20 °C

Софийският университет оцени високо доклад на Нели Томаатанасова

Учителката от ОУ „Георги Караславов“ Нели Томаатанасова спечели специалната награда на ДИУУ  на Софийския университет в Четвъртия международен конкурс „Извънкласните и извънучилищните дейности - за устойчиво качествено обучение, възпитание, развитие и социализация на децата и учениците“– 2017 г.

Министърът на образованието и науката Красимир Вълчев ѝ връчи награда и сертификат по време на национален семинар в Санаторно- оздравителен комплекс „Камчия” край Варна. Мероприятието е част от Международния конкурс на тема “Извънкласните и извънучилищни дейности- за устойчиво качествено обучение, възпитание, развитие и социализация  на децата и учениците - 2017“, организиран от Фондация "Устойчиво развитие за България, Синдикат на българските учители, под патронажа на Министерството на образованието и науката.

Нели Томаатанасова участва с разработка на тема „Подготовка за „живия“ живот“.

Презентацията ѝ бе одобрена и оценена от компетентно жури.

Във форума участваха над 200 учители и специалисти от цялата страна, работещи в сферата на извънкласната дейност от детските градини и училищата, от центровете за личностно развитие и приобщаващо образование, както и директори, експерти по образование, научни работници, преподаватели и студенти от педагогически факултети на висшите училища.

Педагози от различни краища на страната също представиха добрия си опит в категории: “Подготвителна група за училище“, “Искам думата“- есе “Добротата в моя живот“, Извънкласни дейности I - XII клас“, „Извънучилищни дейности“. В рамките на програмата на семинара всички участници се включиха в кръгла маса по теми, свързани с личностните и социални умения на подрастващите за приобщаване и адаптиране към преходите в образователната система, и се запознаха с презентация на тема „Училище на бъдещето „Юрий Гагарин”- СОК „Камчия”, с участието на доц. д-р Райна Захариева и Янка Такева, председател на Синдиката на българските учители.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (8)

 • 1
  Оц
  оццценка 6
  8 -6
  10:11, 8 сеп 2017
  Нивото на СУ е паднало много.
  • Ко
   колега
   5 -2
   14:19, 8 сеп 2017
   Не мога да преценя повече тъп ли си или повече завистлив?
 • 2
  Ко
  колега
  5 -1
  14:20, 8 сеп 2017
  Браво, Нели!
 • 3
  Ко
  колеега
  3 -4
  20:34, 8 сеп 2017
  До колкото съм запознат,не само един учител е награден,защо не се пише нищо за други,който според мен,а и не само е постигнал много повече???
  • 12
   123
   3 -2
   21:05, 8 сеп 2017
   Очевидно е от "познанията" и от грамотността ТИ "колега", че си просто неоценен. А за да задоволя жаждата ти за знания г-жа Томаатанасова е единственият учител от община Първомай отличен на този конкурс.
  • Ко
   колега
   2 -3
   18:04, 11 сеп 2017
   123,за да ви просветля,оказа се че не само г-жа Томаатанасова е нагредена.Моля сверете си часовниците,и не пускайте кьорфишеци!!! С Уважение!
 • 4
  Бе
  без оценка
  1 -6
  21:04, 8 сеп 2017
  ......за устойчиво качествено обучение, възпитание... Виж коментара
  • 12
   123
   3 -2
   21:11, 8 сеп 2017
   Интелектуалното и образователно ниво на децата е отражение на родителското такова!

Хороскоп за 13.05.2021

Хороскоп за Овен

Овен
Не мислете за нищо, което ви натоварва и избягвайте хора, които ви създават притеснения. Посветете деня си на приятни занимания, за да се разтоварите от стреса. Направите ли го, ще имате спокоен ден в компанията на обичани хора. Други от вас ще се подготвят за гости от далече или сами ще пътуват.
13 май 2021

Хороскоп за Телец

Телец
Днес ще берете плодовете на усилията от последните дни. Може да възникнат непредвидени ситуации,но с вродената си интелигентност и находчивост ще се справите с лекота. Вземете инициативата в свои ръце, за да сте сигурни, че ще изкарате една чудесна вечер.
13 май 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Днес сте изпълнени с енергия и желание за действие. Захващате се последователно с какво ли не, но успявате да го свършите по-най добрия начин. Затова ви съветвам да използвате момента и да изберете нещо наистина важно за професионалното ви развитие. Ще срещнете съпричастност и доброта, което е добър знак.
13 май 2021

Хороскоп за Рак

Рак
Имате конкретни планове за този ден и сте твърдо решени да ги свършите, особено ако вече сте били възпрепятствани да го сторите. Добре ще е ако работите съвместно с други хора, които могат да ви бъдат полезни с ценни идеи и съвети. На ваш близък му предстои пътуване, ще ви се наложи да отделите време и за него. Добри финансови постъпления.
13 май 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
Чувствате се объркани и се лутате ту в една ту в друга посока. Внимавайте ласкателствата на приближен човек да не ви подведат към необмислени действия. Спокойно можете да избягате от светската суета сред семейството си, което ще ви утеши с непринудеността си.
13 май 2021

Хороскоп за Дева

Дева
Днес заложете на умението си да общувате. Ще ви донесе възможности за изява на талантите и подготвеността ви. Наред с добрите новини обърнете внимание на здравето си, което може да ви създаде проблеми. Притеснения са възможни и по линия на по-възрастните родители или близки хора.
13 май 2021

Хороскоп за Везни

Везни
Доверието, с което се ползвате сред колегите си ще благоприятства участието ви в общ проект. Старанието ви е забелязано и в крайна сметка ще се отрази положително на финансите ви. Ще получите предложения, които с времето ще задълбочите в нови позиции. Може би трябва да се ориентирате в тази посока.
13 май 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Прибягвате до изпитани методи, за да постигнете целите си. Нека обаче това не става за сметка на някой, от чиято помощ скоро може да имате нужда. Опитайте се да бъдете в крак с времето, дори ако трябва да пренебрегнете ваши стари прийоми.
13 май 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Ако работата ви днес е свързана с контакти, бъдете сигурни, че ще успеете да свършите всичко точно така, както сте го планирали. Радвате се на подкрепата на близките си, които ще ви бъдат от полза със съвети по всяко време. Отношенията ви с любимия човек зависят в огромна степен от вас.
13 май 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
Финансовите ви постъпления днес ще ви позволят да си отдъхнете. Разчитайте на приятелите си в евентуален труден за вас момент. Събират ви се доста предизвикателства, но са напълно във възможностите ви. При работа с валута бъдете внимателни. За някои от вас - пътуване в чужбина, или ще сте привлечени от някой, който се връща от там.
13 май 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
Днес сте творчески настроени и съсредоточени в работата си. Сигурни сте в това, което правите и това проличава в добре свършената ви работа. Не се колебайте да използвате познанствата си относно разрешението на сериозен професионален въпрос.
13 май 2021

Хороскоп за Риби

Риби
С професионалният си подход към служебен проблем ще създадете нужната организация и условия за благоприятното му решаване. Не подценявайте качествата и на партньорите си, работете за общите си интереси и живейте в мир със себе си. Не бъдете мнителни, или поне не го показвайте.
13 май 2021
Последни новини