20 °C

Кметът предупреди 4 институции, че ограничението на моста над Марица създава проблеми за общността

Кметът на общината Ангел Папазов е изпатил писмо за необходимостта от извършване на спешни ремонтно възстановителни работи на моста над Марица между Първомай и Пловдив. То е адресирано до Агенция „Пътна инфраструктура“, МРРБ, Областно пътно управление и Приемната на Министерски съвет.

В писмото е обяснено, че съоръжението е от републикански път и е в не добро конструктивно експлоатационно състояние, за което общината е информирала и в предишни периоди, а от две седмици стопанинът на пътя е наложил ограничение на преминаващите автомобили до 5 т.

„Ограничението за максимален 5- тонен товар обаче предизвика изключително много тревоги и проблеми за местната общоност- се казва в писмото, като е посочено че това засяга както населението и гражданите, така и за представителите на местния бизнес“.

Като причина е посочено обстоятелството, че в обсега на територията на община Първомай, това е единственото съоръжение над р. Марица, свързващо населените места между левия и десния бряг на реката.

В писмото подробно е разяснено още:

„...По това съоръжение преминават автобусите на обществения транспорт, организиран в рамките на територията общината, обслужващи трите села на левия бряг на р. Марица, с общинския център гр. Първомай. Пак от там, ежедневно, преминават и маршрутите на организирания в общината училищен транспорт. От друга страна почти всички предприятия, функиониращи на територията на общината и осигуряващи работни места и поминък за местното население, отново ежедневно извършват превози и товари през моста, която дейност е тясно свързана и жизнено важна за съществуването им. За по-голямата част от предприемачите част от суровините /материалите/ продукцията и производствените площадки са разположени на двата бряга на реката.

Отделно от горното, това пътно съоръжение-мостът, е единствената връзка в района от гр. Пловдив до гр. Димитровград между първокласен път I-8 и АМ Тракия и Марица. Съоръжението е от изключително важно значение и за част от съседните общини – Асеновград, Чирпан, Брезово и др. Интензивността на движение на МПС по моста е голяма.

Така фиксираното ограничение за максимален товар до 5 тона, налага връзката между двата бряга на реката да се осъществява по маршрут, който удължава всяко транспортно разстояние с най-малко 35 км в едната посока. ...“

В писмото си кметът не споменава за заплахите на местния бизнес да излезе на протест, ако до месец проблемът не бъде решен, но подчертава, че това може да има неблагоприятни последици.  

Писмото на кмета до институциите е в резултат от срещата на представители на бизнеса с общонска администрация.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (9)

 • 1
  12
  1212112
  8 0
  16:12, 11 апр 2017
  Не 5 тонен товар , а ограничение за ППС с общо тегло не по-вече от 5 тона.
 • 2
  Пъ
  Първомай юг
  13 -1
  16:52, 11 апр 2017
  Анго, изпращам ти писмо и те предупреждавам. Ако не оправиш дупките,идваме а камъни в общината!!!
 • 3
  ::
  :::
  10 0
  19:15, 11 апр 2017
  Създава проблеми за общността ли?Да ама за тази общност ,която го докара моста до това дередже!
 • 4
  ::
  :::
  12 -1
  19:25, 11 апр 2017
  Така ли тия никой не се намери да ги накара да спазват закона за движение по пътищата?На Чокъла шофьорите като карат във друга държава ,така както във нашия град ли си карат?Там как спазват закона,само тука им е позволено всичко.Ами другите ,дето базата им е до моста и те си минават,както им падне по него.
 • 5
  Та
  така ли е.. ?
  17 -6
  19:34, 11 апр 2017
  Най– големи проблеми на общността, създава Анго и неговите замове ,а и некадърната Му и ленива администрация.
 • 6
  Ха
  хай сиктир
  9 -2
  07:09, 12 апр 2017
  Общината продължава да се развива и скоро по нея само каруци ще джиткат. Проблем няма.
 • 7
  Ел
  ЕЛЬОМЕНАТ
  2 -4
  13:48, 12 апр 2017
  На снимката има три знака на един пилон. Ограничението на моста е 5 тона. 5-3=2 като мъдете на ангУ. Думата АнгУ има четири букви колкото са и краката на кучето. Кучето има една опашка 4-1=3. Три са страните на триъгълника на ельоминатите. 3-2/мъдете на АнгУ/=1. Едно е окото в триъгълника на ельоменатите АнгУ е ЕЛЬОМЕНАТ
 • 8
  12
  123
  5 0
  18:19, 12 апр 2017
  Ами този местен бизнес дето за нищо не става и от него полза никаква ,да беше си построил един мост досега бе!За 30 г в общината какво е направено от местните богаташи освен унищожаване и присвояване на държавното.
 • 9
  Ан
  Ангел Димитров Папазов
  0 0
  10:02, 14 апр 2017
  Г-жа Кирякова. Оправете си правописа - Писмото на кмета до институциите е в резултат от срещата на представители на бизнеса с общонска администрация. Администрацията общонска ли е ?

  Теодора Кирякова

Още новини

Хороскоп за 13.05.2021

Хороскоп за Овен

Овен
Не мислете за нищо, което ви натоварва и избягвайте хора, които ви създават притеснения. Посветете деня си на приятни занимания, за да се разтоварите от стреса. Направите ли го, ще имате спокоен ден в компанията на обичани хора. Други от вас ще се подготвят за гости от далече или сами ще пътуват.
13 май 2021

Хороскоп за Телец

Телец
Днес ще берете плодовете на усилията от последните дни. Може да възникнат непредвидени ситуации,но с вродената си интелигентност и находчивост ще се справите с лекота. Вземете инициативата в свои ръце, за да сте сигурни, че ще изкарате една чудесна вечер.
13 май 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Днес сте изпълнени с енергия и желание за действие. Захващате се последователно с какво ли не, но успявате да го свършите по-най добрия начин. Затова ви съветвам да използвате момента и да изберете нещо наистина важно за професионалното ви развитие. Ще срещнете съпричастност и доброта, което е добър знак.
13 май 2021

Хороскоп за Рак

Рак
Имате конкретни планове за този ден и сте твърдо решени да ги свършите, особено ако вече сте били възпрепятствани да го сторите. Добре ще е ако работите съвместно с други хора, които могат да ви бъдат полезни с ценни идеи и съвети. На ваш близък му предстои пътуване, ще ви се наложи да отделите време и за него. Добри финансови постъпления.
13 май 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
Чувствате се объркани и се лутате ту в една ту в друга посока. Внимавайте ласкателствата на приближен човек да не ви подведат към необмислени действия. Спокойно можете да избягате от светската суета сред семейството си, което ще ви утеши с непринудеността си.
13 май 2021

Хороскоп за Дева

Дева
Днес заложете на умението си да общувате. Ще ви донесе възможности за изява на талантите и подготвеността ви. Наред с добрите новини обърнете внимание на здравето си, което може да ви създаде проблеми. Притеснения са възможни и по линия на по-възрастните родители или близки хора.
13 май 2021

Хороскоп за Везни

Везни
Доверието, с което се ползвате сред колегите си ще благоприятства участието ви в общ проект. Старанието ви е забелязано и в крайна сметка ще се отрази положително на финансите ви. Ще получите предложения, които с времето ще задълбочите в нови позиции. Може би трябва да се ориентирате в тази посока.
13 май 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Прибягвате до изпитани методи, за да постигнете целите си. Нека обаче това не става за сметка на някой, от чиято помощ скоро може да имате нужда. Опитайте се да бъдете в крак с времето, дори ако трябва да пренебрегнете ваши стари прийоми.
13 май 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Ако работата ви днес е свързана с контакти, бъдете сигурни, че ще успеете да свършите всичко точно така, както сте го планирали. Радвате се на подкрепата на близките си, които ще ви бъдат от полза със съвети по всяко време. Отношенията ви с любимия човек зависят в огромна степен от вас.
13 май 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
Финансовите ви постъпления днес ще ви позволят да си отдъхнете. Разчитайте на приятелите си в евентуален труден за вас момент. Събират ви се доста предизвикателства, но са напълно във възможностите ви. При работа с валута бъдете внимателни. За някои от вас - пътуване в чужбина, или ще сте привлечени от някой, който се връща от там.
13 май 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
Днес сте творчески настроени и съсредоточени в работата си. Сигурни сте в това, което правите и това проличава в добре свършената ви работа. Не се колебайте да използвате познанствата си относно разрешението на сериозен професионален въпрос.
13 май 2021

Хороскоп за Риби

Риби
С професионалният си подход към служебен проблем ще създадете нужната организация и условия за благоприятното му решаване. Не подценявайте качествата и на партньорите си, работете за общите си интереси и живейте в мир със себе си. Не бъдете мнителни, или поне не го показвайте.
13 май 2021
Последни новини