13 °C

Изверг отрови беззащитно куче

Бездомно куче беше отровено в района на Ловното в Първомай. Животинчето често обикаляло ресторанта и получавало храна. Работещите в дружеството го познавали и били свикнали с него.  Било дружелюбно и хората му се радвали .Всички били изненадани когато го видели да лежи безжизнено на улицата. От разговор със съседи научили, че в района има и котка намерила смъртта си по същия начин. Потресени коментрират, че само изверг може да причини такава смърт на живо същество.

От „Чистота“ реагираха веднага след подадения сигнал за умрялото животно и трупа му беше прибран своевременно.

Виновникът за отровено животно може да получи до 3 години лишаване от свобода.. .ако бъде установен. Разпръскването на отрова, с която да бъдат убити бездомни животни не само е нехуманен акт. Токсините могат да останат по земята, а това може да бъде опасно както за домашни любимци, водени на каишка, така и за малки деца. 

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (8)

 • 1
  Да
  Да
  13 -4
  14:39, 22 авг 2017
  Ами то е тези животни нямат работа по улиците. Това е било добро, но има хиляди, които изобщо не са такива. Ако се взимаха мерки своевременно нямаше да има такива изверги.
 • 2
  Пи
  Питагор
  13 -9
  16:37, 22 авг 2017
  Тедооо тедооо и ве мискини такива дето ревете в един глас за едно псе а не си правите сметка че един изверг в общинътъ и много други изверги из институциите ни тровят с урана и си мълчат а ве ривете за едно псе ибах мама му и света ибах и жиуотя му ибах докъде я докарахме.
 • 3
  За
  за съжаление
  14 -1
  17:15, 22 авг 2017
  За огромно съжаление, Питагор е абсолютно прав, макар и грубо недодялан...
 • 4
  Тя
  Тя
  8 -7
  19:03, 22 авг 2017
  Комплексиран тънкопишковец!
  Неприемливо!
  Варварско!
  Просташко!
  Наказуемо!
 • 5
  Ни
  Ние
  4 0
  22:13, 23 авг 2017
  След като можеш да посегнеш на живо същество това говори колко си елементарен, прост, ниско интелигентен без образование с ограничено мислене егоист и алчен профан!
 • 6
  Ни
  Ние
  3 0
  00:32, 24 авг 2017
  До кога ще употребяваме ЛАТИНИЦАТА при кодиране на коментарите?Теодора не спазва закона за защита на българския език.А защо всички мълчим?
 • 7
  Т.
  Т.Б.
  4 0
  08:29, 24 авг 2017
  В района на ловно се подвизава дипломиран но не практикуващ ветеринарен техник, голям приятел на първомайски контрабандист на турски препарати - в т.ч. и забранения в Европа - ЛАНАТ.
  Останалото е работа на компетентните органи само дето садовци в Първомай работа не вършат.
  • Пу
   Пунтак Велчо
   1 0
   10:54, 26 авг 2017
   Пуне, немаш спирка брат. Голем гей си.

Хороскоп за 03.03.2021

Хороскоп за Овен

Овен
Създавате добри взаимоотношения с хората от обкръжението ви и това ви помага да разширите обхвата на интересите си. Ще спечелите, ако запазите позициите си независимо от трудностите и подготвите следващите си изяви. Други ще бъдат принудени да търсят нова работа, заради невъзможността да продължат на досегашната си.
03 мар 2021

Хороскоп за Телец

Телец
Ще се заемете с важните си задачи, но не са изключени и изненади, които да наложат промяна в плановете ви. Денят е свързан и с развития от личен характер, ще имате придобивки и срещи с хора, към които храните очаквания по интересуващ ви въпрос. С колегите си бъдете общителни, но не разкривайте пред тях интимния си живот.
03 мар 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Ако представите аргументирано и по достъпен начин намеренията си, няма да се затрудните в изпълнението им. Овладени и без излишна показност, ще работите по текущите си задачи, едновременно с това договаряйки и условия по предстоящи проекти. Решаване на финансов въпрос и добри очаквания за предстоящите дни.
03 мар 2021

Хороскоп за Рак

Рак
Коректното ви поведение ще се оцени от хората, с които си сътрудничите, и в замяна ще получите същото. Не се притеснявайте излишно за проблем, касаещ близък човек. Ще съумее да се справи сам, а ако поиска помощ – не му отказвайте. Парични вложения ще ви накарат да потърсите съвет от хора, занимаващи се с инвестиции.
03 мар 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
И творческите и професионалните ви амбиции ще намерят реализация днес. Не се колебайте да се обграждате със сътрудници, защото те ще се окажат от решаваща роля при един служебен проблем, който ще доведе до финансов успех. Едно запознанство е възможно да прерасне в голяма любов.
03 мар 2021

Хороскоп за Дева

Дева
Ще се погрижите за детайлите в работата си, за да елиминирате изненадите и постигнете очакванията си. Благодарение на организираността и предвидливостта ви, средствата ще ви стигнат за всичко, което планирате. Занимаващите се с бизнес ще реализират търговска сделка или доведат споразуменията с клиенти и партньори до предстояща такава.
03 мар 2021

Хороскоп за Везни

Везни
Ще проявите сърдечност и разбиране в отношенията си с околните. Каквито и да са причините, те ви правят по-добри и социално ангажирани, което ви отличава в сивотата на деня. Ще постигнете намеренията си, не спирайте, а работете в същия дух. Дипломатическите ви умения отново ще се проявят.
03 мар 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
За някои от вас работа ще продължи и то с придобивки. Ще постигнете това, за което се борите, като оставате доволни. Погрижете се за близките си, те очакват това от вас. По отношение на личните си амбиции е добре да посветите в тях и партньорите си, ако имате такива.
03 мар 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Запазете съмненията за себе си, защото липсата на информираност може да ви подведе. Финансовите ви успехи ще зависят от това, доколко добре ще изиграете картите си. Предстоящо събитие ви зарежда с вълнения, но и с известно притеснение. Мълчанието ви може да се изтълкува двузначно.
03 мар 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
Някои от вас ще се занимават с организационни въпроси, свързани с работата им. Имате възможност да работите на спокойствие и да напреднете наистина много. Не се отказвайте от идеята, дадена ви от ваш близък. Впоследствие ще откриете безспорни предимства и възможности за в бъдеще.
03 мар 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
Тревогите ви, свързани с близък човек ще отпаднат. Нещата около него започват да се развиват в благоприятна светлина и това внася спокойствие в семейството. Благодарение на последователните си действия имате шанс да реализирате отдавна планувано начинание.
03 мар 2021

Хороскоп за Риби

Риби
Денят ще премине изцяло под знака на деловите ви успехи. Усетът ви за изгодни инвестиции ще ви открие добра възможност да увеличите финансовото си състояние. С помощта на нови партньори ще укрепите позициите си в избраната от вас сфера на действие.
03 мар 2021
Последни новини