15 °C

Местната власт пита Алкао за миризмата

Разнасящата се през изминалите десетина дни непозната миризма в Първомай, стана повод за проверки от РИОСВ и разговори между местна власт и изпълнителния директор на Алкао.

Множество сигнали бяха получени и в Parvomai.NET .

Кметът на общината Ангел Папазов и председателят на Общинския съвет Дечко Петков са разговаряли с ръководството на Алкао и са получили уверение, че собствениците ще бъдат уведомени за оплакванията на първомайци.

В телефонен разговор със Стефано Капио – изпълнителен директор на местното поделение на Алкао, обеща, че собствениците ще излязат със своя позиция по казуса.

Подадени са били сигнали към 112 и РИОСВ. От инспекцията казаха, че при направена внезапна проверка не са попаднали на притеснителна миризма и увериха, че въздухът в Първомай е чист. Въпреки това, след подадения сигнал, предстои проверка на място. Получените резултати ще бъдат обществено достояние – увериха ни оттам.

Жителите на Първомай са разделени на три групи. Едните не усещат промяна във въздуха. Вторите казват, че ароматът на какао им харесва. Третата група е най-вече от хора, живеещи в близост до фирмата. Те най-често сравняват разнасящата се миризма с неприятно усещане – загорял шоколад, непрани чорапи, застояла храна.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (17)

 • 1
  Ка
  какао
  25 -1
  11:50, 1 дек 2017
  Страшно ниско ниво на журналистиката. начинът, по който е написана статията е покъртителен.
 • 2
  Шо
  шоколад
  10 -1
  13:07, 1 дек 2017
  Първо си оправете заглавието.
 • 3
  11
  1111
  18 -11
  13:33, 1 дек 2017
  То на Първомайци угодия нямаа!!!Или вълната им пречи или шоколада.
 • 4
  22
  22
  13 -1
  17:49, 1 дек 2017
  Общината има опит ,пък и Капио си знае покрай вълната. В края на годината комшиите ще се бръкнат да позакърпят хазната. Обнагляха ориенталските инвеститори - вдигнаха заплатите , сега откъде евтина работна ръка в града. Китай далеко пък и разбогатяха китайците, сиганите не щат и те се оядоха покрай местната власт. Няма промяна ...във въздуха
 • 5
  Об
  обичащ шоколада
  15 -5
  18:32, 1 дек 2017
  Те да отворят фирмено магазинче да си купувате шоколадови изделия пък тогава да ви питам ще ви мирише ли?Има да хрупате!!!!
 • 6
  Ка
  Капуто
  27 0
  19:20, 1 дек 2017
  Започна се....Разкриха се работни места, заплащане -добро и се появява Дечко Петков и КОЙ!!!!От птицекланницата и от сметището се носи миризма на Шанел.Айде де...селски номера.
 • 7
  Ми
  Миризливка
  20 -6
  19:33, 1 дек 2017
  Птицекладницата на Красимира Александрова не ви ли имирише на мърща, та сега мрънкате за шоколада?
 • 8
  Ha
  hard rosk
  3 -8
  19:56, 1 дек 2017
  нито ще открият фирменно магазинче нино ще има ш... Виж коментара
 • 9
  Ha
  hard rosk
  11 -2
  20:11, 1 дек 2017
  а защо не питате този италианец изп директор които беше и при вълната сега е ипри шоколада този от всичко разбира всичко е измама първомайц всичко
 • 10
  От
  отново
  10 -4
  21:50, 1 дек 2017
  Отново "розата на ветровете" завъртя ароматите към Първомай.
 • 11
  Ми
  митош
  10 -1
  21:49, 2 дек 2017
  Миете словашките кенефи - там не ви ли мирише на Кафяво .
 • 12
  55
  5555
  13 -1
  22:58, 2 дек 2017
  Какво сте се заяли с турската фирма а не погледнете улиците в Любеново дупки до колене ама там се ходи май само по време на избори друг келепир от там няма а от АЛКАО ще има.
 • 13
  66
  66
  4 -3
  06:38, 4 дек 2017
  Не е нужно да ходите чак до Любеново,уважаеми 55, погледнете уличката спрещу къщата на кмета. Име не мога да кажа, но там е цехът, в който се шият известните в цяла страна и зад граица ЗНАМЕНА. Посетете уличката след дъжд - езера и морета. Учениците могат да си онагледяват някои уроци по география...
  • 66
   66
   3 -3
   07:03, 5 дек 2017
   Към двамата , поставили минусите: Какво точно не е вярно в споделеното? Освен че истината е неприятна!!!
 • 14
  Би
  бира-скара
  6 -4
  07:42, 4 дек 2017
  Единият край на града ще мирше на пилета, другият на шоколад, третият на мърша, тук-там на скапан пипер.
  От време на време ще си сърбаме уранова водица, но пък силна музика ще гърми в центъра и ще борим другите миризми с аромата на кибабчийница.
  Все пак Кокеда идва, зарадвайте се.
 • 15
  Па
  ПАРФЮМ
  4 -3
  11:08, 4 дек 2017
  Добре де защо г-н дикофф не прегърне каузата за спасяване на града от разни миризми така както е прегърнал каузата за дупката под жп линията. Явно личния интерес надделява над обществения. Иначе прави протести, революции, разни неподчинения а сега никакъв го няма. Хайде другарю дикофф избирателите ви чакат да се захванете и с тази несправедливост.
 • 16
  55
  5555
  5 -2
  11:57, 4 дек 2017
  Управляващите в град Първомай много мислят за населението си пред всяка къща и басейн за да посещават вече липсващите градски басейни и така да се научат да плуват щото ако дойде потопа ще могат да се спасяват сами.

Хороскоп за 14.05.2021

Хороскоп за Овен

Овен
Не мислете за нищо, което ви натоварва и избягвайте хора, които ви създават притеснения. Посветете деня си на приятни занимания, за да се разтоварите от стреса. Направите ли го, ще имате спокоен ден в компанията на обичани хора. Други от вас ще се подготвят за гости от далече или сами ще пътуват.
14 май 2021

Хороскоп за Телец

Телец
Днес ще берете плодовете на усилията от последните дни. Може да възникнат непредвидени ситуации,но с вродената си интелигентност и находчивост ще се справите с лекота. Вземете инициативата в свои ръце, за да сте сигурни, че ще изкарате една чудесна вечер.
14 май 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Днес сте изпълнени с енергия и желание за действие. Захващате се последователно с какво ли не, но успявате да го свършите по-най добрия начин. Затова ви съветвам да използвате момента и да изберете нещо наистина важно за професионалното ви развитие. Ще срещнете съпричастност и доброта, което е добър знак.
14 май 2021

Хороскоп за Рак

Рак
Имате конкретни планове за този ден и сте твърдо решени да ги свършите, особено ако вече сте били възпрепятствани да го сторите. Добре ще е ако работите съвместно с други хора, които могат да ви бъдат полезни с ценни идеи и съвети. На ваш близък му предстои пътуване, ще ви се наложи да отделите време и за него. Добри финансови постъпления.
14 май 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
Чувствате се объркани и се лутате ту в една ту в друга посока. Внимавайте ласкателствата на приближен човек да не ви подведат към необмислени действия. Спокойно можете да избягате от светската суета сред семейството си, което ще ви утеши с непринудеността си.
14 май 2021

Хороскоп за Дева

Дева
Днес заложете на умението си да общувате. Ще ви донесе възможности за изява на талантите и подготвеността ви. Наред с добрите новини обърнете внимание на здравето си, което може да ви създаде проблеми. Притеснения са възможни и по линия на по-възрастните родители или близки хора.
14 май 2021

Хороскоп за Везни

Везни
Доверието, с което се ползвате сред колегите си ще благоприятства участието ви в общ проект. Старанието ви е забелязано и в крайна сметка ще се отрази положително на финансите ви. Ще получите предложения, които с времето ще задълбочите в нови позиции. Може би трябва да се ориентирате в тази посока.
14 май 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Прибягвате до изпитани методи, за да постигнете целите си. Нека обаче това не става за сметка на някой, от чиято помощ скоро може да имате нужда. Опитайте се да бъдете в крак с времето, дори ако трябва да пренебрегнете ваши стари прийоми.
14 май 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Ако работата ви днес е свързана с контакти, бъдете сигурни, че ще успеете да свършите всичко точно така, както сте го планирали. Радвате се на подкрепата на близките си, които ще ви бъдат от полза със съвети по всяко време. Отношенията ви с любимия човек зависят в огромна степен от вас.
14 май 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
Финансовите ви постъпления днес ще ви позволят да си отдъхнете. Разчитайте на приятелите си в евентуален труден за вас момент. Събират ви се доста предизвикателства, но са напълно във възможностите ви. При работа с валута бъдете внимателни. За някои от вас - пътуване в чужбина, или ще сте привлечени от някой, който се връща от там.
14 май 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
Днес сте творчески настроени и съсредоточени в работата си. Сигурни сте в това, което правите и това проличава в добре свършената ви работа. Не се колебайте да използвате познанствата си относно разрешението на сериозен професионален въпрос.
14 май 2021

Хороскоп за Риби

Риби
С професионалният си подход към служебен проблем ще създадете нужната организация и условия за благоприятното му решаване. Не подценявайте качествата и на партньорите си, работете за общите си интереси и живейте в мир със себе си. Не бъдете мнителни, или поне не го показвайте.
14 май 2021
Последни новини