23 °C

В петък, 13-ти, започна ремонтът по пътя за Бяла река

Изображение 1 от 3

  Започна ремонтът на пътя Първомай-Бяла река. Осигурените 210 000 лв. са целева субсидия за капиталови вложения, т.е. това са средства от Републиканския бюджет.

  Както обещаха от фирмата-изпълнител „Пътинженеринг“, първата копка беше направена днес петък, 13-ти.

  Поради изключително тежкото състояние на моста над река Мечка, дейностите започнаха оттам. Предстои да бъдат рехабилитирани 180 м, като това включва и почистване на банкета.

  Участъкът, в който се работи е обозначен с пътни знаци, движението е еднопосочно и е леко затруднено. Въпреки това преминаващите шофьори са доволни,че дългоочакваният ремонт е започнал.

  Между тях имаше и такива, които споделиха, че отдавна е трябвало да този път да бъде направен. Още преди пътя Бяла река – Езерово или Драгойново – Буково, които са по-малко използвани пътища. Той е изключително важен, по него ежедневно минават повече от 1000 автомобила. Това е артерия, по която се движат много от пътуващите към борсата в Плодовитово от Хасково и дори от Кърджали.

  След като приключат дейностите по моста, ремонтът ще продължи оттам, където е спрял миналата година – от входа на Бяла река към Първомай. Общо трябва да бъдат ремонтирани около 650 м. Предвижда се реконструкция на пътя, изпълнение на изкопно-насипни работи, полагане на трошено-каменна и асфалтова настилка. Наред с това ще се изпълняват и дейности по почистване на банкети и окопи. Срокът за изпълнението според заявката на спечелилата поръчката фирма е 15 дни. 

  Теодора Кирякова

  Източник: Parvomai.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (1)

  • 1
   Да
   даниел ганев
   1 0
   20:51, 18 окт 2017
   Трошено-каменната настилка се полага така, че да остане около място за около един пръст асфалт. Днес асфалтираният мост е недоасфалтиран. Една количка асфалт не им е достигнала на хората. Интересно ми е някой може ли да ми обясни какви рехабиталиционни дейности са извършени по моста, кой следи за качеството на изпълнение.
   Асфалта по улица Орфей беше положен един пръст и вече се виждат паветата отдолу пред "пиците" и на други места.
   Има ли хора в нашия град които биха искали нещата да стават както трябва?
   Струва ми се, че нещо не е наред с качеството.

  Хороскоп за 01.10.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  В момента не виждате по-далече от носа си. Събудете се, огледайте се, животът не е само в ежедневните душевадни проблеми. За тези от вас, които работят над себе си, с други думи учат нещо, звездите вещаят пълен успех.
  01 окт 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Днес работата ще ви донесе удовлетворение, дори не е изключено да получите похвала от вашите работодатели. Определено имате нужда от повече контакти, не се ограничавайте единствено с добре познатия ви кръг от хора. Потърсете път към семейната хармония.
  01 окт 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Имате силното желание днес да се заловите здраво за работа, за да реализирате ново начинание. Това ще ви отнеме доста усърдност и енергия, но пък резултата си заслужава. Не се спирайте пред никакви трудности и ще успеете.
  01 окт 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Времето ви ще минава в работа и делови разговори, с които ще договаряте бъдещите си проекти. Ако не се разсейвате ще си спестите главоболия. Всичко може да мине и по-леко, от вас зависи, като пестите разумно силите си. Други от вас ще се занимават с неща, които ги карат да се чувстват спокойни и удовлетворени.
  01 окт 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Известно напрежение в отношенията ви с околните ще намали активността ви на работното място. Не, че отдавате голямо значение на това, но ще бъдете възпрени по други причини. Помислете дали не допускате грешка в подхода си към служебен проблем, защото тя може да ви струва повече.
  01 окт 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Днес ще ви се налага да се занимавате с много и различни дела и да сте в непрекъснато движение. В това обаче е стихията ви, затова се справяте блестящо със задълженията си. Колега ще бъде очарован от ваша постъпка, с която значително го улеснявате в работата му. Подходете с разбиране към вълненията на свой близък, дори да не сте съгласни с намеренията, които има.
  01 окт 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Част от представителите на знака ще прекарат този ден сред приятелско обкръжение, което ще ви даде възможност да се разтоварите от грижите си напоследък. Разработвате идея, в която има бъдеще, но избързвате твърде много и това рискува да я осуети. Отношенията ви с постоянни партньор се стабилизират, скоро ще се радвате на хармонична връзка.
  01 окт 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Не пропускате да изтъкнете заслугите си за развитието на обща задача, но днес са възможни недоразумения. Замисляте ходове, които е добре да огледате от всичките им страни, има риск да бъдете отстранени или да ви атакуват от към слабото ви място. Включете се в подготовката на предстоящо мероприятие, в семейството или в службата.
  01 окт 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Добре е да оцените подкрепата, която ви се дава, бъдете благодарни на хората и им покажете това. Но не участвайте в собствените им битки, щом това е извън вашите интереси. Стресът може да бъде овладян, ако отделяте повече време за лични занимания, в това число да слушате музика и се наслаждавате на красиви неща.
  01 окт 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Успешен ден за индивидуални изпълнения. Самостоятелната ви дейност ще даде резултати, както в творческата работа, така и в бизнеса. Не се претоварвайте. Щадете сърцето си, а също и крайниците. Много любов витае около вас и с романтичната си наг-ласа ще създадете настроение и радост в околните. Не забравяйте приятелите си.
  01 окт 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Заслугата ви за решаването на общ проблем и ще ви донесе популярност. Умората и грижите ще ви накарат да потърсите по-приятни занимания, с които да разнообразите деня си. Приятелска покана или друга интересна среща ще внесе настроение и подтикне към сближаване с цел печалба.
  01 окт 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Обърнете внимание на нещата, които имат пряко отношение към вас. Едни от тях са работата, партньорите, любимите ви хора и времето. Добрите отношения в семейството ще ви позволят заедно да планирате идващите дни. Опитайте се да внесете спокойствие там, където то липсва, като се погрижите и за собствените си удоволствия.
  01 окт 2020
  Последни новини