21 °C

Самарските знамена са все по-поръчвани

Изображение 1 от 2

  През последните години все по-често поръчван артикул във фирмата за знамена е Самарското знаме – всякакви размери, с ресни и без ресни, от различен плат, бродирано или с печат. Това сподели Атанаска Велчева, собственик на фирмата, за която датата 3 март освен национален празник, бележи края на тежка работна кампания. Сред най-търсените знамена е хайдушкото – зелено, с надпис „Свобода или смърт“, като често е предпочитан по-скъпия вариант. Хората ги използват за механи и за украса, за походите си до Шипка. Ако се следят поръчките, става очевиден факта, че българинът е все по- патриотично и революционно настроен.

  И тази година Велчева отбелязва ръст на поръчките. Между клиентите ѝ са много общини и търговци, а тя все по-малко се притеснява от китайската конкуренция.

  Интересни са разказите ѝ за хората, които се обръщат към услугите на фирмата ѝ.

  Един от тях е за младоженци, които решили да спазят традицията да подарят по нещо на своите сватбени гости. Но се отказали от всякакви ненужни дреболии – перце, цвете или слонче, а решили да подарят на всеки, споделил радостта им, по едно българско знаме.

  Това, което е ново откритие за Велчева е, че все повече хора, водени от родолюбиво чувство, купуват знамена, за да ги подарят на други.

  Разказа за жена, която прави набирателна кампания за пари или знамена, които след това да подари на бесарабските българи. .

  Друг любопитен случай предизвикал възмущение и огорчение. Човек от Плевен, заедно със свои приятели събрали пари, за да поръчат знамена на всички плевенски училища. Обадили се, попитали къде колко трикольора им трябват и поръчали 40 национални флага. След няколко дни човекът се обадил и много притеснен отказал половината от поръчката. Оказала се, че директорите на училищата се отказали от този жест на благотворителност, защото не били получили разрешение от Регионалното управление на образованието.

  В духа на 3 март, трябва да отбележим, че голяма концентрация на български знамена в Първомай има на на улица Антон Страшимиров. Там между ул. „Хаджи Димитър“ и аязмото се развяват повече от 10 национални трикольора на къщите от двете страни на улицата.

  Теодора Кирякова

  Източник: Parvomai.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта

  Хороскоп за 13.05.2021

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Не мислете за нищо, което ви натоварва и избягвайте хора, които ви създават притеснения. Посветете деня си на приятни занимания, за да се разтоварите от стреса. Направите ли го, ще имате спокоен ден в компанията на обичани хора. Други от вас ще се подготвят за гости от далече или сами ще пътуват.
  13 май 2021

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Днес ще берете плодовете на усилията от последните дни. Може да възникнат непредвидени ситуации,но с вродената си интелигентност и находчивост ще се справите с лекота. Вземете инициативата в свои ръце, за да сте сигурни, че ще изкарате една чудесна вечер.
  13 май 2021

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Днес сте изпълнени с енергия и желание за действие. Захващате се последователно с какво ли не, но успявате да го свършите по-най добрия начин. Затова ви съветвам да използвате момента и да изберете нещо наистина важно за професионалното ви развитие. Ще срещнете съпричастност и доброта, което е добър знак.
  13 май 2021

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Имате конкретни планове за този ден и сте твърдо решени да ги свършите, особено ако вече сте били възпрепятствани да го сторите. Добре ще е ако работите съвместно с други хора, които могат да ви бъдат полезни с ценни идеи и съвети. На ваш близък му предстои пътуване, ще ви се наложи да отделите време и за него. Добри финансови постъпления.
  13 май 2021

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Чувствате се объркани и се лутате ту в една ту в друга посока. Внимавайте ласкателствата на приближен човек да не ви подведат към необмислени действия. Спокойно можете да избягате от светската суета сред семейството си, което ще ви утеши с непринудеността си.
  13 май 2021

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Днес заложете на умението си да общувате. Ще ви донесе възможности за изява на талантите и подготвеността ви. Наред с добрите новини обърнете внимание на здравето си, което може да ви създаде проблеми. Притеснения са възможни и по линия на по-възрастните родители или близки хора.
  13 май 2021

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Доверието, с което се ползвате сред колегите си ще благоприятства участието ви в общ проект. Старанието ви е забелязано и в крайна сметка ще се отрази положително на финансите ви. Ще получите предложения, които с времето ще задълбочите в нови позиции. Може би трябва да се ориентирате в тази посока.
  13 май 2021

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Прибягвате до изпитани методи, за да постигнете целите си. Нека обаче това не става за сметка на някой, от чиято помощ скоро може да имате нужда. Опитайте се да бъдете в крак с времето, дори ако трябва да пренебрегнете ваши стари прийоми.
  13 май 2021

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Ако работата ви днес е свързана с контакти, бъдете сигурни, че ще успеете да свършите всичко точно така, както сте го планирали. Радвате се на подкрепата на близките си, които ще ви бъдат от полза със съвети по всяко време. Отношенията ви с любимия човек зависят в огромна степен от вас.
  13 май 2021

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Финансовите ви постъпления днес ще ви позволят да си отдъхнете. Разчитайте на приятелите си в евентуален труден за вас момент. Събират ви се доста предизвикателства, но са напълно във възможностите ви. При работа с валута бъдете внимателни. За някои от вас - пътуване в чужбина, или ще сте привлечени от някой, който се връща от там.
  13 май 2021

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Днес сте творчески настроени и съсредоточени в работата си. Сигурни сте в това, което правите и това проличава в добре свършената ви работа. Не се колебайте да използвате познанствата си относно разрешението на сериозен професионален въпрос.
  13 май 2021

  Хороскоп за Риби

  Риби
  С професионалният си подход към служебен проблем ще създадете нужната организация и условия за благоприятното му решаване. Не подценявайте качествата и на партньорите си, работете за общите си интереси и живейте в мир със себе си. Не бъдете мнителни, или поне не го показвайте.
  13 май 2021
  Последни новини