22 °C

27 деца тренират приложно колоездене и учат Правилника за движение

  Един успешен сезон изпращат малките велосипедисти от Клуба по приложно колоездене на град Първомай.

  Отборно състезателите във възрастовата категория 10-12 години завършват на второ място в страната. Подобаващо се представиха и по-големите, които без да участват във всички етапи на Републиканското първенство се класираха на VI място.

  В индивидуалното класиране, най-голям успех записа Йордан Начев от СУ „Златаров“. Той завоюва сребро, а отличното у представяне му даде възможност да защитава България на световното първенство, проведено в Тирана. Там българският национален отбор постигна най-доброто си класиране до момента – IV място.

  Изключително талантливата Яна Иванова от село Градина стана трета в крайното класиране.

  Георги Иванов от ОУ „Св.св. Кирил и Методий“ - Първомай завърши четвърти при момчета.

  Специалните награди и медали на отличилите се състезатели им бяха връчени в Разлог, по време на специалното състезание, в което се конкурираха звездите на националния отбор и призьорите от Републиканското първенство.

  Най-титулуваният първомайски колоездач – Йордан Начев и Георги Иванов, бяха отличени и като състезатели от Топ 10 на всички възрасти – от III до IX клас. В надпреварата Яна Иванова отново показа, че не случайно е сочена за изключително перспективна и в крайното класиране се нареди на трето място, след състезателките на националния отбор.

  Освен най-изявените състезатели, медали получиха и учителите Минко и Ваня Павлови в качеството им на треньори на Общинския център по приложно колоездене гр. Първомай. Минко Павлов тази година беше помощник – треньор на националния отбор и по този повод бе награден с почетен плакет за успешно участие в XXXII Европейски шампионат проведен от 13 до 17.IX.2017 г. в Тирана, Албания, както и диплом за особени заслуги към популяризирането на българското приложно колоездене.

  27 деца от Първомай и село Градина са заразени от примера на най-добрите и тази година са започнали да тренират приложно колоездене и да изучават Правилника за движение, който е част от този така полезен спорт. Между тях има и такива, които още не са навършили минималната възраст от 10 години и нямат право да се състезават, но имат желание да се подготвят за следващите години.

  Теодора Кирякова

  Източник: Parvomai.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (1)

  • 1
   За
   заралия
   0 0
   20:56, 22 окт 2017
   А, бе във вашия град проблеми нямате ли ,та само на спорта ? За вас няма ли инфраструктура ,икономика ,социална политика,та наблягате само на спорта и песните? Ами защо ли се чудя древната римска сентенция" Дайте на народа хляб и зрелища'' действа и тук!

  Хороскоп за 21.09.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  От близките си ще получите стимул и мотивация за творчески и професионални изяви. Все по-убедително ще налагате присъствието си в сфери, носещи ви пари и популярност. Съдбата ви дава благоприятни възможности, възползвайте се, за да получите това, което искате за себе си.
  21 сеп 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Не се скъпете да харчите парите си днес, покупките ви ще са удачни и ще ви направят доволни. Имате желания, реализацията за които изисква повече яснота и подготовка. Те не са пречка, нужно ви е да вземете решение за стартирането им и да действате. В семейството ще имате повод за празнуване.
  21 сеп 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Очаква ви ден, пълен с емоции и добро настроение. Пропускате проблемите покрай себе си, без да им позволявате да влияят на настроението ви. Заобиколени сте от хора, с които се работи леко и които са готови да ви съдействат по всяко време. Прекалено самонадеяни сте в личен план, по-скоро в отношението си с човек, който владее сърцето ви.
  21 сеп 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Запазвайки доброто си настроение, ще отхвърляте задачите си една след друга. Започващите нов бизнес се нуждаят от допълнителна информация по интересуващите ги теми, за това ще потърсят мнението на специалисти или чрез интернет ще обогатят знанията си. Ще успеете да се включите в сроковете.
  21 сеп 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Ще усещате в себе си сили и енергия за развиване на нови умения. С лекота ще вземате решения и ще привличате съмишленици. В спорове ще постигате лесно споразумения и ще ви се отдава да организирате другите. Няма да ви липсва подкрепа, защото привличате на своя страна силните и пробудените.
  21 сеп 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Ще се възползвате от добрите си позиции в професионалните, обществени и бизнес-среди и с лекота ще преодолеете възникващите затруднения. Здравето ви изисква достатъчно сън, витамини и повече спокойствие. Въздържайте се от спорове, дори да считате, че те могат да са полезни или заради влечението си към тях.
  21 сеп 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Имате разнообразни планове за този ден, но най-вероятно е да успеете да осъществите само част от замислите си. Непредвидени обстоятелства ще ви попречат да го сторите, но това не бива да ви разочарова. Напротив ще ви позволи да се насочите към нещо ново и градивно. Вечерта ще станете част от интересно мероприятие, което ще ви даде възможност да се разтоварите.
  21 сеп 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Този ден е изпълнен с нови предизвикателства, които стимулират творческото във вас. Идеите ви са ценни и оригинални и ако се заемете сериозно с реализацията им, ще срещнете одобрението на всичко около вас. Подкрепата на приятел в това отношение ще ви бъде от особена полза, защото той ще ви мотивира да се захванете с нещо перспективно.
  21 сеп 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Днешният ден ще е сравнително натоварен, свързан е с много ангажименти, срещи и контакти. Имате достатъчно енергия и търпение да се справите с повечето си дела. В определен момент обаче ще трябва да отложите конкретни действия за по-късен етап. Вечерта ще имате нужда от тишина и спокойствие за пълноценна почивка
  21 сеп 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Добре е да планирате внимателно ангажиментите си днес. Полезно ще ви е да имате повече време да реагирате адекватно на непредвидена ситуация. Възможно е в последния момент да ви се наложи да промените част от плановете си, но нека това не ви притеснява. Сърдечният партньор ви вдъхва надежда за нещо, което отдавна желаете.
  21 сеп 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Имате различни ангажименти през този ден, които изискват повишеното ви внимание. Близки хора ви търсят за съвет и вие подхождате отговорно към молбите им. Може би ситуацията не е новост за вас, но все пак внимавайте. Не се обвързвайте прибързано, дайте си повече време да се запознаете с детайлите.
  21 сеп 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Спокоен и приятен ден очаква онези, които не планират далечно пътуване. Занимания с вашето хоби ще ви донесат най-пълно удовлетворение. Душевното ви равновесие е стабилно и нищо не е в състояние да ви обезпокои. Ще прекарате приятна вечер вкъщи, ако поканите близки приятели на гости.
  21 сеп 2020
  Последни новини