20 °C

Изверг отрови беззащитно куче

Бездомно куче беше отровено в района на Ловното в Първомай. Животинчето често обикаляло ресторанта и получавало храна. Работещите в дружеството го познавали и били свикнали с него.  Било дружелюбно и хората му се радвали .Всички били изненадани когато го видели да лежи безжизнено на улицата. От разговор със съседи научили, че в района има и котка намерила смъртта си по същия начин. Потресени коментрират, че само изверг може да причини такава смърт на живо същество.

От „Чистота“ реагираха веднага след подадения сигнал за умрялото животно и трупа му беше прибран своевременно.

Виновникът за отровено животно може да получи до 3 години лишаване от свобода.. .ако бъде установен. Разпръскването на отрова, с която да бъдат убити бездомни животни не само е нехуманен акт. Токсините могат да останат по земята, а това може да бъде опасно както за домашни любимци, водени на каишка, така и за малки деца. 

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (8)

 • 1
  Да
  Да
  13 -4
  14:39, 22 авг 2017
  Ами то е тези животни нямат работа по улиците. Това е било добро, но има хиляди, които изобщо не са такива. Ако се взимаха мерки своевременно нямаше да има такива изверги.
 • 2
  Пи
  Питагор
  13 -9
  16:37, 22 авг 2017
  Тедооо тедооо и ве мискини такива дето ревете в един глас за едно псе а не си правите сметка че един изверг в общинътъ и много други изверги из институциите ни тровят с урана и си мълчат а ве ривете за едно псе ибах мама му и света ибах и жиуотя му ибах докъде я докарахме.
 • 3
  За
  за съжаление
  14 -1
  17:15, 22 авг 2017
  За огромно съжаление, Питагор е абсолютно прав, макар и грубо недодялан...
 • 4
  Тя
  Тя
  8 -7
  19:03, 22 авг 2017
  Комплексиран тънкопишковец!
  Неприемливо!
  Варварско!
  Просташко!
  Наказуемо!
 • 5
  Ни
  Ние
  4 0
  22:13, 23 авг 2017
  След като можеш да посегнеш на живо същество това говори колко си елементарен, прост, ниско интелигентен без образование с ограничено мислене егоист и алчен профан!
 • 6
  Ни
  Ние
  3 0
  00:32, 24 авг 2017
  До кога ще употребяваме ЛАТИНИЦАТА при кодиране на коментарите?Теодора не спазва закона за защита на българския език.А защо всички мълчим?
 • 7
  Т.
  Т.Б.
  4 0
  08:29, 24 авг 2017
  В района на ловно се подвизава дипломиран но не практикуващ ветеринарен техник, голям приятел на първомайски контрабандист на турски препарати - в т.ч. и забранения в Европа - ЛАНАТ.
  Останалото е работа на компетентните органи само дето садовци в Първомай работа не вършат.
  • Пу
   Пунтак Велчо
   1 0
   10:54, 26 авг 2017
   Пуне, немаш спирка брат. Голем гей си.

Хороскоп за 01.10.2020

Хороскоп за Овен

Овен
В момента не виждате по-далече от носа си. Събудете се, огледайте се, животът не е само в ежедневните душевадни проблеми. За тези от вас, които работят над себе си, с други думи учат нещо, звездите вещаят пълен успех.
01 окт 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Днес работата ще ви донесе удовлетворение, дори не е изключено да получите похвала от вашите работодатели. Определено имате нужда от повече контакти, не се ограничавайте единствено с добре познатия ви кръг от хора. Потърсете път към семейната хармония.
01 окт 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Имате силното желание днес да се заловите здраво за работа, за да реализирате ново начинание. Това ще ви отнеме доста усърдност и енергия, но пък резултата си заслужава. Не се спирайте пред никакви трудности и ще успеете.
01 окт 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Времето ви ще минава в работа и делови разговори, с които ще договаряте бъдещите си проекти. Ако не се разсейвате ще си спестите главоболия. Всичко може да мине и по-леко, от вас зависи, като пестите разумно силите си. Други от вас ще се занимават с неща, които ги карат да се чувстват спокойни и удовлетворени.
01 окт 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Известно напрежение в отношенията ви с околните ще намали активността ви на работното място. Не, че отдавате голямо значение на това, но ще бъдете възпрени по други причини. Помислете дали не допускате грешка в подхода си към служебен проблем, защото тя може да ви струва повече.
01 окт 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Днес ще ви се налага да се занимавате с много и различни дела и да сте в непрекъснато движение. В това обаче е стихията ви, затова се справяте блестящо със задълженията си. Колега ще бъде очарован от ваша постъпка, с която значително го улеснявате в работата му. Подходете с разбиране към вълненията на свой близък, дори да не сте съгласни с намеренията, които има.
01 окт 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Част от представителите на знака ще прекарат този ден сред приятелско обкръжение, което ще ви даде възможност да се разтоварите от грижите си напоследък. Разработвате идея, в която има бъдеще, но избързвате твърде много и това рискува да я осуети. Отношенията ви с постоянни партньор се стабилизират, скоро ще се радвате на хармонична връзка.
01 окт 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Не пропускате да изтъкнете заслугите си за развитието на обща задача, но днес са възможни недоразумения. Замисляте ходове, които е добре да огледате от всичките им страни, има риск да бъдете отстранени или да ви атакуват от към слабото ви място. Включете се в подготовката на предстоящо мероприятие, в семейството или в службата.
01 окт 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Добре е да оцените подкрепата, която ви се дава, бъдете благодарни на хората и им покажете това. Но не участвайте в собствените им битки, щом това е извън вашите интереси. Стресът може да бъде овладян, ако отделяте повече време за лични занимания, в това число да слушате музика и се наслаждавате на красиви неща.
01 окт 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Успешен ден за индивидуални изпълнения. Самостоятелната ви дейност ще даде резултати, както в творческата работа, така и в бизнеса. Не се претоварвайте. Щадете сърцето си, а също и крайниците. Много любов витае около вас и с романтичната си наг-ласа ще създадете настроение и радост в околните. Не забравяйте приятелите си.
01 окт 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Заслугата ви за решаването на общ проблем и ще ви донесе популярност. Умората и грижите ще ви накарат да потърсите по-приятни занимания, с които да разнообразите деня си. Приятелска покана или друга интересна среща ще внесе настроение и подтикне към сближаване с цел печалба.
01 окт 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Обърнете внимание на нещата, които имат пряко отношение към вас. Едни от тях са работата, партньорите, любимите ви хора и времето. Добрите отношения в семейството ще ви позволят заедно да планирате идващите дни. Опитайте се да внесете спокойствие там, където то липсва, като се погрижите и за собствените си удоволствия.
01 окт 2020
Последни новини