Освободиха студента, който блъсна жена и се опита да избяга зад граница

Стоян Димчев, който блъсна и причини смъртта на Елена Колева на пътя между Първомай и Дебър, днес получи условна присъда и беше освободен. 25-годишният Димчев се изправи пред Апелативния съд в Пловдив и поиска присъдата от 5 години затвор, дадена му от Окръжния съд, да бъде намалена.

На 17 април 2016 година, малко след 23 часа, младежът, който е студент в АМТИИ, удря 44-годишната жена с автомобила си и бяга от местопроизшествието. В последствие пешеходката умира, а експертизите по делото доказват, че ако ѝ е била оказана навременна помощ, тя е можела да бъде спасена. Димчев стана известен и с опита си да избяга в чужбина и задържането му „в последната минута“ на летището, със закупен билет до Лондон.

Когато се изправя пред съда, той признава изцяло вината си и изказва съболезнования на близките на жертвата.

Днес Пловдивският апелативен съд замени ефективната му присъда с 3 години условно и намали срока, в който няма право да шофира от 7 на 6 години. Мярката му за неотклонение беше заменена с подписка и този път той беше освободен в залата.

Председателя на Апелативния съд Магдалина Иванова го предупреди, че ако пак се опита да избяга през граница, пак ще бъде задържан.

Стоян Димчев обеща да се разписва редовно.

Мотивите за решението на магистратите да изменят драстично присъдата още не са публикувани.

Присъдата може да бъде обжалвана пред ВКС.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Ко
    Кокошкаря
    3 0
    15:35, 17 окт 2017
    Това е за кокошка няма прошка за убийство има!
Последни новини