18 °C

Трупата на "Кирил и Методий" получи приз за опазването на българските традиции

Изображение 1 от 5

  С награда за „Носител на българската традиция и фолклор“ се завърна от фестивала „Сцена край морето – Поморие 2017“ Театралният състав на ОУ „Св.св. Кирил и Методий“ - Първомай.

  Децата се представиха с драматизации по разкази на Чудомир, облечени в народни носии, голяма част от които бяха автентични.

  Фестивалът няма конкурсен характер, но компетентно жури конферира всеки от спектаклите и дава награди на отличили се идеи, актьори или други специфични за представянето елементи.

  Пейо Пантелеев - известен бургаски актьор, режисьор, поет, драматург беше председател на журито. Той и колегите му се смяха на места с глас и аплодираха заедно с публиката играта на децата.

  Толкова сте малки, каза той, а така майсторски играете възрастни – поздрави след спектакъла момчетата и момичетата и добави, за да са сигурни – това е комплимент!

  Донка Китанова – един от организаторите на фестивала и член на журито поздрави трупата за режисурата, а по-късно написа във фейсбук: За Нашия фестивал, Вашето участие, бе удоволствие! БЛАГОДАРИМ Ви деца, Благодарим ти, ТЕДИ!!! Заслужена награда!!!

  За 10-годишната история на фестивала за пръв път е отличен състав за съхраняване на българската традиция.

  Тази година интересът към „Сцена край морето“ беше огромен и за да бъде ограничен напливът от желаещи да се включат, във фестивала участие взеха само поканени състави или ръководители, които имат принос за неговото развитие. Такава покана получи и Теодора Кирякова. Въведеното ограничение вдигна нивото на участващите спектакли. Там можеше да се види адаптации по Шекспир, „Уестсайдска история“, „Цар Лъв“, „Убийство в Бабилон“ и много други световни класики и съвременни автори.

  Като бонус към фестивала бяха и незабравимите игри на черноморския бряг и разходката в стария град. За трите прекрасни дни ученици и ръководители благодарят на Дирекция "Просвета" на община Първомай и на организаторите от Община Поморие и читалище "Светлина".

  parvomai.net

  Източник: Parvomai.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (1)

  • 1
   Ел
   Елена Добрева
   0 0
   19:32, 30 юни 2017
   Благодаря на учениците от ОУ "Св. Св. Кирил и Методий" град Първомай, на Теодора Кирякова, на Общинска администрация Първомай и на Ваня Павлова! Поздравления за всички тях!

  Хороскоп за 09.05.2021

  Хороскоп за Овен

  Овен
  По-често се вслушвайте във вътрешния си глас, той е извор на истини и съвети от извора. Ще общувате добронамерено с конкурентите си, с което ще ги спечелите за обща задача. Реагирайки адекватно на създадената ситуация, ще подобрявате имиджа и финансите си. Реализирана мечта.
  09 май 2021

  Хороскоп за Телец

  Телец
  За да дадете всичко от себе си заложете на емоционалните си възприятия. Няма да се лутате в търсене на подходящото решение, но повече предпазливост не ще ви бъде излишна. Близките ще ви стимулират.
  09 май 2021

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Делова задача ще ви накара да ускорите работата си по нея. В сътрудничество с колеги и партньори ще я приключите в срок, без излишни вълнения. Новости от интимен характер ще ви подтикнат към повече обвързване с партньора. Вести от чужбина ще ви подтикнат към вземане по-бързи решения.
  09 май 2021

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Служебните въпроси не търпят отлагане, част от времето ви ще е запълнено с тях. Помислите за организацията и реда на работното място, сътрудниците ви/ако имате такива/ също ще се включат в мероприятията. Не пренебрегвайте добрата си форма, има какво да направите, за да се поддържате в нужната ви кондиция.
  09 май 2021

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Приоритетите на повечето от вас днес са свързани с въпроси, касаещи човека до вас. Стремите се към разбирателство и се опитвате да елиминирате нещата, които ви пречат да го постигнете. Ваш близък ще ви помоли за услуга, с която можете да му бъдете особено полезни. Не отказвайте предложение за вечерта, ще успеете да се отпуснете и да прекарате наистина приятно.
  09 май 2021

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Възможно е в общуването си днес да срещнете несъгласие по въпроси, които считате за вече решени и това отново да ви върне назад. Отнесете се с повече внимание към чувствата и вълненията на околните и тогава нещата ви ще потръгнат. Често болката ни помага да осъзнаем истини, които подминаваме, без да осмислим.
  09 май 2021

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Късметът ви днес ще работи и скоро ще се похвалите с осъществени намерения. Умело ще се възползвате от нечие несправяне с работата и ще блеснете със способностите си. Някои ще получат предложение за нова или допълнителна заетост. Промените, към които се стремите ще наложат повишаване на образоваността ви.
  09 май 2021

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  На работното място ще се чувствате в свои води, изненадите няма да ви стресират и с рутина ще отхвърляте задачите си. Финансовите ви възможности ще пораснат и с желание ще се погрижите за удобството на близките си. Не ви липсва настроение, но нещо дълбоко в душата ви кара да тъгувате. Бъдете искрени пред себе си.
  09 май 2021

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Стрелец Финансови успехи ще ви зарадват. Не е това, от което имате нужда, но на този етап - добре. Ако ви се налага да пътувате, много внимавайте като шофирате. Вечерта се поглезете заедно с любимия човек, като си подарите взаимно нещо вълнуващо.
  09 май 2021

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Очаквате нещо днес, на което възлагате наистина големи надежди. Не пестите усилията си, за да останете доволни, дори околните ще се опитат да ви бъдат от полза. Постигате своя близка цел, свързана с човек, от когото сте силно привлечени. Разбирате се добра с човек от обкръжението си по въпрос, който сте считали че може да се окаже спорен.
  09 май 2021

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Днес много неща ще ви носят добро настроение и създават усещане за сигурност. Сред тях на първо място са близките ви хора, наградете ги с приветливото си поведение и добра дума. При други се очертават постигнати споразумения и финансови придобивки. Ще можете да си позволите и нещо повече за себе си.
  09 май 2021

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Градивното ви отношение към трудовите ви ангажименти ще ви изведе до финансов успех. Гостоприемни сте и това ще ви натовари с повече грижи. Ще се опитат да ви въвлекат в чужди проблеми. Независимо от желанието да сте полезни се дистанцирайте за момента. Решимостта ви ще ви бъде от полза.
  09 май 2021
  Последни новини