15 °C

Трупата на "Кирил и Методий" получи приз за опазването на българските традиции

Изображение 1 от 5

  С награда за „Носител на българската традиция и фолклор“ се завърна от фестивала „Сцена край морето – Поморие 2017“ Театралният състав на ОУ „Св.св. Кирил и Методий“ - Първомай.

  Децата се представиха с драматизации по разкази на Чудомир, облечени в народни носии, голяма част от които бяха автентични.

  Фестивалът няма конкурсен характер, но компетентно жури конферира всеки от спектаклите и дава награди на отличили се идеи, актьори или други специфични за представянето елементи.

  Пейо Пантелеев - известен бургаски актьор, режисьор, поет, драматург беше председател на журито. Той и колегите му се смяха на места с глас и аплодираха заедно с публиката играта на децата.

  Толкова сте малки, каза той, а така майсторски играете възрастни – поздрави след спектакъла момчетата и момичетата и добави, за да са сигурни – това е комплимент!

  Донка Китанова – един от организаторите на фестивала и член на журито поздрави трупата за режисурата, а по-късно написа във фейсбук: За Нашия фестивал, Вашето участие, бе удоволствие! БЛАГОДАРИМ Ви деца, Благодарим ти, ТЕДИ!!! Заслужена награда!!!

  За 10-годишната история на фестивала за пръв път е отличен състав за съхраняване на българската традиция.

  Тази година интересът към „Сцена край морето“ беше огромен и за да бъде ограничен напливът от желаещи да се включат, във фестивала участие взеха само поканени състави или ръководители, които имат принос за неговото развитие. Такава покана получи и Теодора Кирякова. Въведеното ограничение вдигна нивото на участващите спектакли. Там можеше да се види адаптации по Шекспир, „Уестсайдска история“, „Цар Лъв“, „Убийство в Бабилон“ и много други световни класики и съвременни автори.

  Като бонус към фестивала бяха и незабравимите игри на черноморския бряг и разходката в стария град. За трите прекрасни дни ученици и ръководители благодарят на Дирекция "Просвета" на община Първомай и на организаторите от Община Поморие и читалище "Светлина".

  parvomai.net

  Източник: Parvomai.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (1)

  • 1
   Ел
   Елена Добрева
   0 0
   19:32, 30 юни 2017
   Благодаря на учениците от ОУ "Св. Св. Кирил и Методий" град Първомай, на Теодора Кирякова, на Общинска администрация Първомай и на Ваня Павлова! Поздравления за всички тях!

  Хороскоп за 28.09.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Днес ще се наложи да проявявате съобразителност и достатъчно комбинативност, за да постигнете целите си. Вие сте чаровни и привлекателни, и в определени моменти можете да разчитате и на това. Може би трябва да промените част от стратегията си по отношение на дадена личност, за да привлечете интереса й.
  28 сеп 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Не си пилейте силите и енергията в неясни и мъгляви възможности. Насочете вниманието си към важните моменти от дейността си. Работата ви с документи изисква повишено внимание, но ще ви осигури добри резултати във финансовата сфера. Ще ви занимават проблемите на близките ви и с подкрепата си ще им бъдете полезни.
  28 сеп 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Не се притеснявайте за времето си днес, ще ви стигне за всичко, което планирате. За сметка на заетостта си ще повишите финансите, бъдете доволни и не проявявайте излишно капризите си. Прибързаните решения не са препоръчителни, с тях рискувате да сгрешите. Бъдете толерантни към онези, които понасят обратите в настроенията ви.
  28 сеп 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Ако изпитате затруднения в работата си не се притеснявайте да потърсите подкрепа. Новини и предложения за нова работа ще зарадват други от вас. Достатъчно време сте посветили на конкретна задача, за да се отказвате от нея вече накрая й. Ще обновите връзката си с интимния ви партньор, преоткривайки в него нови качества.
  28 сеп 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Ще срещнете добър прием днес сред колеги и клиенти. На предложенията ви ще се погледне благосклонно, предвид доказани качества и успехи. Самочувствието ви ще се подхранва и от споделените с партньора ви чувства. Връзката ви е силна и стимул за развитието ви. Ако търсите работа ще получите интересно предложение.
  28 сеп 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Денят ще ви донесе много поводи за радост в личен и делови план. Прибързаните решения днес едва ли ще са най-удачното средство за действие. Нужна ви е по-дълготрайна стратегия, съгласувана с екипа ви.
  28 сеп 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Поставяте си високи цели и в определени моменти ще трябва да забавяте темпото, което налагате, за да успявате. Една приятна изненада от любимия ви човек. Споделете вечерта си с него и бъдете на място, което ще ви помогне да се отпуснете. Вашата духовна и емоционална същност има нужда от усамотяване.
  28 сеп 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Ще ви се наложи да направите важен избор. Имате възможност да решите важен за вас въпрос, затова не отлагайте. Колкото по-бързо това стане факт, толкова по-добре ще бъде за вас. Печелите доверието на човек от обкръжението си. Не прибързвайте с изводите относно дадено събитие.
  28 сеп 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Работейки с желание и хъс за победа, ще имате отлични резултати. В тази връзка ще се постараете да приобщите към идеите си и други, като ги насърчите да се включат и покажат уменията си. Някои от вас ще поставят началото на нова дейност. Дайте си и почивка, имате нужда от нея.
  28 сеп 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Недоразуменията на работното място все повече ви отегчават и след последните събития ще започнете да мислите за промяна. Неудовлетвореността ви ще е подсилена и от странични фактори, подканящи ви недвусмислено към действия. Преди да вземете окончателно решение се посъветвайте с най-близките си хора.
  28 сеп 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  За да успеете при заплетена ситуация се въоръжете с търпение и вложете повече усилия. Ще се справите, но за в бъдеще бъдете толерантни към колегите и партньорите, а също и към по-младите. Ще се изнервите от разногласията в интимните отношения, но може би така узрявате и двамата. Или пък ще стигнете до извода, че противоречията са преодолими.
  28 сеп 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Изключително толерантни сте с хората около вас. От това само можете да спечелите. Здравословното ви състояние е добро и не бива да се тревожите за дреболии. Помислете как можете да повишите тонуса си. Очаква ви интересна среща с човек, към когото отдавна се стремите. Имате късмет.
  28 сеп 2020
  Последни новини