В Холандия оставят телефонни съобщения на... Господ

Откриването на художествена изложба в Холандия ще позволи на хората да се обаждат на телефонен номер, предназначен за Господ - но те ще трябва да се задоволят само с оставяне на съобщение, съобщава Би Би Си.

Наречена "Гореща линия с Бога", предизвикателната идея цели да привлече вниманието към промените в начина, по който холандците възприемат религията. Холандският художник Йохан ван дер Донг е избрал мобилен телефонен номер, за да покаже, че Господ е достъпен навсякъде по всяко време, съобщава Радио Холандия.

Критици обаче са на мнение, че проектът се надсмива над религиозните чувства на вярващите. Част от арт инсталация в Грьонинген, съобщението на телефонния секретар гласи: "Това е гласът на Господ. Не мога да говоря в момента, но можете да ми оставите съобщение".

Въпреки, че "горещата линия" е официално пусната в събота, телефонният номер бе активен през изминалата седмица с оставени около 1000 съобщения на автоматичния секретар. Те обаче ще останат конфиденциални и не са част от арт проекта. "Това е тайна между Господ и хората, които се обаждат", уточнява авторът на идеята. Телефонната линия, по замисъла на създателя й ще остане отворена през следващите шест месеца.



Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини