-1 °C

ГЕРБ и БСП се подкрепиха в името на „Евридика“

Изображение 1 от 2

  10 общински съветници подкрепиха желанието на СНЦ Танцов клуб „Евридика“ в продължение на 5 години да ползват рушащата се сграда на бившия пионерски дом. Осем от тях бяха от ГЕРБ и БСП, а останалите двама – съветниците на Коалиция „Възраждане“

  Да бъде отдадено помещението безвъзмездно за срок от 3 години беше предложение на зам.-кметът Николай Митков, залегнало в дневния ред на последната общинска сесия.

  Материалът беше разгледан и одобрен от комисиите и никой от съветниците не възрази срещу това предложение. Недоволни от краткия срок, членовете на танцовия клуб решиха да защитят претенциите си за 5 години. Залата е в тежко състояние, общината няма никакво намерение да я поддържа, а ремонтът трябва да започне от покрива и да стигне до настилката. За пръв път на сесия присъстваха част от заинтересованите танцьори.

  Техните възражения и искането им за 5-годишен договор внесе като предложение по време на сесията Янко Диков. Председателят на финансовата комисия Митко Хубинов възрази и каза, че всяко едно такова отдаване трябва да бъде защитено с план сметка, за да не се окаже, че общината губи. Просто администрацията не си е свършила работата – каза Хубинов и подчерта, че не би имал нищо против, но ако проекторешението е обосновано.

  Промяната беше подложена на гласуване и се стигна до куриозната ситуация 10 „за“ срещу 10 „въздържал се“.

  Евридиките бяха подкрепени от шесте присъстващи съветници на ГЕРБ, двама от БСП, както и от Петър Ганев и Янко Диков. Председателят даде почивка, за да се обсъди ситуацията и да се стигне до някакво решение.

  Междувременно в залата влезе и седмият съветник на ГЕРБ. Така вероятността да има отново паритет беше сведена до минимум. Предложението беше подложено на повторно гласуване и тогава своя глас „за“ дадоха останалите социалисти и групата на кмета – общо 17 гласа. С „въздържал се“ гласуваха земеделците и ДПС.

  След заседанието от името на Танцовия клуб на съветниците благодари Атанаска Велчева: Ние ще танцуваме още няколко години, защото възрастта ни е такава, но ви благодарим, защото не го правим за нас, а за тези прекрасни младежи, които идват да танцуват вместо да висят по кафенетата, да се дрогират или да се бият, завърши тя.

  Теодора Кирякова

  Източник: Parvomai.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (1)

  • 1
   Ев
   Ева
   4 0
   10:27, 2 дек 2017
   Глупости на търкалета и тука има голяма политика .

  Хороскоп за 22.01.2021

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Въпреки натоварения работен ден, вие сте в цветущо настроение и с чувството си за хумор забавлявате себе си и хората около вас. Няма да усетите как е минал денят, още повече, че нещата, с които се занимавате ще ви донесат удовлетворение.
  22 яну 2021

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Настроени сте оптимистично към развитието на ваш бизнес проект и това ви кара да се чувствате спокойни. Проверявайте обаче всяка информация, с която боравите, за да избегнете недоразумения. Изработете си стратегия за действие, тъй като в даден момент може да се окажете неподготвени за следващата си стъпка. Посветете свободното си време на човека до вас.
  22 яну 2021

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Търсенията ви ще ви срещнат с хора, с които предстои да развиете общ бизнес или друга делова активност. Добре ще се справите в ситуация, изискваща адекватни решения, предвид знанията и опита, който имате. Ще бъдете привлечени от нещо красиво до себе си, изпълващо ви с ведрина и спокойствие.
  22 яну 2021

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Днес ще се наслаждавате на спокоен ден на работното място. Работата ви ще ви върви точно както вие сте планирали и затова ще ви остане време за приятни неща. Финансовото ви състояние е добро, можете да направите малък подарък на любим човек.
  22 яну 2021

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Отделете повече време за здравето си, ако се чувствате неразположени и с признаци за грип. Такива и други причини могат да нарушат ритъма ви на работа, но ще се постараете, за да свършите плануваните си задачи. Партньорът ще ви изненада приятно, отвърнете на жеста му. Промени у дома.
  22 яну 2021

  Хороскоп за Дева

  Дева
  И днес ще продължите с темпото от последните дни, давайки предимство на срочните си задачи. Ще се въздържите от изкушения, като не им позволите да ви отклонят от намеренията ви. Денят е подходящ за начало на образователни програми и проекти, насочени към професионалното, физическо и творческо развитие.
  22 яну 2021

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Възможен е професионален проблем с делови партньор. Не се доверявайте на някого, за когото е знайно, че не заслужава внимание. Ситуацията е такава, че не трябва да проявявате скромност, а сами да се изтъквате, но все пак умерено. Ще съчетаете почивката с работа и ще увеличите финансите си.
  22 яну 2021

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Към съветите на приближен човек подхождайте по вашия си начин. Бъдете резервирани, има вероятност да ви насочат към погрешни действия. Ще намерите спокойствие от светския живот у дома сред семейството си. Близостта на любимите хора ще внесе топлина и чувство на сигурност в душата ви. Не се лишавайте от нея и ще се възстановите по-скоро.
  22 яну 2021

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Не разпилявайте енергията си в безмислени пререкания. Концентрирайте се върху преследваната от вас цел и с повече постоянство и упоритост съвсем скоро ще се радвате на значителен напредък, а защо не и на краен успех. Бъдете по-внимателни с харченете, не купувайте излишни вещи. Неочаквани пари.
  22 яну 2021

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Смело ще пристъпите към действия, осигуряващи защита на интересите ви. Професионалните задачи ще заемат по-голямата част от деня ви. Добре преценете и организирайте времето си, за да ви стигне за всичко. Приемете една протегната към вас ръка, каквото и да означава това.
  22 яну 2021

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Посветете този ден на семейството си и се опитайте да си починете в семейна обстановка. Нищо не застрашава спокойствието ви и все пак се постарайте всички да са доволни. Подхождате с разбиране към всеки един човек, затова едва ли ще ви е трудно. Направете нещо и лично за себе си, имате нужда.
  22 яну 2021

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Отделяте ненужно много внимание на най - близките си. Със своята отзивчивост вие сякаш им позволявате да ви се качват на главата. Внимавайте при работа с пари, особено, ако това влиза в професионалните ви задължения. Не давайте заеми, и не подписвайте каквито да било документи, без да имате гаранции за юридическата им обезпеченост.
  22 яну 2021
  Последни новини