Мащабен доклад: Елиминиране на батериите в електрониката и електротехниката 2018-2028

Нов доклад обяснява защо трябва да направим това и защо дори частичният успех обещава големи ползи за обществото и нови бизнес възможности. Например  - Интернет на нещата има нужда от стотици милиарди "възли" и какво става, ако техните батерии трябва да бъдат заменени? Най-малко 80% от потенциала на интернета остава неизползван , тъй като "възлите" трябва да работят с десетилетия, въпреки че са закрепени на недостъпни места в бетон на мостове и сгради, на милиарди дървета и т.н. Помислете за електрическите превозни средства, които практически не се нуждаят от поддръжка и осигуряват почти безплатно пътуване. Или за роботите на далечна планета, които продължават да работят. Докладът анализира нови обещаващи пробиви, които правят всичко възможно, и дори повече.

Докладът обяснява батериите са сериозно ограничени откъм разходи, безопасност, производителност и живот. Литиево-йонните батерии ще доминират на пазара в продължение на поне десет години и вероятно много по-дълго, но все още няма литиево-йонна клетка, която да е безопасна и няма система за управление на литиево-йонна батерията, която да гарантира безопасност при всякакви обстоятелства. Tesla казва, че ще има соларна каросерия на всичките си електрически автомобили, но батериите са проблем, защото въпреки твърдото им състояние при употреба все някога се надуват и свиват. Те ще унищожат каросерията, твърди презентацията на доклада.

Докладът разглежда уникално многобройните начини за елиминиране на батериите, обърквайки скептиците с много примери, които в момента работят - от електрониката до автобусите и електрическата мрежа. Батериите ще са необходими все по-малко. Трябва да се отбележи, че електрониката и електричеството се нуждаят от много по-малко енергия в днешно време, което прави елиминирането на батериите по-осъществимо -  ARM чипове с ултра ниска мощност, светодиоди и високоволтови двигатели с висока скорост например.

Докладът има над 250 страници с нови инфограми, статистически данни и прогнози. Обобщеното резюме и заключения са достатъчни за тези, които бързат. Уводът представя проблемите и решенията, включително технологиите, които допринасят за получаването на еленергия, така че да се осигури непрекъснатост на електрозахранването, което води до по-малко или никакво зареждане на батерията, като например динамично зареждане на автомобилите по пътищата.

Включени са изследвания на докторанти по целия свят, изследване на бази данни, уеб изследване, скорошни конференции и други източници. Акцентът е върху практичността, бенчмаркинга и възможностите, а не върху теорията.

Третата глава разглежда елиминирането на батериите за сензори, строителен контрол, мобилни телефони и роботи, споделяйки последните пробиви и прогнози. Преднамерено тези примери излагат много различни предизвикателства и решения.

Глава 4 е изцяло посветена на важната тема на Интернет на нещата без батерии - ключ към масовото внедряване. Показан е вълнуващият напредък на EnOcean GmbH в това отношение.

В глава 5 - много различният начин, по който електрическите превозни средства и подвижната електронна готварска машина минават без батерия. Тази глава също така обхваща как да се заменят 700GW  дизелови генератори по света с транспортируеми зелени източници с малка или никаква батерия и как новите енергоспестяващи електрически превозни средства EIV с цитираната "вечна" скорост се вписват с всичко това.

Глава 6 разглежда мрежата без съхранение на енергия, която понастоящем е гореща тема в тази индустрия и накрая, от глава 7 нататък - много задълбочен преглед на технологиите за получаване на енергия, които да заменят батериите.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини