Първомайци вече ще се прибират от морето през новия пътен възел „Плодовитово”

Изображение 1 от 3

    Пътен възел „Плодовитово” на автомагистрала „Тракия” беше открит официално днес.

    На церемонията присъстваха министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков, шефът на Пътната агенция и кметове на близките общини и села. След 9 години борба за осигуряване на терен, обжалвания, малко над един милион лева и 45 дниусилен труд, най-после транспортен възел „Плодовитово” е факт.

    Вместо рязане на ленти, съоръжението беше пуснато в експлоатация с водосвет. Изграждането му ще донесе голямо облекчение на пътуващите, подчерта регионалният министър Николай Нанков. Възелът осигурява връзката на движещите се по автомагистрала „Тракия” и автомагистрала „Марица” от Бургас, Свиленград и София и общините Първомай, Чирпан и Братя Даскалови, както и с пътя Плодовитово – Чирпан – Стара Загора.

    Преди да се стигне до строителството три години са продължили процедурите по осигуряването на терена, а основната административна тежест е поела община Братя Даскалови. Кметът й Иван Танев сподели: „Огромен проблем видяхме с отчуждаването на терените, площта както виждате е малка но за едни 3.5 декара се оказаха 32-ма наследника, почти половината липсваха от България и трябваше моите служители от община Братя Даскалови да се свържат с тях, имаше хора в Калифорния, Флорида, Мадрид, Лондон, по целия свят”. После обаче общината е платила не повече от 12 хиляди лева за имотите, а някои хора дори са ги дарили, за да се реализира дълго мечтаната пътна връзка.

    „Ползите са изключително много, ползите са това, че първомайци и съседните общини ще могат директно да се свързват на магистрала „Тракия”, когато пътуват за София, и когато се прибират от Бургас също да се качат на пътния възел, да се свържат съответно с община Първомай, община Братя Даскалови, Брезово, Садово, всички общини наоколо са улеснени с този пътен възел”, каза зам-кметът на Пъвомай Николай Митков.

    От община Първомай използваха присъствието на регионалния министър, за да поставят наболели инфраструктурни проблеми. Получили са уверение, че още тази година ще започне строителство на река Мечка в Поройна. Започва и проектирането на реконструкцията на моста на река Мечка на Цариградския път. Местната власт иска от централната подкрепа и съдействие и за по-бързо реализиране на новия мост на река Марица.

    А иначе първомайци са доволни, че още този уикенд могат да се върнат от морето, слизайки от магистралата на село Плодовитово.

    Първомай нет

    Източник: Parvomai.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (6)

    • 1
      Ич
      Ичо
      12 0
      07:21, 21 юли 2017
      Стига да има табела за Първомай , че като нищо могат да подминат разклона.
      • Та
        табела
        0 0
        23:05, 26 юли 2017
        На табелата пише Оризово и Поповица
    • 2
      Та
      тарикатчо
      7 0
      07:39, 21 юли 2017
      Този с бакърчето е най-представителен. Да му имам изтупания костюм и излъсканите обувки.
      Сигурно е заработил някоя европейска премия, от по тлъстите.
      • Аз
        аз
        0 0
        21:58, 22 юли 2017
        Много му пасва каката с дънките :) или това е клин...
    • 3
      8
      8
      7 -2
      16:57, 21 юли 2017
      И Тримата от запаса отбелязаха присъствие - Здрастито ,Фильо и баш Кочаман бир кич.
    • 4
      Аз
      аз
      4 -1
      22:06, 22 юли 2017
      Хубаво за възела, другия път сложете един "дрес код",че представителите на общината са с безумно облекло.Как може на такова събитие да се облечеш с бял панталон,това да не е плажно парти? Или с панталон над кокалетата на бос крак, все едно разхождаш кучето в парка.
    Последни новини