Децата от Буково станаха лесовъди за един ден

    15 дръвчета сребрист смърч, атласки кедър и сребролиста липа вече ще красят двора на училище „Петър Берон“ в село Буково. Ученици, учители и служители на „Държавно горско стопанство“ – Първомай ги засадиха заедно. Децата влязоха в ролята на лесовъди за ден. Възрастните им показаха как става залесяването, а малчуганите не само изкопаха дупките, засадиха фиданките, поляха ги, сковаха защитни огради, а и поеха ангажимента да се грижат за дръвчета и в бъдеще.

     Така вие ще виждате как те растат и красят вашето училище – каза директорът на Горското стопанство Русин Христов и пожела на всички здраве, късмет и сбъднати мечти.

    Заедно с децата в двора на училището бяха директорът на училището Вилдан Реджеб и кметът на селото Али Баджаклъ. Лесничеите дариха за жителите на Буково и за новите площадки за отдих още 15 дръвчета.

    За всички малчугани имаше фланелки, шапки и сокчета.

    Инициативата се казва „Лесовъд за един ден“ и е по повод на празника на лесовъда „Седмица на гората“, която тази година се провежда под мотото „Гората е живот“ и има за цел да образова младото поколение да обича гората, да я опазва и да я възстановява. Училището е избрано защото се намира в район, в който се извършват активни залесителни мероприятия, а децата се отблагодариха за вниманието със здрав физически труд.

    Теодора Кирякова

    Източник: Parvomai.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини