Асоциацията по ВиК ще търси начин за водоснабдяване на Поройна

Да бъде обсъдена възможност за разкриване на водоизточник за задоволяване на питейно-битовите нужди на населението на с. Поройна, общ. Първомай, е поискал кметът на общината Ангел Папазов. Предложението ще влезе в дневния ред на свиканото от областния управител Здравко Димитров, Общо събрание на Асоциацията по ВиК.

Искането на кмета е от 24 април 2017 и включва още обсъждане на възможност за реализация на проект за изграждане на водоснабдителна мрежа на Поройна.

Поройна е едно от малкото, ако не и единственото село в южна България, което няма собствено водоснабдяване. Преди 30 години е имало проект за изграждане на такава система, който е морално остарял и неприложим при днешните условия.

Инициативен комитет, заедно с кмета на селото Пенко Налбантов е поискал спешното решаване на проблема.

От ВиК – Първомай казаха, че за начало е нужно да бъде направен нов, качествен сондаж, в общински терен и може още през зимата да се проектира водоснабдителната мрежа на селото. Втората част – реализацията изисква съвместни усилия на община и ВиК и най-вече решаване на финансирането.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (4)

  • 1
    Lz
    LZ
    4 0
    19:45, 2 ное 2017
    Сиганите от старата махала в Първомай си отново намериха "тънък" начин за водоснабдяване.
  • 2
    См
    Смелия
    6 0
    20:11, 2 ное 2017
    Погледнете си Пътищата във общината г-н Папазов
  • 3
    34
    345
    1 0
    12:34, 3 ное 2017
    Нищо не се споменава за канализация, тя е по нужна и от водоснабдяването. Хората са си решили проблема с водоснабдяването с хидрофори.
  • 4
    Бг
    БГ
    2 0
    20:34, 3 ное 2017
    Къде ги търсите тея начини бе ,''управници" наши по къра и пътищата ли? Начинът е само един -да си размърдате дебелите задници и шкембета ,да поработите по проектите ,да дадете парите и да намерите фирма ,която да свърши останалата част от работата! Толкова е проста ситуацията, а вие само я усложнявате- просто трябва да си работите задълженията за които сте в общината!
Последни новини