18 °C

Софийският университет оцени високо доклад на Нели Томаатанасова

Учителката от ОУ „Георги Караславов“ Нели Томаатанасова спечели специалната награда на ДИУУ  на Софийския университет в Четвъртия международен конкурс „Извънкласните и извънучилищните дейности - за устойчиво качествено обучение, възпитание, развитие и социализация на децата и учениците“– 2017 г.

Министърът на образованието и науката Красимир Вълчев ѝ връчи награда и сертификат по време на национален семинар в Санаторно- оздравителен комплекс „Камчия” край Варна. Мероприятието е част от Международния конкурс на тема “Извънкласните и извънучилищни дейности- за устойчиво качествено обучение, възпитание, развитие и социализация  на децата и учениците - 2017“, организиран от Фондация "Устойчиво развитие за България, Синдикат на българските учители, под патронажа на Министерството на образованието и науката.

Нели Томаатанасова участва с разработка на тема „Подготовка за „живия“ живот“.

Презентацията ѝ бе одобрена и оценена от компетентно жури.

Във форума участваха над 200 учители и специалисти от цялата страна, работещи в сферата на извънкласната дейност от детските градини и училищата, от центровете за личностно развитие и приобщаващо образование, както и директори, експерти по образование, научни работници, преподаватели и студенти от педагогически факултети на висшите училища.

Педагози от различни краища на страната също представиха добрия си опит в категории: “Подготвителна група за училище“, “Искам думата“- есе “Добротата в моя живот“, Извънкласни дейности I - XII клас“, „Извънучилищни дейности“. В рамките на програмата на семинара всички участници се включиха в кръгла маса по теми, свързани с личностните и социални умения на подрастващите за приобщаване и адаптиране към преходите в образователната система, и се запознаха с презентация на тема „Училище на бъдещето „Юрий Гагарин”- СОК „Камчия”, с участието на доц. д-р Райна Захариева и Янка Такева, председател на Синдиката на българските учители.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (8)

 • 1
  Оц
  оццценка 6
  8 -6
  10:11, 8 сеп 2017
  Нивото на СУ е паднало много.
  • Ко
   колега
   5 -2
   14:19, 8 сеп 2017
   Не мога да преценя повече тъп ли си или повече завистлив?
 • 2
  Ко
  колега
  5 -1
  14:20, 8 сеп 2017
  Браво, Нели!
 • 3
  Ко
  колеега
  3 -4
  20:34, 8 сеп 2017
  До колкото съм запознат,не само един учител е награден,защо не се пише нищо за други,който според мен,а и не само е постигнал много повече???
  • 12
   123
   3 -2
   21:05, 8 сеп 2017
   Очевидно е от "познанията" и от грамотността ТИ "колега", че си просто неоценен. А за да задоволя жаждата ти за знания г-жа Томаатанасова е единственият учител от община Първомай отличен на този конкурс.
  • Ко
   колега
   2 -3
   18:04, 11 сеп 2017
   123,за да ви просветля,оказа се че не само г-жа Томаатанасова е нагредена.Моля сверете си часовниците,и не пускайте кьорфишеци!!! С Уважение!
 • 4
  Бе
  без оценка
  1 -6
  21:04, 8 сеп 2017
  ......за устойчиво качествено обучение, възпитание... Виж коментара
  • 12
   123
   3 -2
   21:11, 8 сеп 2017
   Интелектуалното и образователно ниво на децата е отражение на родителското такова!

Хороскоп за 29.09.2020

Хороскоп за Овен

Овен
С подходящи аргументи и с приветливо поведение ще впечатлявате аудиторията, без да се натоварвате емоционално. Добрите познания, опит и ерудиция ще ви позволят да предвидите точните ходове, откривайки добри перспективи за себе си. С доказаните си качества ще привличате интереса към себе си и ще получите интересно предложение.
29 сеп 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Има реална опасност да разпилеете енергията си за дреболии. Може би си поставяте прекалено много задачи. Ориентирайте се към практичната страна на нещата и си дайте сметка доколко плановете ви са приложими. Заемете се с най-лесно изпълнимите и ще останете удовлетворени. Помислете за предстоящо начинание.
29 сеп 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Някои от вас недооценяват подкрепата, която ви се предлага. Колкото по-рано установите предимствата, толкова по-добре за вас. Не допускайте неловка ситуация да промени намеренията ви. Момента е подходящ за действия и не спирайте да сте активни. Здравословните ви проблеми вече отшумяват и това е достатъчен мотив да се отдадете на желанията си.
29 сеп 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Благоприятен ден за тези, които се занимават с бизнес. Контактите ви днес ще са ползотворни, ако успеете да бъдете едновременно убедителни и дипломатични. Не пренебрегвайте деловите си ангажименти, имате добри шансове за постигане на нещо значимо. Опитайте се да релаксирате вечерта.
29 сеп 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Трудолюбието и позитивното ви мислене ще запазят тенденцията на добрите развития около вас. Държанието ви се възприема добре и това е възможност да наложите идеите си, стига те да са в полза на повече хора. Не позволявайте лошото настроение на околните да ви влияе негативно.
29 сеп 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Време е да наложите ред в мислите си, хаоса, който ви владее ви причинява щети. Започване на нова работа е сред приоритетите, но има и друго, което бихте желали да реализирате. Пътуване или събитие, свързано със семейството ще провокира у вас по-вълнуващи емоции. Не пренебрегвайте хората до себе си, с чиято любов и подкрепа ще стигнете далече.
29 сеп 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Вътрешен порив ще ви кара да търсите близостта на хора, които до сега са стояли в периферията на контактите ви. Нечии чувства ще ви покажат, че сте желани и значими за някого. Безспорно щастието ще ви озари, но няма да пренебрегнете бизнеса си. Нови идеи ще ви помогнат да се разгърнете и успеете в начинанията си.
29 сеп 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
За да имате успешен ден, ще ви се наложи отрано да организирате делата си и да работите концентрирано върху всяка част от работата си. В противен случай ще разпилеете енергията си и ще загубите ценно време. Разчитайте предимно на себе си, особено за важни дела. Научаване добри новини, касаещи ваш много близък човек.
29 сеп 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Смело и с хъс ще навлезете в бизнес, който е нов за вас. Имате опит в новите дейности, ще се справите и сега. В здравословно отношение не сте застрашени от физически сривове. Настроението ви ще се подобри вечерта, може би защото до себе си ще имате желан човек.
29 сеп 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Усилията ви изглежда са повече от предвидените, но за това пък ще получите приходи,.които ще надминат очакваното. Не бъдете алчни и приемете това, което ви се предлага. Прибързаните решения както винаги няма да ви донесат предимство, за това, ако е възможно избегнете ги. Очаква ви ново запознанство.
29 сеп 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Днес ще ви се наложи да промените плановете си, тъй като едва ли срещате нужното съдействие, за да ги осъществите. Нека това обаче не ви притеснява, тъй като просто момента не е подходящ, затова ще ви се наложи да изчакате с действията си. Приятел ще ви предложи нещо, на което трудно ще устоите. Опитвате нещо ново вечерта, което ви въодушевява.
29 сеп 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Срещайки подкрепата на околните, ще се разгърнете в много посоки, окрилени от добрите взаимоотношения. С изненада ще откриете възможност за изгодна инвестиция и няма да се губите в съмнения, а ще действате. Лични срещи, на някои от които ще вземате важни решения за бъдещето си.
29 сеп 2020

Случаен виц

Последни новини