472 червенокръстци отбелязват Международния ден на доброволеца в Първомайско

Дни преди днешният Международен ден на доброволеца Oбщинската организация на БЧК в Първомай проведе своето отчетно събрание. 472 са членовете на 6-те дружества в общината. Успоредно с това, младежката формация избра своя нов координатор – Симона Йорданова.

В рамките на своята мисия и мандат, БЧК Първомай целенасочено работи за осъществяване на стратегическите си цели и позициониране като добре функционираща организация и предпочитана алтернатива за много хора в общината, се казва в отчетния доклад, представен от зам.председателя Янка Мущанова.

От населените места в общината, БЧК има свое дружество само в Първомай и Дълбок извор. Затова и усилията през следващата година ще бъдат насочени към изграждане на нови структури и в други села.

През изминалата година много младежи и девойки се включиха активно в анти-спин кампанията и кампаниите против дрогата, в набирателните инициативи за Великден, но предстои планиране и полагане на усилия за обхващане на повече младежи.

Неутралност, хуманност, безпристрастност, независимост, доброволност, единство и универсалност – са основните принципи на Български Червен кръст – накратко това са млади, амбициозни хора, готови да помагат доброволно на обществото.

През 2017-а Социално-помощната дейност на организацията се изразява основно в раздаване на хранителни продукти, дрехи и детски играчки. Получена е и разпределена пратка с детски обувки и играчки от българи, живеещи в Австрия. Част от тях бяха разпределени на децата от ЦНСТ и на социално-слаби семейства, които са посетили кмета на община Първомай в приемния му ден.

И тази година организацията на БЧК - Първомай участва активно в реализирането на оперативна програма за храни и основно материално подпомагане.

Раздадени са листовки листовки за балансиран режим на хранене; управление на семейния бюджет; услуги, финансирани от Европейския социален фонд; подготовка на населението за реакция при бедствия.

За следващата година приоритет ще бъде включването на доброволците от БМЧК в социално-помощната дейност.

Всичко това се осъществява благодарение на ползотворното и ефективно сътрудничество между Община Първомай и Областния съвет на БЧК-Пловдив.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини