Злато и сребро завоюва първомаецът Петър Панайотов в далечна Нова Зенландия

На проведените в Оукланд, Нова Зеландия олимпийски игри за ветерани, Петър Панайотов завоюва два златни и два сребърни медала между състезателите над 80-годишна възраст.

Заради недоразумение, роденият в Първомай ветеран, вместо в 6, се явил само в 4 дисциплини, като не успял да участва на коронните си гюлле и копие.

Със злато се окичил за надпреварата на хвърляне на диск и в петобоя за хвърляне на гюлле, чук, копие, диск и пудовка.

Със сребърен медал е отличен в дисциплините хвърляне на чук и пудовка.

Петър Панайотов е бил част от 30-членния български отбор ветерани, воден от олимпийката Здравка Йорданова. Спечелените отличия му отреждат мястото на най-добре представилият се българин.

Никога не съм и мечтал да отида на толкова далечно място – сподели Петър Панайотов – това беше един различен свят. Жалко, че в последния ден, когато трябваше да се разхождаме времето се развали и заваля дъжд.

Най-голямото предизвикателство пред него е била адаптация към часовата разлика. Дългият и уморителен полет също е имал негативно влияние. Почти денонощие е продължило пътуването на делегацията до другия край на земното кълбо. Това обаче не го обезкуражило. Сега си дава един месец почивка и след това започва подготовка за европейските игри в Малага, Испания. А мечтата му е през 2021 година да участва на Олимпийските игри в Япония. Днес Петър Панайотов е на 82. И никога не е постъпвал в болница. Благодарение на спорта – убеден е той.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Бр
    браво
    9 0
    10:47, 3 май 2017
    Винаги когато чета подобни новини се радвам заради оптимизма, който струи от тях! Здрав да бъде чичо Петър , както името Петър, което означава "камък" !!! И нека да сбъдне мечтата си през 2021 година!
Последни новини