21 °C

Съдът порицава двама непълнолетни чрез разлепяне на присъдата им на специални табла

 Двама непълнолетни – Ангел и Николай получиха присъда „обществено порицание“ за кражба на пари и вещи и сега присъдите им трябва да бъдат разлепени на специални табла в населените места, в които са регистрирани.

На 5 август, възрастен пловдивчанин, страстен рибар, дошъл до село Виница с влак. След това продължил пеша по река Марица и стигнал до устието на Мечка. След дългия преход, докато чакал рибата да клъвне, заспал. В същото време близо до него Ангел и Николай пасели крави. Видели заспалия човек и решили, че е умрял. Задигнали 500 лв., които рибарят носел със себе си, за да не ги оставя без надзор у дома си. Парите взели от кожена чантата, а нея захвърлили. В чантата имало и лични документи. Момчетата скрили такъмите на рибаря в близките храсти и си тръгнали. По-късно се върнали да ги вземат и установили, че не само че няма мъртвец, но и скритата плячка също я няма. Междувременно мъжът се събудил и отишъл в кметството на квартал Любеново. Там се оказало, че наместникът Владимир Ангелов го познава като дългогодишен рибар, който често идва да лови на Марица. Лично той му дал пари и го откарал до гарата, като преди това го посъветвал да се оплаче в Полицията.

Още същата вечер Ангел и Николай разделили плячката и започнали да пазаруват без притеснение. Това бил поводът и в тях да се усъмнят служителите на реда. За няколко часа момчетата били разкрити.

Това не е първата тяхна проява в нарушение на закона. Присъдата „обществено порицание“ е просто поредната в тяхното битие. Решението на Районен съд - Първомай ще бъде разлепено пред кметствата в Любеново и Татарево.

Съмнително е, че някой ще се спре да прочете целия текст, а още по-съмнително е, че това порицание ще има възпитателна роля върху двамата непълнолетни крадци.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

 • 1
  "Анонимен"
  2 0
  16:46, 18 окт 2017
  Само с бой и йебан се възпитават !
 • 2
  "a
  "Anonimen" 2
  0 0
  09:55, 29 окт 2017
  Както казва колегата-сапуна само с бой се оправя ....ама то такава ни е държавата драги ми господа ! *Силно отчаян*

Хороскоп за 13.05.2021

Хороскоп за Овен

Овен
Не мислете за нищо, което ви натоварва и избягвайте хора, които ви създават притеснения. Посветете деня си на приятни занимания, за да се разтоварите от стреса. Направите ли го, ще имате спокоен ден в компанията на обичани хора. Други от вас ще се подготвят за гости от далече или сами ще пътуват.
13 май 2021

Хороскоп за Телец

Телец
Днес ще берете плодовете на усилията от последните дни. Може да възникнат непредвидени ситуации,но с вродената си интелигентност и находчивост ще се справите с лекота. Вземете инициативата в свои ръце, за да сте сигурни, че ще изкарате една чудесна вечер.
13 май 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Днес сте изпълнени с енергия и желание за действие. Захващате се последователно с какво ли не, но успявате да го свършите по-най добрия начин. Затова ви съветвам да използвате момента и да изберете нещо наистина важно за професионалното ви развитие. Ще срещнете съпричастност и доброта, което е добър знак.
13 май 2021

Хороскоп за Рак

Рак
Имате конкретни планове за този ден и сте твърдо решени да ги свършите, особено ако вече сте били възпрепятствани да го сторите. Добре ще е ако работите съвместно с други хора, които могат да ви бъдат полезни с ценни идеи и съвети. На ваш близък му предстои пътуване, ще ви се наложи да отделите време и за него. Добри финансови постъпления.
13 май 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
Чувствате се объркани и се лутате ту в една ту в друга посока. Внимавайте ласкателствата на приближен човек да не ви подведат към необмислени действия. Спокойно можете да избягате от светската суета сред семейството си, което ще ви утеши с непринудеността си.
13 май 2021

Хороскоп за Дева

Дева
Днес заложете на умението си да общувате. Ще ви донесе възможности за изява на талантите и подготвеността ви. Наред с добрите новини обърнете внимание на здравето си, което може да ви създаде проблеми. Притеснения са възможни и по линия на по-възрастните родители или близки хора.
13 май 2021

Хороскоп за Везни

Везни
Доверието, с което се ползвате сред колегите си ще благоприятства участието ви в общ проект. Старанието ви е забелязано и в крайна сметка ще се отрази положително на финансите ви. Ще получите предложения, които с времето ще задълбочите в нови позиции. Може би трябва да се ориентирате в тази посока.
13 май 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Прибягвате до изпитани методи, за да постигнете целите си. Нека обаче това не става за сметка на някой, от чиято помощ скоро може да имате нужда. Опитайте се да бъдете в крак с времето, дори ако трябва да пренебрегнете ваши стари прийоми.
13 май 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Ако работата ви днес е свързана с контакти, бъдете сигурни, че ще успеете да свършите всичко точно така, както сте го планирали. Радвате се на подкрепата на близките си, които ще ви бъдат от полза със съвети по всяко време. Отношенията ви с любимия човек зависят в огромна степен от вас.
13 май 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
Финансовите ви постъпления днес ще ви позволят да си отдъхнете. Разчитайте на приятелите си в евентуален труден за вас момент. Събират ви се доста предизвикателства, но са напълно във възможностите ви. При работа с валута бъдете внимателни. За някои от вас - пътуване в чужбина, или ще сте привлечени от някой, който се връща от там.
13 май 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
Днес сте творчески настроени и съсредоточени в работата си. Сигурни сте в това, което правите и това проличава в добре свършената ви работа. Не се колебайте да използвате познанствата си относно разрешението на сериозен професионален въпрос.
13 май 2021

Хороскоп за Риби

Риби
С професионалният си подход към служебен проблем ще създадете нужната организация и условия за благоприятното му решаване. Не подценявайте качествата и на партньорите си, работете за общите си интереси и живейте в мир със себе си. Не бъдете мнителни, или поне не го показвайте.
13 май 2021
Последни новини