4 стъпки до сигурния оргазъм

Най-известният производител на презервативи в света Durex проведе изследване, според чиито резултати над половината от населението в цял свят не достигат върха при сексуален контакт. Изследването е проведено сред 26 000 души в 26 страни, а резултатите са тревожни.
Нали знаете, че оргазмът, освен че ви кара да изпитвате сексуално удоволствие, води до намаляване на стреса, подобрява емоционалното и общото психическо състояние на човек. Така че ако сте стресирани и с емоционални проблеми, правете секс. Не правете обаче това по няколко пъти на ден, само за да можете да се похвалите на приятелите си, че водите невероятно активен сексуален живот, а стигате до оргазъм един път месечно. Обяснете на партньора или партньорката си от какво най-вече се "палите" и се наслаждавайте на секса, като всеки път изживявате върха, пише "Национал".

Оказва се, че само 48% от хората получават оргазъм при всеки сексуален контакт. Най-често - 66 % от италианците, испанците, мексиканците и южноафриканците стигат до оргазъм. Бразилците ги следват по петите – 65%. На другия полюс са китайците – 24%, следвани от японците с 27%. Изследването показва, че 58% от хората по света, които обикновено получават оргазъм, са доволни от емоционалното си състояние. Тези хора освен това изпитват по-силна близост с партньора си.

Кои са практическите стъпки за подобряване на оргазма?
1. масаж
2. сексуални помагала, например вибратори
3. дълга предварителна любовна игра
4. прекарвайте свободното си време с партньора си. 

Как оргазмът помага на психическото и физическото ви здраве?
- засилва чувството за топлина и отпускане
- намалява стреса
- при жените помага при мигрена
- защитава мъжете от рак на простатата
- може да помогне за намаляване на болката.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини