21 °C

Кметът предупреди 4 институции, че ограничението на моста над Марица създава проблеми за общността

Кметът на общината Ангел Папазов е изпатил писмо за необходимостта от извършване на спешни ремонтно възстановителни работи на моста над Марица между Първомай и Пловдив. То е адресирано до Агенция „Пътна инфраструктура“, МРРБ, Областно пътно управление и Приемната на Министерски съвет.

В писмото е обяснено, че съоръжението е от републикански път и е в не добро конструктивно експлоатационно състояние, за което общината е информирала и в предишни периоди, а от две седмици стопанинът на пътя е наложил ограничение на преминаващите автомобили до 5 т.

„Ограничението за максимален 5- тонен товар обаче предизвика изключително много тревоги и проблеми за местната общоност- се казва в писмото, като е посочено че това засяга както населението и гражданите, така и за представителите на местния бизнес“.

Като причина е посочено обстоятелството, че в обсега на територията на община Първомай, това е единственото съоръжение над р. Марица, свързващо населените места между левия и десния бряг на реката.

В писмото подробно е разяснено още:

„...По това съоръжение преминават автобусите на обществения транспорт, организиран в рамките на територията общината, обслужващи трите села на левия бряг на р. Марица, с общинския център гр. Първомай. Пак от там, ежедневно, преминават и маршрутите на организирания в общината училищен транспорт. От друга страна почти всички предприятия, функиониращи на територията на общината и осигуряващи работни места и поминък за местното население, отново ежедневно извършват превози и товари през моста, която дейност е тясно свързана и жизнено важна за съществуването им. За по-голямата част от предприемачите част от суровините /материалите/ продукцията и производствените площадки са разположени на двата бряга на реката.

Отделно от горното, това пътно съоръжение-мостът, е единствената връзка в района от гр. Пловдив до гр. Димитровград между първокласен път I-8 и АМ Тракия и Марица. Съоръжението е от изключително важно значение и за част от съседните общини – Асеновград, Чирпан, Брезово и др. Интензивността на движение на МПС по моста е голяма.

Така фиксираното ограничение за максимален товар до 5 тона, налага връзката между двата бряга на реката да се осъществява по маршрут, който удължава всяко транспортно разстояние с най-малко 35 км в едната посока. ...“

В писмото си кметът не споменава за заплахите на местния бизнес да излезе на протест, ако до месец проблемът не бъде решен, но подчертава, че това може да има неблагоприятни последици.  

Писмото на кмета до институциите е в резултат от срещата на представители на бизнеса с общонска администрация.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (9)

 • 1
  12
  1212112
  8 0
  16:12, 11 апр 2017
  Не 5 тонен товар , а ограничение за ППС с общо тегло не по-вече от 5 тона.
 • 2
  Пъ
  Първомай юг
  13 -1
  16:52, 11 апр 2017
  Анго, изпращам ти писмо и те предупреждавам. Ако не оправиш дупките,идваме а камъни в общината!!!
 • 3
  ::
  :::
  10 0
  19:15, 11 апр 2017
  Създава проблеми за общността ли?Да ама за тази общност ,която го докара моста до това дередже!
 • 4
  ::
  :::
  12 -1
  19:25, 11 апр 2017
  Така ли тия никой не се намери да ги накара да спазват закона за движение по пътищата?На Чокъла шофьорите като карат във друга държава ,така както във нашия град ли си карат?Там как спазват закона,само тука им е позволено всичко.Ами другите ,дето базата им е до моста и те си минават,както им падне по него.
 • 5
  Та
  така ли е.. ?
  17 -6
  19:34, 11 апр 2017
  Най– големи проблеми на общността, създава Анго и неговите замове ,а и некадърната Му и ленива администрация.
 • 6
  Ха
  хай сиктир
  9 -2
  07:09, 12 апр 2017
  Общината продължава да се развива и скоро по нея само каруци ще джиткат. Проблем няма.
 • 7
  Ел
  ЕЛЬОМЕНАТ
  2 -4
  13:48, 12 апр 2017
  На снимката има три знака на един пилон. Ограничението на моста е 5 тона. 5-3=2 като мъдете на ангУ. Думата АнгУ има четири букви колкото са и краката на кучето. Кучето има една опашка 4-1=3. Три са страните на триъгълника на ельоминатите. 3-2/мъдете на АнгУ/=1. Едно е окото в триъгълника на ельоменатите АнгУ е ЕЛЬОМЕНАТ
 • 8
  12
  123
  5 0
  18:19, 12 апр 2017
  Ами този местен бизнес дето за нищо не става и от него полза никаква ,да беше си построил един мост досега бе!За 30 г в общината какво е направено от местните богаташи освен унищожаване и присвояване на държавното.
 • 9
  Ан
  Ангел Димитров Папазов
  0 0
  10:02, 14 апр 2017
  Г-жа Кирякова. Оправете си правописа - Писмото на кмета до институциите е в резултат от срещата на представители на бизнеса с общонска администрация. Администрацията общонска ли е ?

  Теодора Кирякова

Хороскоп за 29.09.2020

Хороскоп за Овен

Овен
С подходящи аргументи и с приветливо поведение ще впечатлявате аудиторията, без да се натоварвате емоционално. Добрите познания, опит и ерудиция ще ви позволят да предвидите точните ходове, откривайки добри перспективи за себе си. С доказаните си качества ще привличате интереса към себе си и ще получите интересно предложение.
29 сеп 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Има реална опасност да разпилеете енергията си за дреболии. Може би си поставяте прекалено много задачи. Ориентирайте се към практичната страна на нещата и си дайте сметка доколко плановете ви са приложими. Заемете се с най-лесно изпълнимите и ще останете удовлетворени. Помислете за предстоящо начинание.
29 сеп 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Някои от вас недооценяват подкрепата, която ви се предлага. Колкото по-рано установите предимствата, толкова по-добре за вас. Не допускайте неловка ситуация да промени намеренията ви. Момента е подходящ за действия и не спирайте да сте активни. Здравословните ви проблеми вече отшумяват и това е достатъчен мотив да се отдадете на желанията си.
29 сеп 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Благоприятен ден за тези, които се занимават с бизнес. Контактите ви днес ще са ползотворни, ако успеете да бъдете едновременно убедителни и дипломатични. Не пренебрегвайте деловите си ангажименти, имате добри шансове за постигане на нещо значимо. Опитайте се да релаксирате вечерта.
29 сеп 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Трудолюбието и позитивното ви мислене ще запазят тенденцията на добрите развития около вас. Държанието ви се възприема добре и това е възможност да наложите идеите си, стига те да са в полза на повече хора. Не позволявайте лошото настроение на околните да ви влияе негативно.
29 сеп 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Време е да наложите ред в мислите си, хаоса, който ви владее ви причинява щети. Започване на нова работа е сред приоритетите, но има и друго, което бихте желали да реализирате. Пътуване или събитие, свързано със семейството ще провокира у вас по-вълнуващи емоции. Не пренебрегвайте хората до себе си, с чиято любов и подкрепа ще стигнете далече.
29 сеп 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Вътрешен порив ще ви кара да търсите близостта на хора, които до сега са стояли в периферията на контактите ви. Нечии чувства ще ви покажат, че сте желани и значими за някого. Безспорно щастието ще ви озари, но няма да пренебрегнете бизнеса си. Нови идеи ще ви помогнат да се разгърнете и успеете в начинанията си.
29 сеп 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
За да имате успешен ден, ще ви се наложи отрано да организирате делата си и да работите концентрирано върху всяка част от работата си. В противен случай ще разпилеете енергията си и ще загубите ценно време. Разчитайте предимно на себе си, особено за важни дела. Научаване добри новини, касаещи ваш много близък човек.
29 сеп 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Смело и с хъс ще навлезете в бизнес, който е нов за вас. Имате опит в новите дейности, ще се справите и сега. В здравословно отношение не сте застрашени от физически сривове. Настроението ви ще се подобри вечерта, може би защото до себе си ще имате желан човек.
29 сеп 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Усилията ви изглежда са повече от предвидените, но за това пък ще получите приходи,.които ще надминат очакваното. Не бъдете алчни и приемете това, което ви се предлага. Прибързаните решения както винаги няма да ви донесат предимство, за това, ако е възможно избегнете ги. Очаква ви ново запознанство.
29 сеп 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Днес ще ви се наложи да промените плановете си, тъй като едва ли срещате нужното съдействие, за да ги осъществите. Нека това обаче не ви притеснява, тъй като просто момента не е подходящ, затова ще ви се наложи да изчакате с действията си. Приятел ще ви предложи нещо, на което трудно ще устоите. Опитвате нещо ново вечерта, което ви въодушевява.
29 сеп 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Срещайки подкрепата на околните, ще се разгърнете в много посоки, окрилени от добрите взаимоотношения. С изненада ще откриете възможност за изгодна инвестиция и няма да се губите в съмнения, а ще действате. Лични срещи, на някои от които ще вземате важни решения за бъдещето си.
29 сеп 2020
Последни новини