Путин: Нито аз, нито семейството ми притежава "дворец"

Нищо от показаното в този филм, не принадлежи на мен или на близките ми роднини. И никога не е принадлежало. Ни-ко-га!"

Това заяви президентът Владимир Путин в разговор с руски студенти след въпрос на третокурсник от университет в Уфа за специалисти в петролната индустрия по повод филма на Фонда за борба с корупцията на Алексей Навални.

Това е и първият пряк отговор от държавния глава на обвиненията срещу него, започващи още от заглавието "Дворецът на Путин: Историята на най-големия рушвет". Филмът бе публикуван преди 5 дни и счупи всички рекорди по гледаемост на подобен жанр в Русия. Към момента само на профилът на ФБК отчита над 86 милиона гледания.

"В съвременния свят, когато става дума за обекти, струващи милиони, а може би и милиарди, винаги някъде по някакъв начин за продължително време остава следа. Тази "информация" се върти повече от 10 години, просто са решили да съберат всичко на едно място и да го пуснат в интернет, филми, някакви видеопрограми...", продължи Путин.

"Нали за 10 години все нещо трябва да е останало. Някакво оформяне на поземлени участъци, някакви финансови преводи, някакво оформяне при нотариус - в нотариалните регистри, в електронен вид...

Вместо всичко това имаме какво? Показали моя снимка как плувам бътерфлай уж в някакъв басейн, в който никога не съм ходил. Не знам какъв е този басейн. А така съм плувал в река Енисей през 2016 г.

В такъв случай всичко това е компилация, монтаж. Или ако използвам думите на известен наш герой: "Скучно е, момичета", да бяхте измислили още нещо."

След това Путин добави, че познава част от споменатите във филма хора, някои са негови бивши колеги или приятели, "някакви далечни познати, далечни роднини".

"Там има и хора, които изобщо не познавам. Въобще, просто никога не съм им виждал очите. Разбирам, че не им се иска да се появяват много близко до мен, защото на такива хора веднага налагат санкции. Част от споменатите впрочем се занимават с бизнес далеч преди да се познаваме."

Путин каза още, че единственото, от което се заинтересувал във филма, е производството на вино и премина към това какви мерки за стимулиране на този сектор е предприело правителството. "Може да отида при един мой познат (от винопроизводството) като правен съветник, но бизнесът никога не ме е интересувал - не защото е нещо лошо, напротив, но не е нещо, което ме влече."

Президентът даде пример със свои бивши колеги като Доналд Тръмп или Петро Порошенко, които са бизнесмени, и завърши с думите: "С подобно нещо не съм се занимавал ни-ко-га. Мисля, че това е достатъчно като отговор."

Източник: dnevnik.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (4)

  • 1
    :)
    : )
    2 -2
    17:55, 25 яну 2021
    Няма такъв крадец като цар Путя.
    • Кр
      Крум
      2 0
      11:15, 26 яну 2021
      Няма крадци като феодалните и еврейски фамилии които богатееха през войните когато десетки милиони измираха, а държавите потъваха в дългове към тях!
  • 2
    Кр
    Крум
    0 0
    11:18, 26 яну 2021
    Към банките на Путин ли Гърция дължи производството си за 3 години, а Германия, Франция, Италия и всички фашистки европейски държави ако една година произвеждат без да потребяват може да се издължат!
  • 3
    Та
    така се получава
    1 0
    12:15, 26 яну 2021
    Че на тоя тъпак навални трябва охрана да му сложи. Щото като го пусне навън и понеже вече не е нужен на господарите си ище го очистят. И после ще сочат с пръст и ще казват- той беше. между другото от новичок бойно отровно вещество няма нито един починал досега.а уж е бойно отровно вещество
Последни новини