Разврат, порнография и педофилия в американската гимнастика

Разврат, порнография, педофилия, камери в съблекалните, инспекция на интимните части - това са само част от последните разкрития какво става зад кулисите на американската спортна гимнастика.

Всичко тръгна след оплаквания на две гимнастички срещу бившия лекар на националния отбор Лари Насър, които разкриха, че са били изнасилвани от него като тийнейджърки. Всичко това е ставало със знанието на треньорите, но те не са предприемали нищо.

Според обвинението, Насър се е сдобивал с детска порнография между 2003-а и 2016-а година. Паралелно с това върви разследване за сексуално посегателство над момиче в неговия дом между 1998-а и 2005-а година. Той пледира невинен по всички обвинения, които са общо пет до момента.

Освен че е работил в американския национален отбор по гимнастика, Насар е бил доктор на университета Мичиган Стейт и е разширил практиката си из целия щат. Адвокати на 13 момичета и жени съобщиха наскоро, че възнамеряват да съдят директно учебното заведение заради постъпките на неговия служител.

Журналистическо разследване пък показа, че над 400 спортисти от Американската федерация по гимнастика са станали жертва на сексуално посегателство от страна на своите треньори или други членове на организацията. Журналистите са установили, че за последните 20 години регистрираните жертви на сексуална експлоатация са 368 деца гимнастици.

Журналистите обаче подчертават, че това вероятно е много малка част от общия брой потърпевши, защото те са работили на базата на полицейски доклади, а не всички са се обръщали към органите на реда.

На фона на всичко това един българин - бившият ни национал по спортна гимнастика Мариан Пенев, изтърпява 16-годишна присъда за изнасилване на гимнастичка в САЩ.

Пенев бе осъден през 2005 г., след като бе обвинен, че е имал сексуални контакти с 13-годишна негова възпитаничка. Той твърди, че говорил с момичето понякога и от компютъра си и това довело до съмнения и обвиненията, че прави нещо нередно. Присъдата му бе увеличена от първоначалните 10 на 16 години затвор по настояване на родителите.

Източник: offnews.bg

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини