15 °C

Жителите на Дебър събират пари за поддръжка на гробището

Да се съберат пари за поддържане на гробищния парк са решили жителите на квартал Дебър. Предложението е направено и гласувано по надлежния ден на събрание на жителите. Инициативата е на наместника Ангел Кирчев. Събранието е било предварително обявено, изчакан е 1 час, за да се съберат над 50% от жителите на картала. След това е проведено, съставен е протокол, в който е отразено и самото решение – желаещите дебърци да дадат колкото им е по силите, като за ориентировъчна лепта е предложено по 10 лв. за година, като никой не се чувства длъжен да го прави.

Общинската хазна няма средства за поддръжка на гробищата, каза Кирчев, а всеки от нас има починали близки. Не знам защо за живеещите в Първомай има опция да платят 10 лв. и гробовете на близките им да се поддържат, а за живеещите в квартала такава възможност не съществува.

Наместникът каза още, че всички средства се събират срещу разписка, а след това парите ще бъдат отчетени. Кочаните с разписките са прономеровани и прошнуровани, раздадени са на десятниците от пенсионерското дружество и на тях им е възложено набирането на средствата. Ще бъде съставен протокол за изразходването на всеки лев, така че всичко да е прозрачно и да няма съмнения за злоупотреби.  

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (5)

 • 1
  Дя
  Дядо Матейко
  6 -1
  07:02, 26 юли 2017
  ООООх колко мъка има из дебърската и пърумайска земя оооооооооьх Пари за умрелите да събирате това е похвално яз дето обитавам гробето вече толкова много години ни съм чувал от друг кметь такава хубава инициатива да измисли. Евала на пърумайския кметь и евала на дебърския му наместник/наместник сигурно означава че му го намества от единия крачол в другия/.Много хубаво сте го измислили щото живота е такъв днес посещавате гробето утре живеете в него няма отърване да знаете затова събирайте парички та като дойдете и на вас да ви е чисто. Ангу може да асфалтира алеите с новата техника която купи скоро канализация да направи ток да прекара та по лесно да се живее в гробето. Ограда хубава също трябва да се направи защото някои от комшиите искат да стават и да си тръгват кметя е хубаво и това да обмисли с наместника си. След време когато на ангу почнат да не му достигат гласовете за изборите и секция за гласуване може да отворите в гробето има достатъчно доволни от ангу мъртви души ще го изберат от раз.
 • 2
  Кр
  крушовец
  6 -1
  08:25, 26 юли 2017
  Доколкото знам за всяко село се отпускат пари за гробищта на Ангу Дервенеца нямали или той иска още?
 • 3
  До
  До крушовец
  6 0
  13:08, 26 юли 2017
  Вашата кметица Радка Петкова два пъти годишно събира от пенсионерите по два лева и Шабан Рафет й доставя от Турция по петнадесет литра раундъп и то благотворително,а тя си пуска исканията до общината и си ги осребрява. Сега гледате на наш Дебър в кошницата. Оправете си Крушево.
 • 4
  До
  до дервенец
  1 -3
  20:12, 26 юли 2017
  И у ваше село си имате Минчо Статевото -момче , милионер с 3-4 агроаптеки да ви даде и на вас раундъп и някой лев да си опрайте и вашто гробе..
  Забрайх бре за новата милионерка от тотото ....и тя може да хариже няква стотинка....
 • 5
  До
  До крушовеца
  4 -2
  22:20, 26 юли 2017
  Не ни закачайте кмета в Дервене ,от две години е и направи толкова колкото вашата кметица Радка ,още десет години да е няма да го стигне. Ама той не краде като нея, мисли за селото ,а тя само за нея си .

Хороскоп за 14.05.2021

Хороскоп за Овен

Овен
С намерение сте да се посветите на работните си ангажименти и няма да сбъркате. Шансовете ви за добър изход от предстояща делова среща са реални, но трябва да се постараете повече. Но не пренасяйте грижите си върху отношението ви към близките хора. Организирайте си излет сред природата, ще се обновите.
14 май 2021

Хороскоп за Телец

Телец
Днес не са препоръчват участия във финансови операции и даване пари на заем. Повече време отделете на познатите ви неща, в които имате опит. Експериментите отложете за друг ден. Ще се заредите със свежи идеи и енергия, ако се посветите на занимания, развиващи интелектуалните ви и душевни качества.
14 май 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Като отговорни хора, ще се погрижите за задълженията си, оставяйки всичко останало на за по-късно. Общуването с приятели ще внесе повече настроение и желание за развлечения. Текат трансформации, които могат да повлияят на общото ви разположение, не се притеснявайте, ако се почувствате и раздразнителни.
14 май 2021

Хороскоп за Рак

Рак
И без особени усилия днес ще привличате вниманието на околните. Както в деловото си общуване, така и в личните си дела ще се изявите с качествата и уменията си, а защо не и с чара си. Ще получите изгодни оферти, някои от които имат отношение към бъдещия ви дом. Не семейните ще мислят за по-сериозно обвързване с партньора си.
14 май 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
Работите усилено по даден проект, в чийто успех сте абсолютно убедени. Бъдете готови за промени и противоречия с деловите партньори. До голяма степен от вас зависи дали преговорите ви ще имат резултат. Ще трябва да запазите спокойствие и да изложите ясно и точно позициите си. Ценно за вас ще се окаже намирането на верен съюзник.
14 май 2021

Хороскоп за Дева

Дева
Днешният ден е пълен с изненади, но част от тях едва ли ще ви удовлетворят. Имате конкретни очаквания за нещата, които ви се случват, но събитията днес напълно ще ги опровергаят. Въпреки това имате възможността да извлечете дивиденти от новото положение, затова не се колебайте да го сторите. В личен план направете вие крачката към подобрение.
14 май 2021

Хороскоп за Везни

Везни
Не пропускайте момента да покажете какво можете, още повече, че той ще създаде предпоставки за финансов просперитет. Не ви липсва мотивация, а и сте наясно, че трябва да разчитате предимно на себе си. И ще се справите. Вслушвайте се в интуицията си и се водете от разума си.
14 май 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Превърнете идеите си в своя цел, станете активни и действайте. Наложете си да спазите уговорените срокове и ще се поздравите с придобивки. За съжаление около вас има хора, които не споделят амбициите ви и това може да ви огорчи. Силни сте и ще се справите. Вечерта си починете.
14 май 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Този ден ще е динамичен и изпълнен с разнообразни преживявания. Подходете с чувство за хумор към несгодите и не се поддавайте на колебание относно важни въпроси. Действайте уверено и обмисляйте всяка своя стъпка. Установявате контакти с важни хора, с които впоследствие ще имате съвместна работа.
14 май 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
Шансовете да завоювате сърцето на желания човек днес са огромни за това не губете време. Направете най-оптимистичния план и го изпълнете докрай. Възможно е да не се придържате към плана и да импровизирате, важно е да постигнете целта си, а това със сигурност ще стане. Честито.
14 май 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
Краят на работната седмица ще повиши напрежението на работното място. От много страни ще ви търсят за консултация и обяснения. Намерете време и за близките си, те очакват поетите от вас обещания да бъдат спазени. А вас ви очакват финансови придобивки и среща с желан човек.
14 май 2021

Хороскоп за Риби

Риби
Дори и да сте се почувствали огорчени от неприемливо за вас мнение на партньорите ви, не падайте духом, и не си помисляйте за промяна на плановете си. Момента не е подходящ за това. Нещо повече. Заредете се с търпение, и спокойно обмислете кой и къде греши. Бъдете доволни от съдбата, че до вас имате добър човек, на когото можете да разчитате за съвет и помощ.
14 май 2021
Последни новини