4 °C

В Дебър реконструират цяла сграда за най-малките ученици

Изображение 1 от 4

  До 15 септември ремонтите в училищата от община Пъромай ще бъдат приключени, дори и двата най-големи - тези в СУ „Асен Златаров“ и ОУ „Георги Караславов“ в Дебър. Кварталното училище е и единственото, в което се преустройва и реконструира цяла сграда. В нея ще учат по две паралелки в първи и втори клас, ще има самостоятелен вътрешен тоалетен възел и това ще даде възможност н за по-постепенно преминаване на децата от условията в детската градина към училището.

  За удобството на родителите фоайето ще бъде подходящо обзаведено, така че да могат да изчакват децата си или да разговарят с учителите.

  Малко преди началото на учебната година се очаква да бъдат монтирани специално проектираните мебели. Те отговарят на съвременните изисквания и се състоят от модули, удобни за екипната работа на децата.

  Диекторката на училището Тонка Будакова очаква да бъдат преведени обещаните ѝ от Общинския съвет средства, за да може ремонтът да бъде по-пълноценен и да реализират набелязаните промени. За сега там се справят единствено с парите от делегирания на училището бюджет.

  Как ще бъдат украсени стаите остава тайна, за да могат учителите да изненадат учениците в първия учебен ден.  

  Теодора Кирякова

  Източник: Parvomai.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта

  Последни новини