22 °C

Делегация, в състава на която бе и кметът Папазов, посети Братислава

Изображение 1 от 2

  Делегация от РАО „Тракия”, в състава на която бе и кметът на Първомай Ангел Папазов, бе на посещение в Братислава между 11 и 15 ноември.

  Посещението бе организирано след като посланикът ни в Словакия Н.Пр. Йорданка Чобанова се е запознала с изложбата „Произведено в Първомайско“ в украинското посолство в България и отправила покана към кмета Папазов да посети и представи изложбата и в Словакия. По предложение на Папазов, поканата е била отправена и към група кметове, членове на РАО „Тракия“ - Болярово,

  Братя Даскалови, Брезово, Карнобат, Крумовград, Николаево, Родопи, Созопол, Стралджа, Сунгурларе, Твърдица.

  3 бяха най-важните посещения и срещи в програмата:

  Посещение на завод “Печиварне Серед“ в Братислава и беседа с професор Щефан Касай, председател на Надзорния съвет на I.D.C. Holding – компания, която е най-големият производител на бонбони и сухи сладкарски изделия.

  Бяха формулирани идеи за сътрудничество с български фирми от хранително-вкусовата промишленост, включително възможностите за получаване на суровини от тях, необходими за осигуряване на

  производството – например отглеждани в община Садово фъстъци или доставка на какао, произвеждано в Първомай. С проф. Касай, освен като представител на слакарската промишленост, гостите разговоряха и в качеството му на президент на Фондация за образование и наука и бяха обсъдени и перспективите за партньорство с български университети и научни институции.

  В края на срещата професор Касай сподели задоволството си от създадените нови приятелства и икономически отношения.

  Последва посещение на Словашката Агенция за развитие на инвестициите и търговията, където бе обсъдена възможността за споделяне на опит.

  Изключително ползотворна бе проведена работна среща с ръководството на община Братислава - Старе место, която е обществен, културен, политически и туристически център на Словакия. В дискусията за добри практики и предизвикателства в сферата на местното самоуправление се включиха Н. Пр. г-жа Йорданка Чобанова и Радослав Щевчик – кмет на община Братислава-Старе Место, съветници, народни представители и администратори.

  Представителите на българската делегация проведоха и работна среща в община Цървени кръст, в чиито граници влиза северозападната част на

  град Ниш и 23 села.

  Източник: Parvomai.NET

  Видеа по темата

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (5)

  • 1
   Ал
   АЛКАО
   9 -4
   19:09, 17 ное 2017
   Ей това е да си собственик на цяла община.Тия фирми държавна ,общинска ,партийна,частна собственост ли са или .....?
  • 2
   Ми
   минаващ през Каломай
   10 -5
   09:24, 18 ное 2017
   Е и какво от това, че някои ваши хора се суркат по света? Полза някаква за града и хората ще има ли?Само като минаваш по улиците ви се вижда, че са в отвратително състояние,закърпени набързо и колкото да не е без нищо,без маркировка без която можеш да се утрепеш,тук там улично осветление ! То само това е достатъчно да направиш заключение какви са предприятията ви ,работата дето я работите ,заплатите, които получавате!Избягвам да минавам от тук отвратително е!
  • 3
   Жи
   ЖИвущ в Първомай
   13 -1
   15:26, 18 ное 2017
   Ако има опозиция в местния парламент, нека внесе питане в края на годината!
   -Колко пътувания за сметка но общинския бюджет са извършени зад граница от кмета и придружаващи го чиновници/чки?
   -Каква е сумата изхарчена от бюджета за това в т. ч.разходи за гориво при пътуването като частно лице със служебния автомобил?
   -В какво се изразява ефекта за населението от тези пътувания- разкрити нови работни места /не обещани а действително разкрити/, увеличен обем производство, износ, приходи и от това увеличен размер данъчни постъпления / за пейките от Чорлу знаем/?
   -С разходваните обществени средства кои социални въпроси на Общината могат да се решат?
   Вълчев, зная, че не ви стиска да питате но все пак това е възможност да ви видим като умна опозиция!
   • Жи
    живуркащ в
    9 -1
    18:35, 18 ное 2017
    Удавиха я О-позицията в калта и бълвоча първомайски. Просто няма Кой. А този към когото апелираш не е Той.
  • 4
   Не
   нетърпими са
   9 -2
   19:49, 18 ное 2017
   Първомай е една" превзета община"-и то от най-алчната и покварена прослойка на населението.Тази тирания, трябва да бъде отстранена с общите усилия на всички.Все още има свестни хора в тази община.

  Хороскоп за 13.05.2021

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Не мислете за нищо, което ви натоварва и избягвайте хора, които ви създават притеснения. Посветете деня си на приятни занимания, за да се разтоварите от стреса. Направите ли го, ще имате спокоен ден в компанията на обичани хора. Други от вас ще се подготвят за гости от далече или сами ще пътуват.
  13 май 2021

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Днес ще берете плодовете на усилията от последните дни. Може да възникнат непредвидени ситуации,но с вродената си интелигентност и находчивост ще се справите с лекота. Вземете инициативата в свои ръце, за да сте сигурни, че ще изкарате една чудесна вечер.
  13 май 2021

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Днес сте изпълнени с енергия и желание за действие. Захващате се последователно с какво ли не, но успявате да го свършите по-най добрия начин. Затова ви съветвам да използвате момента и да изберете нещо наистина важно за професионалното ви развитие. Ще срещнете съпричастност и доброта, което е добър знак.
  13 май 2021

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Имате конкретни планове за този ден и сте твърдо решени да ги свършите, особено ако вече сте били възпрепятствани да го сторите. Добре ще е ако работите съвместно с други хора, които могат да ви бъдат полезни с ценни идеи и съвети. На ваш близък му предстои пътуване, ще ви се наложи да отделите време и за него. Добри финансови постъпления.
  13 май 2021

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Чувствате се объркани и се лутате ту в една ту в друга посока. Внимавайте ласкателствата на приближен човек да не ви подведат към необмислени действия. Спокойно можете да избягате от светската суета сред семейството си, което ще ви утеши с непринудеността си.
  13 май 2021

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Днес заложете на умението си да общувате. Ще ви донесе възможности за изява на талантите и подготвеността ви. Наред с добрите новини обърнете внимание на здравето си, което може да ви създаде проблеми. Притеснения са възможни и по линия на по-възрастните родители или близки хора.
  13 май 2021

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Доверието, с което се ползвате сред колегите си ще благоприятства участието ви в общ проект. Старанието ви е забелязано и в крайна сметка ще се отрази положително на финансите ви. Ще получите предложения, които с времето ще задълбочите в нови позиции. Може би трябва да се ориентирате в тази посока.
  13 май 2021

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Прибягвате до изпитани методи, за да постигнете целите си. Нека обаче това не става за сметка на някой, от чиято помощ скоро може да имате нужда. Опитайте се да бъдете в крак с времето, дори ако трябва да пренебрегнете ваши стари прийоми.
  13 май 2021

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Ако работата ви днес е свързана с контакти, бъдете сигурни, че ще успеете да свършите всичко точно така, както сте го планирали. Радвате се на подкрепата на близките си, които ще ви бъдат от полза със съвети по всяко време. Отношенията ви с любимия човек зависят в огромна степен от вас.
  13 май 2021

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Финансовите ви постъпления днес ще ви позволят да си отдъхнете. Разчитайте на приятелите си в евентуален труден за вас момент. Събират ви се доста предизвикателства, но са напълно във възможностите ви. При работа с валута бъдете внимателни. За някои от вас - пътуване в чужбина, или ще сте привлечени от някой, който се връща от там.
  13 май 2021

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Днес сте творчески настроени и съсредоточени в работата си. Сигурни сте в това, което правите и това проличава в добре свършената ви работа. Не се колебайте да използвате познанствата си относно разрешението на сериозен професионален въпрос.
  13 май 2021

  Хороскоп за Риби

  Риби
  С професионалният си подход към служебен проблем ще създадете нужната организация и условия за благоприятното му решаване. Не подценявайте качествата и на партньорите си, работете за общите си интереси и живейте в мир със себе си. Не бъдете мнителни, или поне не го показвайте.
  13 май 2021
  Последни новини