Надежда на спортната гимнастика расте в Първомай

Ралица Николова още не е навършила 7 години, но вече е наясно с любимия си спорт и е започнала да овладява тънкостите на спортната гимнастика. Неотдавна тя завоюва и първият си медал от международен турнир.

В края на октомври тя взе участие на 14-тото издание на Международния турнир по спортна гимнастика „Любчо Солачки“ в Благоевград, където се надпреварваха над 230 състезатели от шест държави. Имаше участници на клубове от България, Англия, Гърция, Сърбия, Кипър, Македония, а Раличка беше една от най-малките участнички. Въпреки това, тя се пребори за бронзово отличие на любимата смесена успоредка и стана 7-ма на земя между 25 деца от нейната възраст.

Ралица тренира от една година в спортен клуб „Спартак“- Пловдив, като сама си избра спорта, гледайки клипчета в Интернет. Първоначално тренира 2-3 пъти седмично по 2часа, но след първия месец прави впечатление с труда и старанието си и треньорите Валентина Рашкова и Весела Сарасакалова решават, че трябва да се включи в отбора на състезателите. Картотекират я започват по-интензивни тренировки – 4 пъти седмично по 3часа.Първите ѝ стъпки в залата бяха много вълнуващи за нея, разказва майка ѝ Ана Николова, беше изпаднала във възторг от всичко което видя и искаше веднага да опита, да се качи на всеки уред и от тогава не е спряла да опитва всичко. Всеки ден пътува с желание за тренировки и си тръгва с рев и сълзи, че не си е дотренирала, сърди се че не я оставяме още малко в залата.

Любим уред и е смесената успоредка, където се чувства и най-силна. И винаги когато отива на състезание, отива за медал. Има участия на доста състезания и турнири, като най големите са за Купа „ Република” във Варна, където заедно с отбора си заема трето място, Републиканското състезание в София, Турнира в Пловдив „Седемте тепета”.

Ралица е първокласник в НУ „Христо Ботев“ и съчетава успешно училището и гимнастиката, като и двете са ѝ еднакво интересни и лесни и ходи с голямо желание, но засега изцяло е обсебена от гимнастиката. Понякога дори пита дали не може да остане да живее с треньорката си в Пловдив, за да ѝ по-лесно за тренировките. В клуба има още няколко деца на нейната възраст с които поддържа вече приятелства, ходи на рождените им дни. В тяхно лице има и добра конкуренция, което още повече я мотивира.  

да остане да живее с треньорката си в Пловдив, за да ѝ по-лесно за тренировките. В клуба има още няколко деца на нейната възраст с които поддържа вече приятелства, ходи на рождените им дни. В тяхно лице има и добра конкуренция, което още повече я мотивира.

Теоора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Ко
    койчо
    11 0
    13:16, 3 ное 2017
    Все повече Първомай има нужда от спортна зала
Последни новини