20 °C

Жителите на Дебър събират пари за поддръжка на гробището

Да се съберат пари за поддържане на гробищния парк са решили жителите на квартал Дебър. Предложението е направено и гласувано по надлежния ден на събрание на жителите. Инициативата е на наместника Ангел Кирчев. Събранието е било предварително обявено, изчакан е 1 час, за да се съберат над 50% от жителите на картала. След това е проведено, съставен е протокол, в който е отразено и самото решение – желаещите дебърци да дадат колкото им е по силите, като за ориентировъчна лепта е предложено по 10 лв. за година, като никой не се чувства длъжен да го прави.

Общинската хазна няма средства за поддръжка на гробищата, каза Кирчев, а всеки от нас има починали близки. Не знам защо за живеещите в Първомай има опция да платят 10 лв. и гробовете на близките им да се поддържат, а за живеещите в квартала такава възможност не съществува.

Наместникът каза още, че всички средства се събират срещу разписка, а след това парите ще бъдат отчетени. Кочаните с разписките са прономеровани и прошнуровани, раздадени са на десятниците от пенсионерското дружество и на тях им е възложено набирането на средствата. Ще бъде съставен протокол за изразходването на всеки лев, така че всичко да е прозрачно и да няма съмнения за злоупотреби.  

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (5)

 • 1
  Дя
  Дядо Матейко
  6 -1
  07:02, 26 юли 2017
  ООООх колко мъка има из дебърската и пърумайска земя оооооооооьх Пари за умрелите да събирате това е похвално яз дето обитавам гробето вече толкова много години ни съм чувал от друг кметь такава хубава инициатива да измисли. Евала на пърумайския кметь и евала на дебърския му наместник/наместник сигурно означава че му го намества от единия крачол в другия/.Много хубаво сте го измислили щото живота е такъв днес посещавате гробето утре живеете в него няма отърване да знаете затова събирайте парички та като дойдете и на вас да ви е чисто. Ангу може да асфалтира алеите с новата техника която купи скоро канализация да направи ток да прекара та по лесно да се живее в гробето. Ограда хубава също трябва да се направи защото някои от комшиите искат да стават и да си тръгват кметя е хубаво и това да обмисли с наместника си. След време когато на ангу почнат да не му достигат гласовете за изборите и секция за гласуване може да отворите в гробето има достатъчно доволни от ангу мъртви души ще го изберат от раз.
 • 2
  Кр
  крушовец
  6 -1
  08:25, 26 юли 2017
  Доколкото знам за всяко село се отпускат пари за гробищта на Ангу Дервенеца нямали или той иска още?
 • 3
  До
  До крушовец
  6 0
  13:08, 26 юли 2017
  Вашата кметица Радка Петкова два пъти годишно събира от пенсионерите по два лева и Шабан Рафет й доставя от Турция по петнадесет литра раундъп и то благотворително,а тя си пуска исканията до общината и си ги осребрява. Сега гледате на наш Дебър в кошницата. Оправете си Крушево.
 • 4
  До
  до дервенец
  1 -3
  20:12, 26 юли 2017
  И у ваше село си имате Минчо Статевото -момче , милионер с 3-4 агроаптеки да ви даде и на вас раундъп и някой лев да си опрайте и вашто гробе..
  Забрайх бре за новата милионерка от тотото ....и тя може да хариже няква стотинка....
 • 5
  До
  До крушовеца
  4 -2
  22:20, 26 юли 2017
  Не ни закачайте кмета в Дервене ,от две години е и направи толкова колкото вашата кметица Радка ,още десет години да е няма да го стигне. Ама той не краде като нея, мисли за селото ,а тя само за нея си .

Хороскоп за 24.09.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Енергиите са така сложени, че могат да създадат проблеми в отношенията ви с колеги, партньори и семейството. По-малко се ангажирайте с чужди въпроси и се съсредоточете изцяло върху своята си работа. Ограничете разходите си и живейте по-спокойно.
24 сеп 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Имате възможност за избор на подход при решаването на професионалните си задачи през този ден. Преценете добре плюсовете и минусите и се опитайте да комбинирате до колкото можете полезността от всяко ваше действие. Ще трябва да приложите всичката си способност да убеждавате, за да подредите нещата според желанията си. Това ще е трудно, но не и невъзможно.
24 сеп 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Днес респектирате околните с невероятната си концентрация и усърдие на работното място. Ще чуете добри отзиви за доскорошната си работа и това ще се отрази благотворно на самочувствието ви. Опитайте се да отбягвате това, което ви носи напрежение, като се стремите само към най-доброто на което сте способни.
24 сеп 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Днес ще научите много нови неща свързани както с работата, така и с личния ви живот. Внимателно се вслушвайте в това, което минава покрай ушите ви защото може да пропуснете много важна за вас новина, която ще е определяща за бъдещите ви планове. При късмета, който имате днес и който се очертава, в близките дни ще имате много поводи за радост.
24 сеп 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Действайте внимателно днес, скъпи Лъвове, тъй като е възможно нещо дребно да обърка работата ви. Ентусиазмът ви е похвален, но не бива да прекалявате с преждевременни действия. Контактите ви с представител на земните зодии ще ви балансира.
24 сеп 2020

Хороскоп за Дева

Дева
В търсене на по-добри варианти, ще помислите за промяна и на работното място. Съдбата ще ви срещне с подходящия човек, с когото ще реализирате намеренията си. Прагматично ще подновите връзката си с личност, от която може да имате полза за бъдещи свои проекти. Дайте повече свода на близките си, не взимайте решенията вместо тях.
24 сеп 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Ще изясните отношенията си с човек от обкръжението ви и на душата ви ще олекне. Нещата ви ще потръгнат и ще се развиват според вложените от вас усилия. И правейки равносметка ще откриете, че сте могли много по-рано да решите проблема без да задълбочавате в него. Приятелска сбирка ще ви зареди с хубави емоции.
24 сеп 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Този ден ще ви накара доста да се позамислите относно бъдещата си работа. Оказва се че голяма част от проектите ви нямат резултатът, който сте очаквали, затова наистина ще трябва да промените подхода си. Нека обаче това става постепенно, тъй като така вие по-лесно ще свикнете. Дайте си необходимата почивка вечерта, имате нужда от релаксация.
24 сеп 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Денят ви предразполага към повече екстравагантност и емоционалност. Стремете се към по-високи цели, към промяна в себе си и около вас. Сега е момента да планирате пътуванията, за които мечтаете. Ще се справите без усилие с проблеми с юридически характер, финансов и селскостопански. Някои ще търсят духовно извисяване чрез отдаване на философски размисъл. Направете го умерено.
24 сеп 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Ще покажете на практика професионалното си отношение към служебен, обществен или друг важен проблем, с което ще си спечелите привърженици. Работата ви ще се улесни, защото много хора ще пожелаят да станат част от екипа ви. Настроението ви ще се подобри и от вест, имаща отношение към семейството ви.
24 сеп 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Водени от интересите си, ще продължите да търсите най-доброто за себе си. Финансови придобивки ще удовлетворят някои от вас и мотивират за други. Каквото и да изживеете, бъдете коректни в отношенията си към заобикалящия ви свят и спазвайте договореностите. Това са условия, носещи предимства на последващ етап.
24 сеп 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Давайки предимство на важните неща за деня, ще пристъпите към изпълнението им, без да пренебрегвате текущите. Светски изяви ще поддържат тонуса на други, заразявайки ги със суетата на известните. Договореностите ви ще са успешни, пропорционални на вложената в тях енергия.
24 сеп 2020
Последни новини