Жителите на Дебър събират пари за поддръжка на гробището

Да се съберат пари за поддържане на гробищния парк са решили жителите на квартал Дебър. Предложението е направено и гласувано по надлежния ден на събрание на жителите. Инициативата е на наместника Ангел Кирчев. Събранието е било предварително обявено, изчакан е 1 час, за да се съберат над 50% от жителите на картала. След това е проведено, съставен е протокол, в който е отразено и самото решение – желаещите дебърци да дадат колкото им е по силите, като за ориентировъчна лепта е предложено по 10 лв. за година, като никой не се чувства длъжен да го прави.

Общинската хазна няма средства за поддръжка на гробищата, каза Кирчев, а всеки от нас има починали близки. Не знам защо за живеещите в Първомай има опция да платят 10 лв. и гробовете на близките им да се поддържат, а за живеещите в квартала такава възможност не съществува.

Наместникът каза още, че всички средства се събират срещу разписка, а след това парите ще бъдат отчетени. Кочаните с разписките са прономеровани и прошнуровани, раздадени са на десятниците от пенсионерското дружество и на тях им е възложено набирането на средствата. Ще бъде съставен протокол за изразходването на всеки лев, така че всичко да е прозрачно и да няма съмнения за злоупотреби.  

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (5)

  • 1
    Дя
    Дядо Матейко
    6 -1
    07:02, 26 юли 2017
    ООООх колко мъка има из дебърската и пърумайска земя оооооооооьх Пари за умрелите да събирате това е похвално яз дето обитавам гробето вече толкова много години ни съм чувал от друг кметь такава хубава инициатива да измисли. Евала на пърумайския кметь и евала на дебърския му наместник/наместник сигурно означава че му го намества от единия крачол в другия/.Много хубаво сте го измислили щото живота е такъв днес посещавате гробето утре живеете в него няма отърване да знаете затова събирайте парички та като дойдете и на вас да ви е чисто. Ангу може да асфалтира алеите с новата техника която купи скоро канализация да направи ток да прекара та по лесно да се живее в гробето. Ограда хубава също трябва да се направи защото някои от комшиите искат да стават и да си тръгват кметя е хубаво и това да обмисли с наместника си. След време когато на ангу почнат да не му достигат гласовете за изборите и секция за гласуване може да отворите в гробето има достатъчно доволни от ангу мъртви души ще го изберат от раз.
  • 2
    Кр
    крушовец
    6 -1
    08:25, 26 юли 2017
    Доколкото знам за всяко село се отпускат пари за гробищта на Ангу Дервенеца нямали или той иска още?
  • 3
    До
    До крушовец
    6 0
    13:08, 26 юли 2017
    Вашата кметица Радка Петкова два пъти годишно събира от пенсионерите по два лева и Шабан Рафет й доставя от Турция по петнадесет литра раундъп и то благотворително,а тя си пуска исканията до общината и си ги осребрява. Сега гледате на наш Дебър в кошницата. Оправете си Крушево.
  • 4
    До
    до дервенец
    1 -3
    20:12, 26 юли 2017
    И у ваше село си имате Минчо Статевото -момче , милионер с 3-4 агроаптеки да ви даде и на вас раундъп и някой лев да си опрайте и вашто гробе..
    Забрайх бре за новата милионерка от тотото ....и тя може да хариже няква стотинка....
  • 5
    До
    До крушовеца
    4 -2
    22:20, 26 юли 2017
    Не ни закачайте кмета в Дервене ,от две години е и направи толкова колкото вашата кметица Радка ,още десет години да е няма да го стигне. Ама той не краде като нея, мисли за селото ,а тя само за нея си .
Последни новини