На 19 септември отварят офертите на кандидатите да асфалтират моста за Бяла река

Все по-често читатели се оплакват от пътя Първомай-Бяла река и питат кога най-после ще бъде асфалтиран мостът над река Мечка.

„Махнаха му горния слой и вярно, че вече не влизаме в дупки, но продължаваме да си разбиваме колите – споделят те – арматурата стърчи, в краищата преминаването е като изпитание и не ни остава друго освен да го чакаме да се пробие“.

Оказа се, че горният слой на моста е фрезиран с цел да се изравни повърхността. За ремонтирането му, както и за реконструкцията на участък от пътя върви обществена поръчка, обявена от Общинска администрация. Общата прогнозна стойност е около 210 000 лв.без ДДС. Средствата не са от европроекти, а от общинския бюджет.

Крайният срок за подаване на документи е 18 септември, а на следващия ден – 19-ти, от 11 часа ще бъдат отворени и офертите.

Обществената поръчка предвижда реконструкция на пътя, изпълнение на изкопно-насипни работи,полагане на трошено-каменна и асфалтова настилка. Наред с това ще се изпълняват и дейности по почистване на банкети и окопи. Срокът за изпълнението зависи от предложенията на кандидатите и е показател с 35% тежест при определяне на изпълнителя.

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (3)

  • 1
    Ко
    КОй стреля по папата?
    0 0
    16:35, 14 сеп 2017
    Можел и аз?
  • 2
    Ин
    инж. асанов
    2 -1
    20:56, 14 сеп 2017
    *** го моста *** го цели 200 бона тия луди ли са кви са не знам. Тоя тъп моста един метър бетон да му сложат о горе толкова няма да струва. А с толкова бетон ще стане вечен. Тоя ангУ и негивуте специалисти ни вземат за много големи будали.*** си далаверата цели 200 бона да вземе ангУ да дойде в махала яз с моите инжинери жъ му дадем много по добра уферта и на изборите ще гласуваме за него като бонус.
  • 3
    Га
    Ганев
    0 0
    00:25, 17 сеп 2017
    Ми то Витал без усилия ще го армират и бетонират на половин цена. Поне им е близко. Ще спестим транспорт. Даже и шлайфан ще го направят. Тази фирма май е единствената със съвестни и компетентни хора в целия град. Ще остане бетон и за дупките в целия град. Ама дупките в общинските решения нямат запълване.
Последни новини