18 °C

Делегация, в състава на която бе и кметът Папазов, посети Братислава

Изображение 1 от 2

  Делегация от РАО „Тракия”, в състава на която бе и кметът на Първомай Ангел Папазов, бе на посещение в Братислава между 11 и 15 ноември.

  Посещението бе организирано след като посланикът ни в Словакия Н.Пр. Йорданка Чобанова се е запознала с изложбата „Произведено в Първомайско“ в украинското посолство в България и отправила покана към кмета Папазов да посети и представи изложбата и в Словакия. По предложение на Папазов, поканата е била отправена и към група кметове, членове на РАО „Тракия“ - Болярово,

  Братя Даскалови, Брезово, Карнобат, Крумовград, Николаево, Родопи, Созопол, Стралджа, Сунгурларе, Твърдица.

  3 бяха най-важните посещения и срещи в програмата:

  Посещение на завод “Печиварне Серед“ в Братислава и беседа с професор Щефан Касай, председател на Надзорния съвет на I.D.C. Holding – компания, която е най-големият производител на бонбони и сухи сладкарски изделия.

  Бяха формулирани идеи за сътрудничество с български фирми от хранително-вкусовата промишленост, включително възможностите за получаване на суровини от тях, необходими за осигуряване на

  производството – например отглеждани в община Садово фъстъци или доставка на какао, произвеждано в Първомай. С проф. Касай, освен като представител на слакарската промишленост, гостите разговоряха и в качеството му на президент на Фондация за образование и наука и бяха обсъдени и перспективите за партньорство с български университети и научни институции.

  В края на срещата професор Касай сподели задоволството си от създадените нови приятелства и икономически отношения.

  Последва посещение на Словашката Агенция за развитие на инвестициите и търговията, където бе обсъдена възможността за споделяне на опит.

  Изключително ползотворна бе проведена работна среща с ръководството на община Братислава - Старе место, която е обществен, културен, политически и туристически център на Словакия. В дискусията за добри практики и предизвикателства в сферата на местното самоуправление се включиха Н. Пр. г-жа Йорданка Чобанова и Радослав Щевчик – кмет на община Братислава-Старе Место, съветници, народни представители и администратори.

  Представителите на българската делегация проведоха и работна среща в община Цървени кръст, в чиито граници влиза северозападната част на

  град Ниш и 23 села.

  Източник: Parvomai.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (5)

  • 1
   Ал
   АЛКАО
   9 -4
   19:09, 17 ное 2017
   Ей това е да си собственик на цяла община.Тия фирми държавна ,общинска ,партийна,частна собственост ли са или .....?
  • 2
   Ми
   минаващ през Каломай
   10 -5
   09:24, 18 ное 2017
   Е и какво от това, че някои ваши хора се суркат по света? Полза някаква за града и хората ще има ли?Само като минаваш по улиците ви се вижда, че са в отвратително състояние,закърпени набързо и колкото да не е без нищо,без маркировка без която можеш да се утрепеш,тук там улично осветление ! То само това е достатъчно да направиш заключение какви са предприятията ви ,работата дето я работите ,заплатите, които получавате!Избягвам да минавам от тук отвратително е!
  • 3
   Жи
   ЖИвущ в Първомай
   13 -1
   15:26, 18 ное 2017
   Ако има опозиция в местния парламент, нека внесе питане в края на годината!
   -Колко пътувания за сметка но общинския бюджет са извършени зад граница от кмета и придружаващи го чиновници/чки?
   -Каква е сумата изхарчена от бюджета за това в т. ч.разходи за гориво при пътуването като частно лице със служебния автомобил?
   -В какво се изразява ефекта за населението от тези пътувания- разкрити нови работни места /не обещани а действително разкрити/, увеличен обем производство, износ, приходи и от това увеличен размер данъчни постъпления / за пейките от Чорлу знаем/?
   -С разходваните обществени средства кои социални въпроси на Общината могат да се решат?
   Вълчев, зная, че не ви стиска да питате но все пак това е възможност да ви видим като умна опозиция!
   • Жи
    живуркащ в
    9 -1
    18:35, 18 ное 2017
    Удавиха я О-позицията в калта и бълвоча първомайски. Просто няма Кой. А този към когото апелираш не е Той.
  • 4
   Не
   нетърпими са
   9 -2
   19:49, 18 ное 2017
   Първомай е една" превзета община"-и то от най-алчната и покварена прослойка на населението.Тази тирания, трябва да бъде отстранена с общите усилия на всички.Все още има свестни хора в тази община.

  Хороскоп за 02.10.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  В момента не виждате по-далече от носа си. Събудете се, огледайте се, животът не е само в ежедневните душевадни проблеми. За тези от вас, които работят над себе си, с други думи учат нещо, звездите вещаят пълен успех.
  02 окт 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Днес работата ще ви донесе удовлетворение, дори не е изключено да получите похвала от вашите работодатели. Определено имате нужда от повече контакти, не се ограничавайте единствено с добре познатия ви кръг от хора. Потърсете път към семейната хармония.
  02 окт 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Имате силното желание днес да се заловите здраво за работа, за да реализирате ново начинание. Това ще ви отнеме доста усърдност и енергия, но пък резултата си заслужава. Не се спирайте пред никакви трудности и ще успеете.
  02 окт 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Времето ви ще минава в работа и делови разговори, с които ще договаряте бъдещите си проекти. Ако не се разсейвате ще си спестите главоболия. Всичко може да мине и по-леко, от вас зависи, като пестите разумно силите си. Други от вас ще се занимават с неща, които ги карат да се чувстват спокойни и удовлетворени.
  02 окт 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Известно напрежение в отношенията ви с околните ще намали активността ви на работното място. Не, че отдавате голямо значение на това, но ще бъдете възпрени по други причини. Помислете дали не допускате грешка в подхода си към служебен проблем, защото тя може да ви струва повече.
  02 окт 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Днес ще ви се налага да се занимавате с много и различни дела и да сте в непрекъснато движение. В това обаче е стихията ви, затова се справяте блестящо със задълженията си. Колега ще бъде очарован от ваша постъпка, с която значително го улеснявате в работата му. Подходете с разбиране към вълненията на свой близък, дори да не сте съгласни с намеренията, които има.
  02 окт 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Част от представителите на знака ще прекарат този ден сред приятелско обкръжение, което ще ви даде възможност да се разтоварите от грижите си напоследък. Разработвате идея, в която има бъдеще, но избързвате твърде много и това рискува да я осуети. Отношенията ви с постоянни партньор се стабилизират, скоро ще се радвате на хармонична връзка.
  02 окт 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Не пропускате да изтъкнете заслугите си за развитието на обща задача, но днес са възможни недоразумения. Замисляте ходове, които е добре да огледате от всичките им страни, има риск да бъдете отстранени или да ви атакуват от към слабото ви място. Включете се в подготовката на предстоящо мероприятие, в семейството или в службата.
  02 окт 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Добре е да оцените подкрепата, която ви се дава, бъдете благодарни на хората и им покажете това. Но не участвайте в собствените им битки, щом това е извън вашите интереси. Стресът може да бъде овладян, ако отделяте повече време за лични занимания, в това число да слушате музика и се наслаждавате на красиви неща.
  02 окт 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Успешен ден за индивидуални изпълнения. Самостоятелната ви дейност ще даде резултати, както в творческата работа, така и в бизнеса. Не се претоварвайте. Щадете сърцето си, а също и крайниците. Много любов витае около вас и с романтичната си наг-ласа ще създадете настроение и радост в околните. Не забравяйте приятелите си.
  02 окт 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Заслугата ви за решаването на общ проблем и ще ви донесе популярност. Умората и грижите ще ви накарат да потърсите по-приятни занимания, с които да разнообразите деня си. Приятелска покана или друга интересна среща ще внесе настроение и подтикне към сближаване с цел печалба.
  02 окт 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Обърнете внимание на нещата, които имат пряко отношение към вас. Едни от тях са работата, партньорите, любимите ви хора и времето. Добрите отношения в семейството ще ви позволят заедно да планирате идващите дни. Опитайте се да внесете спокойствие там, където то липсва, като се погрижите и за собствените си удоволствия.
  02 окт 2020

  Случаен виц

  Последни новини