17 °C

Първомайци вече ще се прибират от морето през новия пътен възел „Плодовитово”

Изображение 1 от 3

  Пътен възел „Плодовитово” на автомагистрала „Тракия” беше открит официално днес.

  На церемонията присъстваха министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков, шефът на Пътната агенция и кметове на близките общини и села. След 9 години борба за осигуряване на терен, обжалвания, малко над един милион лева и 45 дниусилен труд, най-после транспортен възел „Плодовитово” е факт.

  Вместо рязане на ленти, съоръжението беше пуснато в експлоатация с водосвет. Изграждането му ще донесе голямо облекчение на пътуващите, подчерта регионалният министър Николай Нанков. Възелът осигурява връзката на движещите се по автомагистрала „Тракия” и автомагистрала „Марица” от Бургас, Свиленград и София и общините Първомай, Чирпан и Братя Даскалови, както и с пътя Плодовитово – Чирпан – Стара Загора.

  Преди да се стигне до строителството три години са продължили процедурите по осигуряването на терена, а основната административна тежест е поела община Братя Даскалови. Кметът й Иван Танев сподели: „Огромен проблем видяхме с отчуждаването на терените, площта както виждате е малка но за едни 3.5 декара се оказаха 32-ма наследника, почти половината липсваха от България и трябваше моите служители от община Братя Даскалови да се свържат с тях, имаше хора в Калифорния, Флорида, Мадрид, Лондон, по целия свят”. После обаче общината е платила не повече от 12 хиляди лева за имотите, а някои хора дори са ги дарили, за да се реализира дълго мечтаната пътна връзка.

  „Ползите са изключително много, ползите са това, че първомайци и съседните общини ще могат директно да се свързват на магистрала „Тракия”, когато пътуват за София, и когато се прибират от Бургас също да се качат на пътния възел, да се свържат съответно с община Първомай, община Братя Даскалови, Брезово, Садово, всички общини наоколо са улеснени с този пътен възел”, каза зам-кметът на Пъвомай Николай Митков.

  От община Първомай използваха присъствието на регионалния министър, за да поставят наболели инфраструктурни проблеми. Получили са уверение, че още тази година ще започне строителство на река Мечка в Поройна. Започва и проектирането на реконструкцията на моста на река Мечка на Цариградския път. Местната власт иска от централната подкрепа и съдействие и за по-бързо реализиране на новия мост на река Марица.

  А иначе първомайци са доволни, че още този уикенд могат да се върнат от морето, слизайки от магистралата на село Плодовитово.

  Първомай нет

  Източник: Parvomai.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (6)

  • 1
   Ич
   Ичо
   12 0
   07:21, 21 юли 2017
   Стига да има табела за Първомай , че като нищо могат да подминат разклона.
   • Та
    табела
    0 0
    23:05, 26 юли 2017
    На табелата пише Оризово и Поповица
  • 2
   Та
   тарикатчо
   7 0
   07:39, 21 юли 2017
   Този с бакърчето е най-представителен. Да му имам изтупания костюм и излъсканите обувки.
   Сигурно е заработил някоя европейска премия, от по тлъстите.
   • Аз
    аз
    0 0
    21:58, 22 юли 2017
    Много му пасва каката с дънките :) или това е клин...
  • 3
   8
   8
   7 -2
   16:57, 21 юли 2017
   И Тримата от запаса отбелязаха присъствие - Здрастито ,Фильо и баш Кочаман бир кич.
  • 4
   Аз
   аз
   4 -1
   22:06, 22 юли 2017
   Хубаво за възела, другия път сложете един "дрес код",че представителите на общината са с безумно облекло.Как може на такова събитие да се облечеш с бял панталон,това да не е плажно парти? Или с панталон над кокалетата на бос крак, все едно разхождаш кучето в парка.

  Хороскоп за 25.09.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Щадете нервите и здравето си. Гледайте на случващото се от към добрата му страна, защото със сигурност има такава. Ще ви се отдаде да намерите бързо решение на въпрос, имащ отношение към работата или бита ви. Бизнесмените ще подготвят или пристъпят към сделка или друга активност, носеща им добри доходи.
  25 сеп 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Като истински прагматици, ще проучите възможностите, които имате и след това ще пристъпите към действие. Но не се ангажирайте с прекалено много задачи, за да не повишите напрежението и кръвното си. Бъдете по-внимателни към човек от обкръжението ви, той е добър към вас, а вие му обръщате гръб.
  25 сеп 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Добрите оценки за работата ви ще ускорят издигането ви в службата. С делови нюх ще предпочетете сътрудничеството с човек, което ще ви бъде от полза. В добро настроение, сред познати и близки хора вечерта ще споделяте впечатленията, които имате от приключило пътуване.
  25 сеп 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Превърнете работата си днес в удоволствие. Предпоставките за това са много добри. Съдействието на колегите ви може да ви се стори подозрително, но е искрено, повярвайте. Има “опасност” да се сбъднат и най-смелите ви мечти, за това внимавайте какво си пожелавате. В любовта ви очакват споделени радости.
  25 сеп 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Приемете предизвикателствата в живота си като средство да сте будни и в крак с новостите. Благоприятна развръзка на личен проблем ще ви успокои и зареди с добри очаквания. Ще си изясните важен за вас въпрос и ще получите възможност да осъществите плановете си. Бизнес-делата ви навлизат в по-благоприятен период.
  25 сеп 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Необходимо ви е повече самочувствие и увереност в собствените сили, за да успеете да реализирате плановете си. Ще получите доста разумен съвет относно начина си на действие, за който трябва да сте благодарни. Не правете необмислени покупки.
  25 сеп 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Успешно ще придвижите напред делата си, така щото да доведат до финансово благополучие. Но това ще е съпроводено с напрежение и умора. Ще станете обект на внимание и интерес за някого и не бива да се показвате нервни. Повече се усмихвайте и работете върху себе си. Харесвани сте и това ви прави по-витални и добри.
  25 сеп 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Въпроси, които не търпят отлагане ще бъдат на дневен ред. Възможно объркване ще ви накара да обмисляте ходовете си по-детайлно. Успехът ще насочи вниманието ви към факти, които до сега са ви убягвали. Все по-често ще се замисляте за цената на това, което правите и получавате.
  25 сеп 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Промените, предизвикани от вас самите ще започнат да влияят и на обкръжението ви. Не винаги това ще им носи утеха, дори можете да станете обект на нездрав интерес от тяхна страна. Тихо приемете недоволството им и вярвайте, че работите в името на своето по-добро бъдеще.
  25 сеп 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Не по-малко имате нужда от спокойствие, затова не ставайте причина за дрязги и недоразумения днес. Не давайте обещания, които не сте в състояние да изпълните. Бъдете естествени и искрени, когато изразявате отношение към заобикалящите ви. Не се оправдавайте, а поемете отговорност за постъпките си.
  25 сеп 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Ще ви спори в общи задачи и работа в екип. Бъдете отворени за нововъведения и партньорски компромиси, каквото и да ви струва това. Нуждаете се от почивка, да се успокоите и забавлявате. Обграждайте се с хора, които ви зареждат с творчески идеи и ви обогатяват душевно.
  25 сеп 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Приятно ви е да си мислите за предстоящата почивка, но засега трябва да се съсредоточите върху работата си. Не се преуморявайте и не поемайте чужди ангажименти. Вечерта прекарайте сред приятни за вас хора.
  25 сеп 2020
  Последни новини