Кметът на Кресна се обърна с молба към жителите на Първомай

Кметът на пострадалата от огромния пожар през юли община Кресна Николай Георгиев отправи призив и молба за помощ към кмета и жителите на Община Първомай:

На 24.07.2017 г. в Община Кресна възникна един от най-големите пожари за територията на Република България, който бушува шест дни на територията на общината, нанесе огромни щети и остави без подслон и надежди много хора, се казва в писмото до кмета Папазов и жителите на община Първомай.

Община Кресна стартира национална кампания за възстановяване на щетите от пожара:  Обръщаме се с гореща молба за човешка съпричастност и съдействие към всички български и чуждестранни физически и юридически лица, като ги моли да даряват парични средства, строителни материали и вътрешно обзавеждане за изгорелите къщи и селскостопанските постройки в засегнатите села. Създадена е организация и могат да бъдат приемани и помощи в хранителни продукти и консерви за изхранване на пострадалите от пожара. С благодарност ще бъдат приемани и вещи от първа необходимост (одеяла, чаршафи, завивки, топли дрехи и обувки).

Пожарът нанесе огромни щети на природата и остави без паша и възможности за събиране на сено за изхранване на животните в засегнатите села през зимата. В тази връзка, в общината е създадена организация за складиране на дарения - концентрирани и груби фуражи, сено и слама за изхранване на селскостопанските животни в засегнатите от пожара села. 

Банковата сметка, на която се набират парични средства в подкрепа на пострадалите от пожара и за преодоляване на щетите, е: 

ОБЩИНА КРЕСНА 
Интернешънъл Асет Банк АД - клон Благоевград 
IBAN BG08IABG74588401242700 
BIC IABGBGSF 
КОД ЗА ВИД ПЛАЩАНЕ: 445100


ОСНОВАНИЕ: ПОЖАР В СЕЛАТА ОЩАВА, СТАРА КРЕСНА И ВЛАХИ. 

  На телефони 0893 015892, 0893 015893 и 0893 015894  може да  се получи конкретна информация за нуждите на пострадалите и нанесените материални щети.

Писмото завършва с пожелание за просперитет и благоденствие на жителите на община  Първомай и с искрена благодарност за  подкрепа на кампанията на община Кресна.

parvomai.net

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини