5 °C

Пижо и Пенда посетиха кмета

  Баба Марта и живите Пижо и Пенда влзоха в Община Първомай, за да поздравят служители и управа с 1 март, да им завържат мартенички и да пожелаят на всички здраве и късмет. На кмета Папазов връчиха специална огромна мартеница, която да краси кабинета му.

  Той посрещна гостите пред сградата. Пижо и Пенда си носеха дърва за огрев и слама чак от Дълбок извор. Запалиха огън пред вратата на административната сграда, за да може всички желаещи да го прескочат за здраве и късмет, докато Баба Марта гонеше змиите и гущерите.

  След изпълнителната власт, предвестниците на пролетта посетиха и Общинския съвет, където вързаха от червенобелите символи и на замесник-председателя Маргарита Дафчева.

  Баба Марта и помощниците са тръгнали от ранни зори и вече са обиколили децата от детската градина и училището в село Дълбок извор. Там децата им пяха, поздравиха ги със стихове, подариха им красиви картички и мартеници изработени от тях и играха кръшно хоро. Ритуал с прескачането на огън и голяма мартеница е  имало и за кмета Костадин Кротнев. Те са преминали през през  здравната служба, през всички фирми от населеното място и  са зарадвали много от жителите му.  

  Теодора Кирякова

  Източник: Parvomai.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (7)

  • 1
   Пи
   пижо
   7 -3
   11:32, 1 мар 2017
   Да ви е честито, чиновници, днес в общината влязоха две баби - Марта и Катя Николова.
   • Пе
    ПЕТКО
    10 0
    12:36, 2 мар 2017
    и една кандидат баба Николина Славова.Благодаря на кмета за това, че с това назначение разочарова и малкото хора, които го подкрепяха.Може би това е "най-значителното" назначение след успешните съкръщения.отиват си знаещи и можещи а се завръщат посредствени и нахални персони.За тази особа, така тачена от мене и тебе важи "не е чело но начело"Много "стимулиращо" назначение за всички в общината.
  • 2
   Пи
   пижо
   5 0
   11:36, 1 мар 2017
   Баба Марта и живите Пижо и Пенда влЯЯЯЯЯзоха в Община Първомай...А "мъртвите" Пижо и Пенда останахме да висим закичени...
  • 3
   Ба
   БАЙ ХУАЙ
   5 0
   14:35, 1 мар 2017
   Ангу можеше да покани истинския пижю и да му стисне десницата вместо като магаре да се окичва с тия мартеници и да ходи с тях из града. Ние си имаме пижю за приказ известен в цялата околия само пенда трябваше да намерят.
  • 4
   !!
   !!!!!!
   0 0
   18:28, 1 мар 2017
   ????????
  • 5
   !!
   !!!!!!
   12 0
   18:47, 1 мар 2017
   Поредната емоционална изява на Кмета. Човек изпълнен с доброта извираща от самата му фигура. Доброта която избива в не традиционни форми на изяви от , които оставаш с впечатление че, ще запее или ще заплете крака в буен танц, ще подаде гореща десница за ръкостискане, щете възнагради с Общински вестник с 15 негови снимки или ще награди с целувка всеки срещнат съгражданин. Човек с гореща душа раздаваща с гореща усмивка обещания на всеки и свито сърце, спиращо изпълнението им.Кмет- Слънце стремящ се да стопли всяка душа в Общината с лъчезарно излъчване за населението и с материално стимулиране за обкръжението си. Да ни е жив и здрав и в тези трудни времена продължи да ни ощастливява с добротата си!
  • 6
   Пе
   пенда без пижо
   0 0
   10:18, 3 мар 2017
   Като кмет или като бъдещ депутат да ви ощастливява?

  Хороскоп за 04.03.2021

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Създавате добри взаимоотношения с хората от обкръжението ви и това ви помага да разширите обхвата на интересите си. Ще спечелите, ако запазите позициите си независимо от трудностите и подготвите следващите си изяви. Други ще бъдат принудени да търсят нова работа, заради невъзможността да продължат на досегашната си.
  04 мар 2021

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Ще се заемете с важните си задачи, но не са изключени и изненади, които да наложат промяна в плановете ви. Денят е свързан и с развития от личен характер, ще имате придобивки и срещи с хора, към които храните очаквания по интересуващ ви въпрос. С колегите си бъдете общителни, но не разкривайте пред тях интимния си живот.
  04 мар 2021

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Ако представите аргументирано и по достъпен начин намеренията си, няма да се затрудните в изпълнението им. Овладени и без излишна показност, ще работите по текущите си задачи, едновременно с това договаряйки и условия по предстоящи проекти. Решаване на финансов въпрос и добри очаквания за предстоящите дни.
  04 мар 2021

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Коректното ви поведение ще се оцени от хората, с които си сътрудничите, и в замяна ще получите същото. Не се притеснявайте излишно за проблем, касаещ близък човек. Ще съумее да се справи сам, а ако поиска помощ – не му отказвайте. Парични вложения ще ви накарат да потърсите съвет от хора, занимаващи се с инвестиции.
  04 мар 2021

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  И творческите и професионалните ви амбиции ще намерят реализация днес. Не се колебайте да се обграждате със сътрудници, защото те ще се окажат от решаваща роля при един служебен проблем, който ще доведе до финансов успех. Едно запознанство е възможно да прерасне в голяма любов.
  04 мар 2021

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Ще се погрижите за детайлите в работата си, за да елиминирате изненадите и постигнете очакванията си. Благодарение на организираността и предвидливостта ви, средствата ще ви стигнат за всичко, което планирате. Занимаващите се с бизнес ще реализират търговска сделка или доведат споразуменията с клиенти и партньори до предстояща такава.
  04 мар 2021

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Ще проявите сърдечност и разбиране в отношенията си с околните. Каквито и да са причините, те ви правят по-добри и социално ангажирани, което ви отличава в сивотата на деня. Ще постигнете намеренията си, не спирайте, а работете в същия дух. Дипломатическите ви умения отново ще се проявят.
  04 мар 2021

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  За някои от вас работа ще продължи и то с придобивки. Ще постигнете това, за което се борите, като оставате доволни. Погрижете се за близките си, те очакват това от вас. По отношение на личните си амбиции е добре да посветите в тях и партньорите си, ако имате такива.
  04 мар 2021

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Запазете съмненията за себе си, защото липсата на информираност може да ви подведе. Финансовите ви успехи ще зависят от това, доколко добре ще изиграете картите си. Предстоящо събитие ви зарежда с вълнения, но и с известно притеснение. Мълчанието ви може да се изтълкува двузначно.
  04 мар 2021

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Някои от вас ще се занимават с организационни въпроси, свързани с работата им. Имате възможност да работите на спокойствие и да напреднете наистина много. Не се отказвайте от идеята, дадена ви от ваш близък. Впоследствие ще откриете безспорни предимства и възможности за в бъдеще.
  04 мар 2021

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Тревогите ви, свързани с близък човек ще отпаднат. Нещата около него започват да се развиват в благоприятна светлина и това внася спокойствие в семейството. Благодарение на последователните си действия имате шанс да реализирате отдавна планувано начинание.
  04 мар 2021

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Денят ще премине изцяло под знака на деловите ви успехи. Усетът ви за изгодни инвестиции ще ви открие добра възможност да увеличите финансовото си състояние. С помощта на нови партньори ще укрепите позициите си в избраната от вас сфера на действие.
  04 мар 2021
  Последни новини