14 °C

Хванаха мулета и въртачи при телефонна измама в Ямбол

Специализираната полицейска операция е проведена през уикенда на територията на ОДМВР-Ямбол и ОДМВР-Русе, в координация с ГД „Национална полиция“ и под ръководството на Ямболската районна прокуратура.

В хода на полицейските действия в ямболския квартал „Граф Игнатиев“ са задържани „мулетата“ - 51-годишен мъж и 36-годишна жена от Варна, в момент на прибиране на пари от телефонна измама. Минути по-рано възрастна жена, въведена в заблуждение по телефона, че помага за задържане на измамници е хвърлила през терасата две чанти, съдържащи общо около 2600 лева в различна валута.

В задържаните са намерени и иззети още пари и 9 пакетчета с вещество, което на наркотест е реагирало положително на хероин. При последвалите процесуално-следствени действия са установени и задържани и двамата извършители на измамата /т.н.„въртачи“/ - мъже на 44 и 26 години от град Ветово.  Те са криминално проявени и осъждани за престъпления от този вид.

В хода на разследването са събрани данни, че по същата схема „мулетата“  са прибрали 500 лева от измама в друг областен град. На двамата мъже от Ветово  са повдигнати обвинения за извършеното престъпление и с прокурорско постановление са им наложени мерки за срок от 72 часа „задържане под стража“. Работата  по случая продължава в рамките на досъдебното производство под надзора на Районна прокуратура – Ямбол. Проверява се съпричастността на задържаните към други подобни престъпления, извършени в страната.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини