В САЩ ще разделят деца от майките им – незаконни имигранти

Американският министър на вътрешната сигурност Джон Кели заяви, че възнамерява да разделя майки – незаконни имигранти, от децата им в стремежа си да откаже колкото се може повече хора, които се опитват да влязат в САЩ незаконно.

„Ще направя почти всичко, за да откажа хората от Централна Америка да се включват в много опасни мрежи за трафик на хора“, каза Кели в интервю за Си Ен Ен.

Според него Мексико също е твърдо решено да унищожи тези мрежи на много опасни трафиканти на хора, попадайки в които голяма част от жените са подложени на сексуално насилие. „Ние имаме много опит и можем да се погрижим за непридружени деца, като ги настаним в приемни семейства, подчерта Кели. Така че възнамерявам, с цел да откажа колкото се може повече хора да използват трафикантски мрежи, да разделям децата от техните родители, които влязат нелегално в САЩ. Тези деца ще бъдат третирани добре, докато се занимаваме с родителите им“, заяви министърът на вътрешната сигурност. Той се надява така да откаже и нелегалните имигранти да се опитват да влязат в страната със семействата си.

 

Източник: bgnes

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини