Екип знайковци впечатли журито не само със знания, но и с креативност и танцови умения

Изображение 1 от 3

    Първият екип петокласници от СУ „Проф.д-р Асен Златаров“, който участваше в „IT Знайко+“ спечели второ място на националния кръг от състезанието. В индивидуалната надпревара при седмокласниците, втора в цяла България е и Даниела Колева.

    По регламент темите, по които работеха децата бяха зададени предварително. Мария Димитрова, Елица Николова, Мартина Досева и Мила Георгиева след обсъждане и консултации с ръководителите си Ваня Георгиева и Таня Сребрева избраха да се състезават по темата „Необичайни спортове“. Техният избор беше куидич. Повлияни от чаровния магьосник Хари Потър, момичетата не само бяха разпределили задачите си, за да подготвят презентация по темата, но се бяха облекли с подходящи тениски и очила в стил Хари Потър, което много допадна на журито. По време на състезанието децата работеха самостоятелно, на различи компютри и се оказа, че ползват различни версии на Офис-пакет, което беше едно от предизвикателствата при сглобяване на общия продукт.

    Справиха се повече от прекрасно, похвали ги Ваня Георгиева, това е първият ни екип от петокласници и дори не сме се надявали да стигнат до призово класиране. За нас беше важно да покажат, че са отбор и могат заедно да представят координирано знанията си.

    Седмокласничката Даниела Колева завоюва второ място с компетенциите които показа създавайки презентация на тема „Влечуги“.

    Състезанията на знайковците се отличават не само с кипящата работа и надпреварата, но и с многото организирани игри и забавления. Във вечерта, в която имаха възможност да се изявят на сцена, момичетата от екипа облякоха носиите си и се развихриха.

    Теодора Кирякова

    Източник: Parvomai.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини