20 °C

Съдът порицава двама непълнолетни чрез разлепяне на присъдата им на специални табла

 Двама непълнолетни – Ангел и Николай получиха присъда „обществено порицание“ за кражба на пари и вещи и сега присъдите им трябва да бъдат разлепени на специални табла в населените места, в които са регистрирани.

На 5 август, възрастен пловдивчанин, страстен рибар, дошъл до село Виница с влак. След това продължил пеша по река Марица и стигнал до устието на Мечка. След дългия преход, докато чакал рибата да клъвне, заспал. В същото време близо до него Ангел и Николай пасели крави. Видели заспалия човек и решили, че е умрял. Задигнали 500 лв., които рибарят носел със себе си, за да не ги оставя без надзор у дома си. Парите взели от кожена чантата, а нея захвърлили. В чантата имало и лични документи. Момчетата скрили такъмите на рибаря в близките храсти и си тръгнали. По-късно се върнали да ги вземат и установили, че не само че няма мъртвец, но и скритата плячка също я няма. Междувременно мъжът се събудил и отишъл в кметството на квартал Любеново. Там се оказало, че наместникът Владимир Ангелов го познава като дългогодишен рибар, който често идва да лови на Марица. Лично той му дал пари и го откарал до гарата, като преди това го посъветвал да се оплаче в Полицията.

Още същата вечер Ангел и Николай разделили плячката и започнали да пазаруват без притеснение. Това бил поводът и в тях да се усъмнят служителите на реда. За няколко часа момчетата били разкрити.

Това не е първата тяхна проява в нарушение на закона. Присъдата „обществено порицание“ е просто поредната в тяхното битие. Решението на Районен съд - Първомай ще бъде разлепено пред кметствата в Любеново и Татарево.

Съмнително е, че някой ще се спре да прочете целия текст, а още по-съмнително е, че това порицание ще има възпитателна роля върху двамата непълнолетни крадци.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

 • 1
  "Анонимен"
  2 0
  16:46, 18 окт 2017
  Само с бой и йебан се възпитават !
 • 2
  "a
  "Anonimen" 2
  0 0
  09:55, 29 окт 2017
  Както казва колегата-сапуна само с бой се оправя ....ама то такава ни е държавата драги ми господа ! *Силно отчаян*

Хороскоп за 29.09.2020

Хороскоп за Овен

Овен
С подходящи аргументи и с приветливо поведение ще впечатлявате аудиторията, без да се натоварвате емоционално. Добрите познания, опит и ерудиция ще ви позволят да предвидите точните ходове, откривайки добри перспективи за себе си. С доказаните си качества ще привличате интереса към себе си и ще получите интересно предложение.
29 сеп 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Има реална опасност да разпилеете енергията си за дреболии. Може би си поставяте прекалено много задачи. Ориентирайте се към практичната страна на нещата и си дайте сметка доколко плановете ви са приложими. Заемете се с най-лесно изпълнимите и ще останете удовлетворени. Помислете за предстоящо начинание.
29 сеп 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Някои от вас недооценяват подкрепата, която ви се предлага. Колкото по-рано установите предимствата, толкова по-добре за вас. Не допускайте неловка ситуация да промени намеренията ви. Момента е подходящ за действия и не спирайте да сте активни. Здравословните ви проблеми вече отшумяват и това е достатъчен мотив да се отдадете на желанията си.
29 сеп 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Благоприятен ден за тези, които се занимават с бизнес. Контактите ви днес ще са ползотворни, ако успеете да бъдете едновременно убедителни и дипломатични. Не пренебрегвайте деловите си ангажименти, имате добри шансове за постигане на нещо значимо. Опитайте се да релаксирате вечерта.
29 сеп 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Трудолюбието и позитивното ви мислене ще запазят тенденцията на добрите развития около вас. Държанието ви се възприема добре и това е възможност да наложите идеите си, стига те да са в полза на повече хора. Не позволявайте лошото настроение на околните да ви влияе негативно.
29 сеп 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Време е да наложите ред в мислите си, хаоса, който ви владее ви причинява щети. Започване на нова работа е сред приоритетите, но има и друго, което бихте желали да реализирате. Пътуване или събитие, свързано със семейството ще провокира у вас по-вълнуващи емоции. Не пренебрегвайте хората до себе си, с чиято любов и подкрепа ще стигнете далече.
29 сеп 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Вътрешен порив ще ви кара да търсите близостта на хора, които до сега са стояли в периферията на контактите ви. Нечии чувства ще ви покажат, че сте желани и значими за някого. Безспорно щастието ще ви озари, но няма да пренебрегнете бизнеса си. Нови идеи ще ви помогнат да се разгърнете и успеете в начинанията си.
29 сеп 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
За да имате успешен ден, ще ви се наложи отрано да организирате делата си и да работите концентрирано върху всяка част от работата си. В противен случай ще разпилеете енергията си и ще загубите ценно време. Разчитайте предимно на себе си, особено за важни дела. Научаване добри новини, касаещи ваш много близък човек.
29 сеп 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Смело и с хъс ще навлезете в бизнес, който е нов за вас. Имате опит в новите дейности, ще се справите и сега. В здравословно отношение не сте застрашени от физически сривове. Настроението ви ще се подобри вечерта, може би защото до себе си ще имате желан човек.
29 сеп 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Усилията ви изглежда са повече от предвидените, но за това пък ще получите приходи,.които ще надминат очакваното. Не бъдете алчни и приемете това, което ви се предлага. Прибързаните решения както винаги няма да ви донесат предимство, за това, ако е възможно избегнете ги. Очаква ви ново запознанство.
29 сеп 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Днес ще ви се наложи да промените плановете си, тъй като едва ли срещате нужното съдействие, за да ги осъществите. Нека това обаче не ви притеснява, тъй като просто момента не е подходящ, затова ще ви се наложи да изчакате с действията си. Приятел ще ви предложи нещо, на което трудно ще устоите. Опитвате нещо ново вечерта, което ви въодушевява.
29 сеп 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Срещайки подкрепата на околните, ще се разгърнете в много посоки, окрилени от добрите взаимоотношения. С изненада ще откриете възможност за изгодна инвестиция и няма да се губите в съмнения, а ще действате. Лични срещи, на някои от които ще вземате важни решения за бъдещето си.
29 сеп 2020
Последни новини