Дворец по наем

Кралицата на Великобритания Елизабет II даде под наем апартаментите, в които живя принцеса Даяна, пише The Sunday Times. Кралицата подписа документ, съгласно който една четвърт от двореца Кенсингтън временно е на разположение на оглавяващия британското министерство на отбраната сър Ричард Денат и неговото семейство.

Това ще струва на генерала 108 хил. 408 лири годишно (около 120 хил евро). Голяма част от сумата ще бъде заплатена от министерството, а началникът на генералния щаб, който ще се нанесе в двореца заедно с жена си, ще плаща около 8,5 хил лири годишно (приблизително 9,5 хил евро). Началникът на британския генерален щаб е един от 14-те високопоставени британски чиновници, наема на които плаща националното министерство на отбраната.

Ведомството отказва да съобщи имената на останалите обитатели на двореца Кенсингтън. Представители на министерството са заявили, че наемането на кралските апартаменти е оправдано, тъй като позволява на чиновниците им да приемат високопоставени гости у дома. Това поддържа високия имидж на ведомството.

По публикувани данни от 2007 год 19 хиляди британски военни са заявили, че живеят в тесни жилища. Изданието се е натъкнало на информация, че много от британските военни на служба в Афганистан живеят в жилища без топла вода и отопление.
Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини