Без алкохол в изборния ден

Със заповед на кмета е забранен алкохолът в изборния ден в община Първомай. С цел осигуряване и спокойно протичане на изборния ден, кметът Папазов забранява продажбата и сервирането на алкохолни напитки в заведенията за обществено хранене и други обществени места, с изключение на тези, на които се провеждат планирани семейни тържества за периода от 6:00 до 20:00 часа. 

И на Парламентарни избори 2017 ще има подвижна секция. На 11 март приключи приемът на заявления от хора с трайни увреждания, които не им позволяват да упражнят правото си на вот в изборното помещение.

Броят на подадените заявления е 10 – точно колкото е и изискването по закон, за да бъде създадена мобилна секция. По закон срокът за подаване на заявления ще бъде удължен до петък – 17.03.2017. Тогава ще стане ясен точният брой на избирателите, които ще упражнят правото си на глас от дома си.

В събота бе и последният срок, в който членовете на районни избирателни комисии и наблюдатели, както и членовете на ЦИК и кандидат-депутатите, можеха да подадат заявление за гласуване на друго място.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини