Десетокласнички получиха правото да учат в Софийския университет

Десетокласничките Боряна Вълкова и Кристина Стоева получиха правото да станат студентки в СУ „Климент Охридски“, в специалността Компютърни науки и софтуерно инженерство. По време на Националния кръг на олимпиадата по Информационни технологии, момичетата постигнаха резултат от решаване на тест и презентация на изработено от тях приложение, който се равнява на отлична оценка от изпита в университета. Така те биха могли да продължат образованието си там, но... само ако бяха в 11 или 12 клас, защото оценката важи за тези две години.

Боряна и Кристина не са разочаровани от условието и са убедени, че докато завършат училище „Златаров“, ще получат нов шанс и ще постигнат нов успех.

Тази година те се явиха с приложението „Ромео и Жулиета“, класирано от журито на 5 място. Техният продукт по нищо не отстъпва на подобни електронни продукти, разработени от професионалисти. Той е максимално е съобразено със съвременната проблематика на методиката на обучението по английски език и разкрива красотата на информационните технологии!

Да бъдат в топ 6 на най-добрите екипи за тях е гордост и стимул за още по-добро класиран през следващите издания на олимпиадата. А за това отново ще разчитат на своите ръководители – Ваня Георгиева и Таня Сребрева.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини