Не пропускайте да заведете децата си на забавление от нов тип

Записаните за участие в двата дни на киноложката изложба кучета, са вече над 500. Само дни ни делят от събитие, което ще събере над 1000 гости на Първомай, а местните ще могат да видят забележителни кучета и това, което умеят.

Една част от провежданата изложба е строго специализирана и представлява интерес най-вече за собствениците на кучета, но програмата е много богата и би била интересна за хора с различни интереси.

Ето какво ви препоръчваме за деца от 3 до 103 години:

Събота- 29 април, между 9 и 12 на градския стадион ще се проведе състезанието аджилити. Едва ли има дете, което да не обича кучета, а в това състезание малчуганите ще видят по какъв начин кучетата могат да преодоляват препятствия, как ще си партнират със своите собственици и разбира се как се надпреварват с времето. Това, което предлагат организаторите е забавление от нов тип, каквото в Първомай никога не е имало.

На следващия ден – 30 април - за децата ще бъде интересно между 9 и 11 на сцената пред читалището. До 10 часа е времето, в което богата програма „от деца за деца“ ще предхожда Парада на шампионите. Зрителите ще могат да се включат в забавна викторина и да спечелят награда за своя любимец. Присъстващите ще видят най-красивите български кучета, печелили награди на големи международни форуми. В Парада ще се включат и гости от няколко европейски страни.

За любителите на фолклора организаторите предлагат концерт на певчески групи и танцови формации. Началото ще е в 12 часа на 29 април (след състезанието по аджилити). В същото време на площада пред читалището ще тече и фестивал на българските гозби и занаяти. Вечерта, след 17 часа, фолклорният калейдоскоп ще продължи с ритуала „Угар“ за здраве, берекет и успехи, след което ще се извие и едно Първомайско хоро.

Специлизиранит изложби на далматини, немски ловен териер и хрътки ще се проведат на 29 април от 11.15 часа

Централното събите – изложбата на САС, съденето на кучетата в различните рингове ще започне също в 11.15 но на следащия ден – 30 април.

Изборът на най-красиво куче на киноложката изложба – Supreme BEST IN SHOW ще стане около 15 часа на 30 април.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини