С пари от собствения му бюджет асфалтират площадките в училището в Градина

Изображение 1 от 2

    Над 52 000 лв. струва асфалтирането на спортните площадки в двора на училище „Христо Ботев“ в село Градина.

    Сумата е сериозна, но директорът на учебното заведение Пенка Петкова каза, че е било неотложно полагането на нов асфалт.

    По представените ѝ архиви, площадките са имали нова настилка за последно през 1974 година. През последните години са направени няколко проекта, кандидатствано е по различни програми, но финансиране така и не е било осигурено. От миналата година започват да функционират и спортни групи по програмата за извънкласни занимания „Твоят час“. Условията на двора, обаче, не позволяват децата да развият способностите си. Това е още една причина да бъде взето решение за ремонт, въпреки вечно недостигащия бюджет.

    Преди няколко години по идея на директорката, учениците попълнили анкета, в която се питало какво искат да бъде променено в училището. За нейно учудване над 50% от учениците отговорили, че искат „двор без камъчета“, с хубава настилка. От тогава минало много време, тези ученици вече са пораснали и са се пръснали по света, но Петкова се надява, че настоящите и бъдещите възпитаници ще са доволни от новия вид на двора.

    Теодора Кирякова

    Източник: Parvomai.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини