16 °C

Таня Сребрева за Майкрсофт, номинацията и Ниагарския водопад

Изображение 1 от 4

  Таня Сребрева е един от най-разпознаваемите преподаватели по информационни технологии не само на местно, а и на национално ниво. Вече втора година Майкрософт я отличава като иновативен учител и е канена да присъства на форуми заедно с учители от цял свят. Носител е на много учителски награди, а учениците ѝ всяка година завоюват призови места на национални олимпиади и състезания за компютърни умения. Тази година е сред 10-те номинирани за званието "Най-добрият учител, когото познавам" и БНТ ще излъчи 10-минутен филм за нея.

  Преди седмица тя се завърна от Торонто, където имаше възможността да се срешне както с представители на компанията, така и с когели от цял свят

  Т.К.: Разкажете ни накратко за форума, на който присъствахте в Торонто.

  Т.С.: Това е конференция на Майкрософт. На нея се събират учители от цял свят, които ползват техни продукти и които са оценени като иноватори. Аз бях избрана за втори път. Но миналата година бях експерт, а тази година бях определена като „фелоу“ - нещо като ментор на експертите.

  Т.К.: Колко българи взеха участие във форума тази година?

  Т.С.: Петима - трима експерти и двама фелоу. Между експертите беше Росен Рашков – преподавател по география в Испанската гимназия в София. Млад човек, който впечатли със своята отдаденост към учителската професия. Не случайно работата му беше класирана на второ място сред експертите от целия свят.

  Т.К.: Какъв беше ангажиметът ви по време на събитието?

  Т.С.:Най-напред представяхме своята разработка. Изискванията към презентацията бяха много конкретни – 20 слайда и разполагахме с точно 5 минути да разкажем за нашата работа. Аз избрах темата „Графични диктовки“, в която описвам учебния процес с децата в първи клас.

  След това всички учители бяхме разделени в екипи от по 6 човека от различни страни. Задачата ни беше да предложим продукт, който не се използва в тези страни, но който колегите ни искат да бъде разработен. Щастлива съм защото моят екип направи предложението, което беше оценено най-високо.

  След това експертите трябваше да направят 3-минутни видеа по темата. Аз бях в един от оценяващите екипи. Всеки продукт беше много внимателно оценяван от 3 различни и независими екипа.

  Работата ни беше много натоварена и три дни бяхме плътно ангажирани.

  Т.К.: Имахте ли посещение в училище?

  Т.С.:Не, за съжаление това не беше в програмата ни. Казвам „за съжаление“, защото в предишни години е имало и хората, които са били, разказват, че е било ценно да се види как се работи на други места.

  Кое беше най-голямото предизвикателство?

  Т.С.:Най-трудно се справих с часовата разлика. Събуждах се в 8 часа българско време, а там беше „посред нощ“.

  Т.К.: Докато бяхте в Канада, тук бяхте номинирана за „Най-добрият учител, когото познавам“ - изненадахте ли се?

  Т.С.:Малко. Знаех, че ще бъда предложена, но покрай подготовката за участието ми на форума, пропуснах някои подробности. Разбира се, че това ме радва много. Само 10 учители от страната, а двама сме от Пловдивско.

  Т.К.: С какво ще запомните Канада?

  Т.С.:С лудото препускане, за да стигнем до един от най-грандиозните природни феномени – Ниагарския водопад. В последния ден имахме на разположение около 10 часа, в които успяхме с влак да излезем от Торонто, след това продължихме с автобус до град Ниагара, а после с такси стигнахме до най-удобната за наблюдение точка. Заредихме се позитивно и се върнахме по обратния ред и успяхме да си хванем самолета.

  Източник: Parvomai.NET

  Видеа по темата

  Facebook коментари

  Коментари в сайта

  Хороскоп за 01.10.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Ще се справите с хаоса край себе си, ако заложите на умението си да организирате и внасяте ред. С търпение и такт ще постигнете повече, отколкото с демонстрация на изключителността си. Денят е различен и интересен, а при желание може да го завършите в компанията на любим човек.
  01 окт 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Ангажиментите днес ще ви потопят в динамиката на ежедневието. За да ви спори не допускайте някой да се намесва в делата ви. Дава ви се шанс да реализирате плановете си, не се колебайте да действате. Избягвайте конфликтите, особено с хора, с които сте свързани, било служебно или емоционално.
  01 окт 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Няма да ви липсват проблеми за решаване, но можете спокойно да се облегнете на едно сигурно рамо. Партньорът ви е до вас. Ще останете доволни от развитието на ваш страничен проект. Не пестете усилията си и скоро ще се радвате на добри резултати. Повече внимание отделете на здравето си.
  01 окт 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Решения, важни за бъдещите ви реализации ще ви накарат да потърсите мнения и се допитате до експерти в сферата, в която работите. Няма да ви липсват възможности, от вас зависи да ги оцените, като такива и да се възползвате от тях. Нечие присъствие ще ви въздейства романтично.
  01 окт 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Насочете част от енергията си към подобряването на отношенията с близък човек. Денят може да се окаже решаващ в тази посока. Непредвидени събития значително ще ви улеснят. Не придавайте толкова голямо значение на дреболиите. Ситуацията около вас е много благоприятна и просто трябва да се възползвате.
  01 окт 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Този ден ще е изпълнен с емоции. В чудесно настроение сте и се раздавате изцяло, а това понякога е доста изтощително. Съветите ви ще бъдат от полза за ваш близък приятел. Сигурно ще съжалявате, ако пропуснете очертаващо се събиране. Среща с интригуваща личност ще ви вълнува вечерта.
  01 окт 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Днес предприемате реални стъпки към дейност, която ви привлича отдавна. Отдават ви се добри възможности, опитайте се да ги оползотворите без чужда помощ. Ще имате успех, ако продължите да работите по начина, по който сте работили досега. Ще останете доволни от предложението, което съвсем случайно получавате.
  01 окт 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Стойте далеч днес от дребни спорове, които само могат да ви развалят настроението. Денят е добър за вас, тъй като ще получите добри новини, които отдавна очаквате. За онези, които търсят работа, денят може да се окаже особено благоприятен. Насочете усилията си в правилната посока и доброто няма да закъснее.
  01 окт 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Теми, от които малко сте се интересували до днес ще привлекат вниманието ви. Деловите Стрелци да не приспиват бдителността към конкуренцията си, последните развития говорят за подценяването им, което не е препоръчително. Личност, която не спира да ви вълнува ще ви изненада приятно.
  01 окт 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Денят е подходящ за срещи, запознанства и развлечения. Привлечени сте от представител на противоположния пол и това ви изпълва с надежди. Отпуснете се и се забавлявайте. Решенията ви, отнасящи се до ваши проекти са на път да се реализират. Не бъдете прекалено мнителни, сами си пречите да бъдете обективни.
  01 окт 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Работата ви носи много предизвикателства днес и трябва да бъдете пределно концентрирани за да се справите с всичко, което ви предстои. Въпрос чието разрешаване отдавна отлагате, днес ще ви застави да се заемете по-сериозно с него. Моментът е много подходящ за уреждане на проблеми свързани с дома или семейството. Ще бъдете много улеснени в това отношение.
  01 окт 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Бъдете повече реалисти и не се оставяйте на емоциите да ви водят. С вътрешното си озарение ставате привлекателни за околните, а вие знаете как да използвате даденостите си. Възможни са разочарования поради разминаване на реалностите с мечтите ви. Трудът ви няма да остане неоценен, не се щадете.
  01 окт 2020
  Последни новини