BMW X5 М и Х6 М

Вероятно има хиляди почитатели на М поделението на BMW, които беснеят от факта, че въпросният спортен отдел на немския производител ще произведе първия си SUV модел – при това с турбо. Но именно тези почитатели по-добре да привикнат към факта, тъй като BMW съобщиха, че ще пуснат нов микросайт на бъдещите M SUV модели, които ще бъдат представени в началото на следващия месец.

След по-малко от 30 дни ще имаме възможността да видим първите модификации, приложени от инженерите М поделението върху SUV моделите Х5 и Х6. Едва тогава ще стане ясно дали тези два модела заслужават да носят логото М.

Микросайтът, който можете да видите на този адрес (http://www.bmw.com/com/en/general/nextchapter/index.html), съдържа много информация по повод на бъдещите модели, включително и снимки на тестваните прототипи и няколко видео материала също от тестове. Моделите Х5 М и Х6 М се очаква да притежават подобрена версия на 4.4-литровия V8 битурбо двигател на BMW. Според предишни материали мощността възлиза на 507 к.с., а въртящият момент – на 700 Нм. Това би трябвало да е достатъчно, за да могат SUV моделите да ускоряват до 100 км/ч за по-малко от пет секунди. Всъщност динамичните характеристики би трябвало да позволяват на колите да ускоряват до повече и от традиционните електронно ограничени 250 км/ч.

Прототипи на Х5 и Х6 моделите бяха забелязани вече няколко пъти през изминалите месеци.
Източник: rs-auto.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини