В петък, 13-ти, започна ремонтът по пътя за Бяла река

Изображение 1 от 3

    Започна ремонтът на пътя Първомай-Бяла река. Осигурените 210 000 лв. са целева субсидия за капиталови вложения, т.е. това са средства от Републиканския бюджет.

    Както обещаха от фирмата-изпълнител „Пътинженеринг“, първата копка беше направена днес петък, 13-ти.

    Поради изключително тежкото състояние на моста над река Мечка, дейностите започнаха оттам. Предстои да бъдат рехабилитирани 180 м, като това включва и почистване на банкета.

    Участъкът, в който се работи е обозначен с пътни знаци, движението е еднопосочно и е леко затруднено. Въпреки това преминаващите шофьори са доволни,че дългоочакваният ремонт е започнал.

    Между тях имаше и такива, които споделиха, че отдавна е трябвало да този път да бъде направен. Още преди пътя Бяла река – Езерово или Драгойново – Буково, които са по-малко използвани пътища. Той е изключително важен, по него ежедневно минават повече от 1000 автомобила. Това е артерия, по която се движат много от пътуващите към борсата в Плодовитово от Хасково и дори от Кърджали.

    След като приключат дейностите по моста, ремонтът ще продължи оттам, където е спрял миналата година – от входа на Бяла река към Първомай. Общо трябва да бъдат ремонтирани около 650 м. Предвижда се реконструкция на пътя, изпълнение на изкопно-насипни работи, полагане на трошено-каменна и асфалтова настилка. Наред с това ще се изпълняват и дейности по почистване на банкети и окопи. Срокът за изпълнението според заявката на спечелилата поръчката фирма е 15 дни. 

    Теодора Кирякова

    Източник: Parvomai.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (1)

    • 1
      Да
      даниел ганев
      1 0
      20:51, 18 окт 2017
      Трошено-каменната настилка се полага така, че да остане около място за около един пръст асфалт. Днес асфалтираният мост е недоасфалтиран. Една количка асфалт не им е достигнала на хората. Интересно ми е някой може ли да ми обясни какви рехабиталиционни дейности са извършени по моста, кой следи за качеството на изпълнение.
      Асфалта по улица Орфей беше положен един пръст и вече се виждат паветата отдолу пред "пиците" и на други места.
      Има ли хора в нашия град които биха искали нещата да стават както трябва?
      Струва ми се, че нещо не е наред с качеството.
    Последни новини