21 °C

В петък, 13-ти, започна ремонтът по пътя за Бяла река

Изображение 1 от 3

  Започна ремонтът на пътя Първомай-Бяла река. Осигурените 210 000 лв. са целева субсидия за капиталови вложения, т.е. това са средства от Републиканския бюджет.

  Както обещаха от фирмата-изпълнител „Пътинженеринг“, първата копка беше направена днес петък, 13-ти.

  Поради изключително тежкото състояние на моста над река Мечка, дейностите започнаха оттам. Предстои да бъдат рехабилитирани 180 м, като това включва и почистване на банкета.

  Участъкът, в който се работи е обозначен с пътни знаци, движението е еднопосочно и е леко затруднено. Въпреки това преминаващите шофьори са доволни,че дългоочакваният ремонт е започнал.

  Между тях имаше и такива, които споделиха, че отдавна е трябвало да този път да бъде направен. Още преди пътя Бяла река – Езерово или Драгойново – Буково, които са по-малко използвани пътища. Той е изключително важен, по него ежедневно минават повече от 1000 автомобила. Това е артерия, по която се движат много от пътуващите към борсата в Плодовитово от Хасково и дори от Кърджали.

  След като приключат дейностите по моста, ремонтът ще продължи оттам, където е спрял миналата година – от входа на Бяла река към Първомай. Общо трябва да бъдат ремонтирани около 650 м. Предвижда се реконструкция на пътя, изпълнение на изкопно-насипни работи, полагане на трошено-каменна и асфалтова настилка. Наред с това ще се изпълняват и дейности по почистване на банкети и окопи. Срокът за изпълнението според заявката на спечелилата поръчката фирма е 15 дни. 

  Теодора Кирякова

  Източник: Parvomai.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (1)

  • 1
   Да
   даниел ганев
   1 0
   20:51, 18 окт 2017
   Трошено-каменната настилка се полага така, че да остане около място за около един пръст асфалт. Днес асфалтираният мост е недоасфалтиран. Една количка асфалт не им е достигнала на хората. Интересно ми е някой може ли да ми обясни какви рехабиталиционни дейности са извършени по моста, кой следи за качеството на изпълнение.
   Асфалта по улица Орфей беше положен един пръст и вече се виждат паветата отдолу пред "пиците" и на други места.
   Има ли хора в нашия град които биха искали нещата да стават както трябва?
   Струва ми се, че нещо не е наред с качеството.

  Хороскоп за 13.05.2021

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Не мислете за нищо, което ви натоварва и избягвайте хора, които ви създават притеснения. Посветете деня си на приятни занимания, за да се разтоварите от стреса. Направите ли го, ще имате спокоен ден в компанията на обичани хора. Други от вас ще се подготвят за гости от далече или сами ще пътуват.
  13 май 2021

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Днес ще берете плодовете на усилията от последните дни. Може да възникнат непредвидени ситуации,но с вродената си интелигентност и находчивост ще се справите с лекота. Вземете инициативата в свои ръце, за да сте сигурни, че ще изкарате една чудесна вечер.
  13 май 2021

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Днес сте изпълнени с енергия и желание за действие. Захващате се последователно с какво ли не, но успявате да го свършите по-най добрия начин. Затова ви съветвам да използвате момента и да изберете нещо наистина важно за професионалното ви развитие. Ще срещнете съпричастност и доброта, което е добър знак.
  13 май 2021

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Имате конкретни планове за този ден и сте твърдо решени да ги свършите, особено ако вече сте били възпрепятствани да го сторите. Добре ще е ако работите съвместно с други хора, които могат да ви бъдат полезни с ценни идеи и съвети. На ваш близък му предстои пътуване, ще ви се наложи да отделите време и за него. Добри финансови постъпления.
  13 май 2021

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Чувствате се объркани и се лутате ту в една ту в друга посока. Внимавайте ласкателствата на приближен човек да не ви подведат към необмислени действия. Спокойно можете да избягате от светската суета сред семейството си, което ще ви утеши с непринудеността си.
  13 май 2021

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Днес заложете на умението си да общувате. Ще ви донесе възможности за изява на талантите и подготвеността ви. Наред с добрите новини обърнете внимание на здравето си, което може да ви създаде проблеми. Притеснения са възможни и по линия на по-възрастните родители или близки хора.
  13 май 2021

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Доверието, с което се ползвате сред колегите си ще благоприятства участието ви в общ проект. Старанието ви е забелязано и в крайна сметка ще се отрази положително на финансите ви. Ще получите предложения, които с времето ще задълбочите в нови позиции. Може би трябва да се ориентирате в тази посока.
  13 май 2021

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Прибягвате до изпитани методи, за да постигнете целите си. Нека обаче това не става за сметка на някой, от чиято помощ скоро може да имате нужда. Опитайте се да бъдете в крак с времето, дори ако трябва да пренебрегнете ваши стари прийоми.
  13 май 2021

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Ако работата ви днес е свързана с контакти, бъдете сигурни, че ще успеете да свършите всичко точно така, както сте го планирали. Радвате се на подкрепата на близките си, които ще ви бъдат от полза със съвети по всяко време. Отношенията ви с любимия човек зависят в огромна степен от вас.
  13 май 2021

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Финансовите ви постъпления днес ще ви позволят да си отдъхнете. Разчитайте на приятелите си в евентуален труден за вас момент. Събират ви се доста предизвикателства, но са напълно във възможностите ви. При работа с валута бъдете внимателни. За някои от вас - пътуване в чужбина, или ще сте привлечени от някой, който се връща от там.
  13 май 2021

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Днес сте творчески настроени и съсредоточени в работата си. Сигурни сте в това, което правите и това проличава в добре свършената ви работа. Не се колебайте да използвате познанствата си относно разрешението на сериозен професионален въпрос.
  13 май 2021

  Хороскоп за Риби

  Риби
  С професионалният си подход към служебен проблем ще създадете нужната организация и условия за благоприятното му решаване. Не подценявайте качествата и на партньорите си, работете за общите си интереси и живейте в мир със себе си. Не бъдете мнителни, или поне не го показвайте.
  13 май 2021
  Последни новини