15 °C

Надежда на спортната гимнастика расте в Първомай

Ралица Николова още не е навършила 7 години, но вече е наясно с любимия си спорт и е започнала да овладява тънкостите на спортната гимнастика. Неотдавна тя завоюва и първият си медал от международен турнир.

В края на октомври тя взе участие на 14-тото издание на Международния турнир по спортна гимнастика „Любчо Солачки“ в Благоевград, където се надпреварваха над 230 състезатели от шест държави. Имаше участници на клубове от България, Англия, Гърция, Сърбия, Кипър, Македония, а Раличка беше една от най-малките участнички. Въпреки това, тя се пребори за бронзово отличие на любимата смесена успоредка и стана 7-ма на земя между 25 деца от нейната възраст.

Ралица тренира от една година в спортен клуб „Спартак“- Пловдив, като сама си избра спорта, гледайки клипчета в Интернет. Първоначално тренира 2-3 пъти седмично по 2часа, но след първия месец прави впечатление с труда и старанието си и треньорите Валентина Рашкова и Весела Сарасакалова решават, че трябва да се включи в отбора на състезателите. Картотекират я започват по-интензивни тренировки – 4 пъти седмично по 3часа.Първите ѝ стъпки в залата бяха много вълнуващи за нея, разказва майка ѝ Ана Николова, беше изпаднала във възторг от всичко което видя и искаше веднага да опита, да се качи на всеки уред и от тогава не е спряла да опитва всичко. Всеки ден пътува с желание за тренировки и си тръгва с рев и сълзи, че не си е дотренирала, сърди се че не я оставяме още малко в залата.

Любим уред и е смесената успоредка, където се чувства и най-силна. И винаги когато отива на състезание, отива за медал. Има участия на доста състезания и турнири, като най големите са за Купа „ Република” във Варна, където заедно с отбора си заема трето място, Републиканското състезание в София, Турнира в Пловдив „Седемте тепета”.

Ралица е първокласник в НУ „Христо Ботев“ и съчетава успешно училището и гимнастиката, като и двете са ѝ еднакво интересни и лесни и ходи с голямо желание, но засега изцяло е обсебена от гимнастиката. Понякога дори пита дали не може да остане да живее с треньорката си в Пловдив, за да ѝ по-лесно за тренировките. В клуба има още няколко деца на нейната възраст с които поддържа вече приятелства, ходи на рождените им дни. В тяхно лице има и добра конкуренция, което още повече я мотивира.  

да остане да живее с треньорката си в Пловдив, за да ѝ по-лесно за тренировките. В клуба има още няколко деца на нейната възраст с които поддържа вече приятелства, ходи на рождените им дни. В тяхно лице има и добра конкуренция, което още повече я мотивира.

Теоора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

 • 1
  Ко
  койчо
  11 0
  13:16, 3 ное 2017
  Все повече Първомай има нужда от спортна зала

Хороскоп за 14.05.2021

Хороскоп за Овен

Овен
С намерение сте да се посветите на работните си ангажименти и няма да сбъркате. Шансовете ви за добър изход от предстояща делова среща са реални, но трябва да се постараете повече. Но не пренасяйте грижите си върху отношението ви към близките хора. Организирайте си излет сред природата, ще се обновите.
14 май 2021

Хороскоп за Телец

Телец
Днес не са препоръчват участия във финансови операции и даване пари на заем. Повече време отделете на познатите ви неща, в които имате опит. Експериментите отложете за друг ден. Ще се заредите със свежи идеи и енергия, ако се посветите на занимания, развиващи интелектуалните ви и душевни качества.
14 май 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Като отговорни хора, ще се погрижите за задълженията си, оставяйки всичко останало на за по-късно. Общуването с приятели ще внесе повече настроение и желание за развлечения. Текат трансформации, които могат да повлияят на общото ви разположение, не се притеснявайте, ако се почувствате и раздразнителни.
14 май 2021

Хороскоп за Рак

Рак
И без особени усилия днес ще привличате вниманието на околните. Както в деловото си общуване, така и в личните си дела ще се изявите с качествата и уменията си, а защо не и с чара си. Ще получите изгодни оферти, някои от които имат отношение към бъдещия ви дом. Не семейните ще мислят за по-сериозно обвързване с партньора си.
14 май 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
Работите усилено по даден проект, в чийто успех сте абсолютно убедени. Бъдете готови за промени и противоречия с деловите партньори. До голяма степен от вас зависи дали преговорите ви ще имат резултат. Ще трябва да запазите спокойствие и да изложите ясно и точно позициите си. Ценно за вас ще се окаже намирането на верен съюзник.
14 май 2021

Хороскоп за Дева

Дева
Днешният ден е пълен с изненади, но част от тях едва ли ще ви удовлетворят. Имате конкретни очаквания за нещата, които ви се случват, но събитията днес напълно ще ги опровергаят. Въпреки това имате възможността да извлечете дивиденти от новото положение, затова не се колебайте да го сторите. В личен план направете вие крачката към подобрение.
14 май 2021

Хороскоп за Везни

Везни
Не пропускайте момента да покажете какво можете, още повече, че той ще създаде предпоставки за финансов просперитет. Не ви липсва мотивация, а и сте наясно, че трябва да разчитате предимно на себе си. И ще се справите. Вслушвайте се в интуицията си и се водете от разума си.
14 май 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Превърнете идеите си в своя цел, станете активни и действайте. Наложете си да спазите уговорените срокове и ще се поздравите с придобивки. За съжаление около вас има хора, които не споделят амбициите ви и това може да ви огорчи. Силни сте и ще се справите. Вечерта си починете.
14 май 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Този ден ще е динамичен и изпълнен с разнообразни преживявания. Подходете с чувство за хумор към несгодите и не се поддавайте на колебание относно важни въпроси. Действайте уверено и обмисляйте всяка своя стъпка. Установявате контакти с важни хора, с които впоследствие ще имате съвместна работа.
14 май 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
Шансовете да завоювате сърцето на желания човек днес са огромни за това не губете време. Направете най-оптимистичния план и го изпълнете докрай. Възможно е да не се придържате към плана и да импровизирате, важно е да постигнете целта си, а това със сигурност ще стане. Честито.
14 май 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
Краят на работната седмица ще повиши напрежението на работното място. От много страни ще ви търсят за консултация и обяснения. Намерете време и за близките си, те очакват поетите от вас обещания да бъдат спазени. А вас ви очакват финансови придобивки и среща с желан човек.
14 май 2021

Хороскоп за Риби

Риби
Дори и да сте се почувствали огорчени от неприемливо за вас мнение на партньорите ви, не падайте духом, и не си помисляйте за промяна на плановете си. Момента не е подходящ за това. Нещо повече. Заредете се с търпение, и спокойно обмислете кой и къде греши. Бъдете доволни от съдбата, че до вас имате добър човек, на когото можете да разчитате за съвет и помощ.
14 май 2021
Последни новини