23 °C

Таня Сребрева за Майкрсофт, номинацията и Ниагарския водопад

Изображение 1 от 4

  Таня Сребрева е един от най-разпознаваемите преподаватели по информационни технологии не само на местно, а и на национално ниво. Вече втора година Майкрософт я отличава като иновативен учител и е канена да присъства на форуми заедно с учители от цял свят. Носител е на много учителски награди, а учениците ѝ всяка година завоюват призови места на национални олимпиади и състезания за компютърни умения. Тази година е сред 10-те номинирани за званието "Най-добрият учител, когото познавам" и БНТ ще излъчи 10-минутен филм за нея.

  Преди седмица тя се завърна от Торонто, където имаше възможността да се срешне както с представители на компанията, така и с когели от цял свят

  Т.К.: Разкажете ни накратко за форума, на който присъствахте в Торонто.

  Т.С.: Това е конференция на Майкрософт. На нея се събират учители от цял свят, които ползват техни продукти и които са оценени като иноватори. Аз бях избрана за втори път. Но миналата година бях експерт, а тази година бях определена като „фелоу“ - нещо като ментор на експертите.

  Т.К.: Колко българи взеха участие във форума тази година?

  Т.С.: Петима - трима експерти и двама фелоу. Между експертите беше Росен Рашков – преподавател по география в Испанската гимназия в София. Млад човек, който впечатли със своята отдаденост към учителската професия. Не случайно работата му беше класирана на второ място сред експертите от целия свят.

  Т.К.: Какъв беше ангажиметът ви по време на събитието?

  Т.С.:Най-напред представяхме своята разработка. Изискванията към презентацията бяха много конкретни – 20 слайда и разполагахме с точно 5 минути да разкажем за нашата работа. Аз избрах темата „Графични диктовки“, в която описвам учебния процес с децата в първи клас.

  След това всички учители бяхме разделени в екипи от по 6 човека от различни страни. Задачата ни беше да предложим продукт, който не се използва в тези страни, но който колегите ни искат да бъде разработен. Щастлива съм защото моят екип направи предложението, което беше оценено най-високо.

  След това експертите трябваше да направят 3-минутни видеа по темата. Аз бях в един от оценяващите екипи. Всеки продукт беше много внимателно оценяван от 3 различни и независими екипа.

  Работата ни беше много натоварена и три дни бяхме плътно ангажирани.

  Т.К.: Имахте ли посещение в училище?

  Т.С.:Не, за съжаление това не беше в програмата ни. Казвам „за съжаление“, защото в предишни години е имало и хората, които са били, разказват, че е било ценно да се види как се работи на други места.

  Кое беше най-голямото предизвикателство?

  Т.С.:Най-трудно се справих с часовата разлика. Събуждах се в 8 часа българско време, а там беше „посред нощ“.

  Т.К.: Докато бяхте в Канада, тук бяхте номинирана за „Най-добрият учител, когото познавам“ - изненадахте ли се?

  Т.С.:Малко. Знаех, че ще бъда предложена, но покрай подготовката за участието ми на форума, пропуснах някои подробности. Разбира се, че това ме радва много. Само 10 учители от страната, а двама сме от Пловдивско.

  Т.К.: С какво ще запомните Канада?

  Т.С.:С лудото препускане, за да стигнем до един от най-грандиозните природни феномени – Ниагарския водопад. В последния ден имахме на разположение около 10 часа, в които успяхме с влак да излезем от Торонто, след това продължихме с автобус до град Ниагара, а после с такси стигнахме до най-удобната за наблюдение точка. Заредихме се позитивно и се върнахме по обратния ред и успяхме да си хванем самолета.

  Източник: Parvomai.NET

  Видеа по темата

  Facebook коментари

  Коментари в сайта

  Хороскоп за 13.05.2021

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Не мислете за нищо, което ви натоварва и избягвайте хора, които ви създават притеснения. Посветете деня си на приятни занимания, за да се разтоварите от стреса. Направите ли го, ще имате спокоен ден в компанията на обичани хора. Други от вас ще се подготвят за гости от далече или сами ще пътуват.
  13 май 2021

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Днес ще берете плодовете на усилията от последните дни. Може да възникнат непредвидени ситуации,но с вродената си интелигентност и находчивост ще се справите с лекота. Вземете инициативата в свои ръце, за да сте сигурни, че ще изкарате една чудесна вечер.
  13 май 2021

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Днес сте изпълнени с енергия и желание за действие. Захващате се последователно с какво ли не, но успявате да го свършите по-най добрия начин. Затова ви съветвам да използвате момента и да изберете нещо наистина важно за професионалното ви развитие. Ще срещнете съпричастност и доброта, което е добър знак.
  13 май 2021

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Имате конкретни планове за този ден и сте твърдо решени да ги свършите, особено ако вече сте били възпрепятствани да го сторите. Добре ще е ако работите съвместно с други хора, които могат да ви бъдат полезни с ценни идеи и съвети. На ваш близък му предстои пътуване, ще ви се наложи да отделите време и за него. Добри финансови постъпления.
  13 май 2021

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Чувствате се объркани и се лутате ту в една ту в друга посока. Внимавайте ласкателствата на приближен човек да не ви подведат към необмислени действия. Спокойно можете да избягате от светската суета сред семейството си, което ще ви утеши с непринудеността си.
  13 май 2021

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Днес заложете на умението си да общувате. Ще ви донесе възможности за изява на талантите и подготвеността ви. Наред с добрите новини обърнете внимание на здравето си, което може да ви създаде проблеми. Притеснения са възможни и по линия на по-възрастните родители или близки хора.
  13 май 2021

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Доверието, с което се ползвате сред колегите си ще благоприятства участието ви в общ проект. Старанието ви е забелязано и в крайна сметка ще се отрази положително на финансите ви. Ще получите предложения, които с времето ще задълбочите в нови позиции. Може би трябва да се ориентирате в тази посока.
  13 май 2021

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Прибягвате до изпитани методи, за да постигнете целите си. Нека обаче това не става за сметка на някой, от чиято помощ скоро може да имате нужда. Опитайте се да бъдете в крак с времето, дори ако трябва да пренебрегнете ваши стари прийоми.
  13 май 2021

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Ако работата ви днес е свързана с контакти, бъдете сигурни, че ще успеете да свършите всичко точно така, както сте го планирали. Радвате се на подкрепата на близките си, които ще ви бъдат от полза със съвети по всяко време. Отношенията ви с любимия човек зависят в огромна степен от вас.
  13 май 2021

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Финансовите ви постъпления днес ще ви позволят да си отдъхнете. Разчитайте на приятелите си в евентуален труден за вас момент. Събират ви се доста предизвикателства, но са напълно във възможностите ви. При работа с валута бъдете внимателни. За някои от вас - пътуване в чужбина, или ще сте привлечени от някой, който се връща от там.
  13 май 2021

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Днес сте творчески настроени и съсредоточени в работата си. Сигурни сте в това, което правите и това проличава в добре свършената ви работа. Не се колебайте да използвате познанствата си относно разрешението на сериозен професионален въпрос.
  13 май 2021

  Хороскоп за Риби

  Риби
  С професионалният си подход към служебен проблем ще създадете нужната организация и условия за благоприятното му решаване. Не подценявайте качествата и на партньорите си, работете за общите си интереси и живейте в мир със себе си. Не бъдете мнителни, или поне не го показвайте.
  13 май 2021
  Последни новини