Руски пенсионер с колекция от 100 ретро коли

Не всеки западен милионер колекционер може да се похвали с подобна като на руския пенсионер Анатолий Аствацатуров автомобилна колекция, пише Автопрес 2001.

Колекционерът от град Батайск, Ростовска област вече над половин век събира ретро техника и в колекцията му фигурират над 100 екземпляра от марките Opel, BMW, Wanderer, Buick и Чайка, както и няколко образеца на военна техника от миналото.

Първите си автомобили Анатолий е намирал по боклуците, в блатата и по съседните села.

Най-старият представител на колекцията му е BMW производство 1935-а година, който автоантикварът успешно получил срещу две бутилки вермут.

"Ходих в околностите на Новочеркаск през 1989-а за домати и видях в барака на един дядо под дървата BMW и от тогава досега събирам чаркове за него", разказва Анатолий Аствацатуров.

В колекцията на пенсиoнера фигурират легендарната "Емка" (ГАЗ-М1), която случайно е намерена в белоруско блато.

Сред най-ценните си притежания колекционерът поставя руските модели ГАЗ-67 и ГАЗ-АА - автомобили преминали изпитанията на Великата Отечествена война.

"Полуторката" ГАЗ-АА колекционерът вече е възстановил напълно и с гордост я кара по време на парадите, посветени на деня на Победата - 9 май.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини