15 °C

Токът ще продължи да гасне до 28 юли включително

EVN България Електроразпределение ще продължи прекъсванията и смущенията в електрозахранването в Първомай до 28 юли. ЕР Юг извършва планирани прекъсвания на захранването в случаите на ремонтни и инвестиционни дейности по разпределителната мрежа (с цел профилактика, подмяна на остаряла или изграждане на нова мрежа) и при подадена заявка от клиент. Тези случаи изискват изключване на напрежението по мрежата с цел безопасност и бързина на работа. Планираните изключвания са част и от регулярната лицензионна дейност на дружеството.
Местата, на които ще се работи са посочени на сайта на ЕВН.

Без ток ще бъде и село Дълбок извор на 27 юли.

На сайта на ЕР Юг на ЕВН е записано:
„При планирано прекъсване на захранването с електрическа енергия ЕР Юг уведомява клиентите си чрез писмено съобщение в местен всекидневник не по-малко от 7 (седем) дни предварително за времето и продължителността на преустановяване или ограничаване на преноса на електрическа енергия. Съобщение се поставя и на входа на клиентския имот, където това е възможно. Адресите на предстоящи и текущи планови изключвания се публикуват и на интернет страницата на дружеството.“

Очевидно от пресцентъра на дружеството не са открили подходящ всекидневник и затова абонатите им от Първомай не са били уведомени. А клиентските имоти са им „невъзможни“.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

 • 1
  На
  надежда
  6 0
  12:03, 26 юли 2017
  еее и сега ако след тази мащабна профилактика започне да гасне тока в дъждовете и снеговете язък за причиненото неудобство тези две седмици!!!!!!!
  като дискотека сме-има няма ток,после пак има - няма!!!!!!!Лудница!!
 • 2
  Пи
  питанка
  1 0
  18:23, 26 юли 2017
  Медта в жиците за ток остарява ли?Според мен НЕ по-скоро е ценен цветен метал, който се краде от нас по най-нагъл и безсрамен начин от ивн, чез и др мошеници пребиваващи в България.
Последни новини