17 °C

Изверг отрови беззащитно куче

Бездомно куче беше отровено в района на Ловното в Първомай. Животинчето често обикаляло ресторанта и получавало храна. Работещите в дружеството го познавали и били свикнали с него.  Било дружелюбно и хората му се радвали .Всички били изненадани когато го видели да лежи безжизнено на улицата. От разговор със съседи научили, че в района има и котка намерила смъртта си по същия начин. Потресени коментрират, че само изверг може да причини такава смърт на живо същество.

От „Чистота“ реагираха веднага след подадения сигнал за умрялото животно и трупа му беше прибран своевременно.

Виновникът за отровено животно може да получи до 3 години лишаване от свобода.. .ако бъде установен. Разпръскването на отрова, с която да бъдат убити бездомни животни не само е нехуманен акт. Токсините могат да останат по земята, а това може да бъде опасно както за домашни любимци, водени на каишка, така и за малки деца. 

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (8)

 • 1
  Да
  Да
  13 -4
  14:39, 22 авг 2017
  Ами то е тези животни нямат работа по улиците. Това е било добро, но има хиляди, които изобщо не са такива. Ако се взимаха мерки своевременно нямаше да има такива изверги.
 • 2
  Пи
  Питагор
  13 -9
  16:37, 22 авг 2017
  Тедооо тедооо и ве мискини такива дето ревете в един глас за едно псе а не си правите сметка че един изверг в общинътъ и много други изверги из институциите ни тровят с урана и си мълчат а ве ривете за едно псе ибах мама му и света ибах и жиуотя му ибах докъде я докарахме.
 • 3
  За
  за съжаление
  14 -1
  17:15, 22 авг 2017
  За огромно съжаление, Питагор е абсолютно прав, макар и грубо недодялан...
 • 4
  Тя
  Тя
  8 -7
  19:03, 22 авг 2017
  Комплексиран тънкопишковец!
  Неприемливо!
  Варварско!
  Просташко!
  Наказуемо!
 • 5
  Ни
  Ние
  4 0
  22:13, 23 авг 2017
  След като можеш да посегнеш на живо същество това говори колко си елементарен, прост, ниско интелигентен без образование с ограничено мислене егоист и алчен профан!
 • 6
  Ни
  Ние
  3 0
  00:32, 24 авг 2017
  До кога ще употребяваме ЛАТИНИЦАТА при кодиране на коментарите?Теодора не спазва закона за защита на българския език.А защо всички мълчим?
 • 7
  Т.
  Т.Б.
  4 0
  08:29, 24 авг 2017
  В района на ловно се подвизава дипломиран но не практикуващ ветеринарен техник, голям приятел на първомайски контрабандист на турски препарати - в т.ч. и забранения в Европа - ЛАНАТ.
  Останалото е работа на компетентните органи само дето садовци в Първомай работа не вършат.
  • Пу
   Пунтак Велчо
   1 0
   10:54, 26 авг 2017
   Пуне, немаш спирка брат. Голем гей си.

Хороскоп за 17.05.2021

Хороскоп за Овен

Овен
Стъпките, които предприемате ще бъдат резултатни. Необходимо ви е повече спокойствие, не бъдете припрени. Възможно е недоброжелатели умишлено да ви създават спънки, но увереността ви ще ви помогне да се абстрахирате от тях. Амбицирани сте да доведете до добър край начинанията си.
17 май 2021

Хороскоп за Телец

Телец
Работата ви днес ще е ползотворна и изпълнена с емоции. Заобиколени сте от хора, с които се разбирате чудесно и успявате заедно да се справите с редица ситуации. Очаквате твърде много от неясен въпрос, за предпочитате е за момента да не възлагате големи надежди, за да не останете разочаровани. В личен план ви се налага да рискувате, направете го, струва си.
17 май 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
За себе си изяснете какво точно искате и го направете.Успеете ли, ще се почувствате по-добре и ще добиете желание за нови развития. Започнати проекти могат да бъдат прекъснати, вина, за което носите и вие. Работейки върху себе си, ще постигнете вътрешна хармония и с повече доверие ще градите плановете си.
17 май 2021

Хороскоп за Рак

Рак
Задълбоченото ви отношение към детайлите в работата ще подобри печалбите, но не при всички ще са високи. Поне е сигурно, че ще елиминирате възможността да сгрешите и ще се доближите до желаните резултати. Успешно ще се противопоставите на стреса с музика, спорт или друго, което душата ви иска.
17 май 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
Заели сте се с твърде усложнени дела, които сте решени да доведете до успешен край. Ще ви е необходимо сътрудничество с ваши колеги, така че бъдете готови да споделите работата си и с други хора. Това ще ви бъде полезно, тъй като ще узнаете ценни похвати и такива, които досега сте пренебрегвали. Положете повече усилия и ще останете доволни.
17 май 2021

Хороскоп за Дева

Дева
Възможно е днес да научите нещо, което коренно да промени плановете ви за деня. Част от работата ви значително ще се улесни вследствие на нововъведенията, които ви предстоят. Организационните ви способности ви издигат в очите на хората, с които работите. В личен план ви предстои нещо приятно, което наистина заслужавате.
17 май 2021

Хороскоп за Везни

Везни
Професионални новости ще ви подтикнат към повече активност, очаква ви повишение или преминаване на нова работа. На време ще предложите идеите си, които ще се оценят и реализират. Няма да ви липсват и трудности, но като истински воини няма да се огънете пред поредното изпитание.
17 май 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Не омаловажавайте хората, които крачат редом до вас, предлагайки помощта си безусловно. Сред тях са близките и приятелите, които често остават в сянката на успехите ви. Взаимоотношенията ви се нуждаят от обновяване и е добре първата крачка в това отношение да бъде ваша. В тишина, далече от суетата и шума ще откриете отговорите, които търсите.
17 май 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
В домашна обстановка ще се чувствате добре. Атмосферата предразполага към отмора и занимания с любими неща. Насладете се на спокойствието си, и ако имате време подгответе плановете си за предстоящата седмица. В тази връзка трябва да отделите време за сметките си, които сте изоставили.
17 май 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
Повечето от вас се отдават на заслужена почивка днес. Постарайте се да стоите далеч от шумни мероприятия, които само ще ви подразнят. Имате възможност да прекарате повече време с любимия човек и вие ще успеете да се възползвате от нея. Вечерта ви очаква приятно прекарване сред близки хора. Получавате подкрепата на определен човек за своя идея.
17 май 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
Активността ви ще е в синхрон с настроението ви за промяна. Ще работите по затвърдяване на новостите на работното място, чиито инициатор сте вие. Няма да сте сами в усилията си, а и конкуренцията ще ви подскаже, че вървите в правилната посока. Реализиране на финансови сделки и проекти.
17 май 2021

Хороскоп за Риби

Риби
Времето ще ви притиска, а от вас се очакват едва ли не подвизи. Внимавайте какво приказвате, за да не нараните някого неволно в стремежа си да вземете отношение към всеки възникнал проблем. Освен всичко друго ще постигнете съгласие по спорни въпроси и делата ви ще се ускорят.
17 май 2021
Последни новини