Местните проблеми бяха поставени пред областната управа

Изображение 1 от 2

    По идея на областния управител Здравко Димитров в Пленарна зала на община Първомай на 22 юни 2017г. се проведе среща — разговор. На нея за да споделят свои проблеми бяха поканени администратори, експерти, общински съветници. Представители на областна администрация - Пловдив бяха двамата зам. - областни управители г-жа Евелина Апостолова и г-н Петър Петров с екипите си и представители на ВиК, РИОСВ, РДГ.

    Кметът на Общината Ангел Папазов откри срещата и отбеляза, че акцентът и усилията на община Първомай са насочени към развитието на инфраструктурата, социалната политика като инвестиция за по-добър живот, политиката на активно търсене на допълнителен финансов ресурс и законови действия и механизми за решаване проблемите на Общината.

    Като основен проблем, който трябва да бъде решен, бяха посочени последващите действия от страна на държавата след приключването на европейските проекти. Какаво се случва с новоизградени сгради, институции или центрове за социални услуги, за които е необходим финансов и не само финансов ресурс, за да продължат да действат.

    От граждани беше поставен въпросът за информираността на населението за наличието на уран и алфа активността на питейните води. Петър Петров обеща среща на заинтересованите с началника на РЗИ – Пловдив д-р Ваня Манчева

    Кметът на село Караджалво, Марияна Колева поиска да бъде намерена програма за подмяна на водопровода на селото, тъй като настоящият непрекъснато аварира. Тя също изказа притеснения заради замърсяването на водата с уран. Постави и въпроса за наложителния ремонт на пътя Караджалово – Скобелево.

    Инфраструктурен проблем постави на масата и кметицата на Крушево Радка Велева – мостът в селото, който от години е опасен за преминаващите автомобили. Това даде повод да се говори за един от най-опасните мостове – този на цариградското шосе, който е между 10-те най-опасни в страната, нуждаещи се от спешни укрепващи действия. Стана ясно и че напредват процедурите по отчуждаване на земи, за да бъде построен нов мост свързващ Първомай и Градина.

    Янко Диков отново попита кога ще бъде реализиран прокар под жп линията.

    Златко Димитров – изпълняващ длъжността директор на Диркция „Бюро по труда“ - Първомай постави проблема за програмите и мерките за осигуряване на работа на безработните и над 29 години.

    Заместник-областните управители обещаха да потърсят експертно мнение за решаването на поставените въпроси и да се проведат редица срещи по отделните теми.

    Теодора Кирякова

    Източник: Parvomai.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (9)

    • 1
      Бъ
      бъдеще за града
      13 0
      16:15, 23 юни 2017
      Градът обезлюдява и всичко друго спира да има значение!! Трябва да се направи сериозен анализ от компетентни хора, въз основа на който да се състави списък на причините, поради които не идват сериозни инвеститори в Първомай, подреден по степен на важност? На база на този списък трябва да се набележат дългосрочни мерки за отстраняването им и за обръщане на посоката от все по западащ град в развиващ се такъв.
    • 2
      То и сега положението е повече от трагично. Пенсионери и тук там някой превива гръб да изкара пари да може да плати пенсионните, че да може да преведат пенсията на някой пенсионер.
      Този проблем е известен от много време - всяка година населението намалява, намалява, намалява. Вие си правете сбирки, то само с това ще си остане.
    • 3
      Аб
      абв
      11 -1
      18:33, 23 юни 2017
      Най-големият проблем на общината е АНГУ.Вреден е!!!!
    • 4
      Ви
      ВиК
      9 0
      20:18, 23 юни 2017
      Говорилня ! Зико знае къде да иде в Първомай и това не е общината за да си "реши" текущите задачи пък и да напълни багажника с краставици.
    • 5
      Толкоз тъпанари на едно място скупчени само в партизански Първомай се вижда...и тъпотата им прелива, мислят за умни...начело с агроном-карпузата и зам-медузите...да се чудиш от човек ли са рождани или някоя чилия
    • 6
      So
      SOS
      9 0
      10:18, 24 юни 2017
      Не му ли казаха на областния управител, че заплатите в малкото предприятия в града са ниски и хората бягат из Европа на гурбет. Що за идиотщина е безработицата да се бори само с програми за заетост?! Трябваше да му поискат да насочи насам инвеститори!
    • 7
      77
      777
      9 0
      18:24, 24 юни 2017
      а не са ли проблем шумните цигански сватби в центъра на града
    • 8
      12
      123
      9 -1
      21:04, 24 юни 2017
      Основният проблем на общината е некадърното й управление вече 27г! Оттам всичко друго е следствие-няма свястна инфраструктура, няма работа няма заплати, няма няма няма няма ..................................................и така до безкрай!Какво да правя в това гробище?
    • 9
      Чо
      човекът - уй
      5 0
      09:34, 26 юни 2017
      Всички тарикати са се събрали в общината да си оправят дереджето и успяват, но това на хората хич не се подобрява.
    Последни новини