Учениците отбелязаха Деня на народните будители

    Учениците от община Първомай отбелязаха Деня на народните будители с много и разнообразни прояви.

    Ликовете на българските духовните борци украсиха стените на училищата в града и селата. Тематичните табла бяха изработени от учениците. В СУ „Златаров“ с тях се заеха най-малките – децата от начален курс. По-големите ученици подредиха кътове, а гимназистите подготвиха мултимедийни презентации. Между тях бе създадена конкуренция, а най-добрите получиха грамоти.

    Стихове бяха изпълнени в училищата в село Караджалово, Дълбок извор, квартал Дебър. В Градина звучаха и песни, в чест на будителите. С особен ентусиазъм бяха заредени децата от подготвителната група в ОУ „Св.св, Кирил и Методий“ - Първомай – бъдещите ученици рецитираха пламенно стихове, а в ръцете си с трепет държаха портретите на будителите.

    В ПГСС акцентът беше поставен върху съвременните будители – учителите. Тематичното тържество беше съвместно с библиотекарите от читалище „Кирил и Методий“, които разказаха за празника с компютърна презентация.

    Нестандартен празник подариха на своите възпитаници учителите от НУ „Христо Ботев“ - Първомай. По случай 1 ноември малчуганите посетиха научния център за малки изследователи „Музейко“ в София, където ги очакваха игри и изложби, поднесе по забавен начин.

    На екскурзия, но във възрожденска Копривщица бяха и учениците от 3-4 клас на СУ „Златаров“.

    От няколко години Денят на будителите е повод за математическо състезание в село Искра. И тази година, учениците от ОУ „Отец Паисий“ показаха математическа логика и знание, а директорът награди отличилите се в деня преди ваканцията.

    В Дебър на празника посветиха спортни надпревари.

    Честит празник на всички българи! Поклон пред хората на духа!

    Източник: Parvomai.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини