16 °C

Пижо и Пенда посетиха кмета

  Баба Марта и живите Пижо и Пенда влзоха в Община Първомай, за да поздравят служители и управа с 1 март, да им завържат мартенички и да пожелаят на всички здраве и късмет. На кмета Папазов връчиха специална огромна мартеница, която да краси кабинета му.

  Той посрещна гостите пред сградата. Пижо и Пенда си носеха дърва за огрев и слама чак от Дълбок извор. Запалиха огън пред вратата на административната сграда, за да може всички желаещи да го прескочат за здраве и късмет, докато Баба Марта гонеше змиите и гущерите.

  След изпълнителната власт, предвестниците на пролетта посетиха и Общинския съвет, където вързаха от червенобелите символи и на замесник-председателя Маргарита Дафчева.

  Баба Марта и помощниците са тръгнали от ранни зори и вече са обиколили децата от детската градина и училището в село Дълбок извор. Там децата им пяха, поздравиха ги със стихове, подариха им красиви картички и мартеници изработени от тях и играха кръшно хоро. Ритуал с прескачането на огън и голяма мартеница е  имало и за кмета Костадин Кротнев. Те са преминали през през  здравната служба, през всички фирми от населеното място и  са зарадвали много от жителите му.  

  Теодора Кирякова

  Източник: Parvomai.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (7)

  • 1
   Пи
   пижо
   7 -3
   11:32, 1 мар 2017
   Да ви е честито, чиновници, днес в общината влязоха две баби - Марта и Катя Николова.
   • Пе
    ПЕТКО
    10 0
    12:36, 2 мар 2017
    и една кандидат баба Николина Славова.Благодаря на кмета за това, че с това назначение разочарова и малкото хора, които го подкрепяха.Може би това е "най-значителното" назначение след успешните съкръщения.отиват си знаещи и можещи а се завръщат посредствени и нахални персони.За тази особа, така тачена от мене и тебе важи "не е чело но начело"Много "стимулиращо" назначение за всички в общината.
  • 2
   Пи
   пижо
   5 0
   11:36, 1 мар 2017
   Баба Марта и живите Пижо и Пенда влЯЯЯЯЯзоха в Община Първомай...А "мъртвите" Пижо и Пенда останахме да висим закичени...
  • 3
   Ба
   БАЙ ХУАЙ
   5 0
   14:35, 1 мар 2017
   Ангу можеше да покани истинския пижю и да му стисне десницата вместо като магаре да се окичва с тия мартеници и да ходи с тях из града. Ние си имаме пижю за приказ известен в цялата околия само пенда трябваше да намерят.
  • 4
   !!
   !!!!!!
   0 0
   18:28, 1 мар 2017
   ????????
  • 5
   !!
   !!!!!!
   12 0
   18:47, 1 мар 2017
   Поредната емоционална изява на Кмета. Човек изпълнен с доброта извираща от самата му фигура. Доброта която избива в не традиционни форми на изяви от , които оставаш с впечатление че, ще запее или ще заплете крака в буен танц, ще подаде гореща десница за ръкостискане, щете възнагради с Общински вестник с 15 негови снимки или ще награди с целувка всеки срещнат съгражданин. Човек с гореща душа раздаваща с гореща усмивка обещания на всеки и свито сърце, спиращо изпълнението им.Кмет- Слънце стремящ се да стопли всяка душа в Общината с лъчезарно излъчване за населението и с материално стимулиране за обкръжението си. Да ни е жив и здрав и в тези трудни времена продължи да ни ощастливява с добротата си!
  • 6
   Пе
   пенда без пижо
   0 0
   10:18, 3 мар 2017
   Като кмет или като бъдещ депутат да ви ощастливява?

  Хороскоп за 17.05.2021

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Стъпките, които предприемате ще бъдат резултатни. Необходимо ви е повече спокойствие, не бъдете припрени. Възможно е недоброжелатели умишлено да ви създават спънки, но увереността ви ще ви помогне да се абстрахирате от тях. Амбицирани сте да доведете до добър край начинанията си.
  17 май 2021

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Работата ви днес ще е ползотворна и изпълнена с емоции. Заобиколени сте от хора, с които се разбирате чудесно и успявате заедно да се справите с редица ситуации. Очаквате твърде много от неясен въпрос, за предпочитате е за момента да не възлагате големи надежди, за да не останете разочаровани. В личен план ви се налага да рискувате, направете го, струва си.
  17 май 2021

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  За себе си изяснете какво точно искате и го направете.Успеете ли, ще се почувствате по-добре и ще добиете желание за нови развития. Започнати проекти могат да бъдат прекъснати, вина, за което носите и вие. Работейки върху себе си, ще постигнете вътрешна хармония и с повече доверие ще градите плановете си.
  17 май 2021

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Задълбоченото ви отношение към детайлите в работата ще подобри печалбите, но не при всички ще са високи. Поне е сигурно, че ще елиминирате възможността да сгрешите и ще се доближите до желаните резултати. Успешно ще се противопоставите на стреса с музика, спорт или друго, което душата ви иска.
  17 май 2021

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Заели сте се с твърде усложнени дела, които сте решени да доведете до успешен край. Ще ви е необходимо сътрудничество с ваши колеги, така че бъдете готови да споделите работата си и с други хора. Това ще ви бъде полезно, тъй като ще узнаете ценни похвати и такива, които досега сте пренебрегвали. Положете повече усилия и ще останете доволни.
  17 май 2021

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Възможно е днес да научите нещо, което коренно да промени плановете ви за деня. Част от работата ви значително ще се улесни вследствие на нововъведенията, които ви предстоят. Организационните ви способности ви издигат в очите на хората, с които работите. В личен план ви предстои нещо приятно, което наистина заслужавате.
  17 май 2021

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Професионални новости ще ви подтикнат към повече активност, очаква ви повишение или преминаване на нова работа. На време ще предложите идеите си, които ще се оценят и реализират. Няма да ви липсват и трудности, но като истински воини няма да се огънете пред поредното изпитание.
  17 май 2021

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Не омаловажавайте хората, които крачат редом до вас, предлагайки помощта си безусловно. Сред тях са близките и приятелите, които често остават в сянката на успехите ви. Взаимоотношенията ви се нуждаят от обновяване и е добре първата крачка в това отношение да бъде ваша. В тишина, далече от суетата и шума ще откриете отговорите, които търсите.
  17 май 2021

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  В домашна обстановка ще се чувствате добре. Атмосферата предразполага към отмора и занимания с любими неща. Насладете се на спокойствието си, и ако имате време подгответе плановете си за предстоящата седмица. В тази връзка трябва да отделите време за сметките си, които сте изоставили.
  17 май 2021

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Повечето от вас се отдават на заслужена почивка днес. Постарайте се да стоите далеч от шумни мероприятия, които само ще ви подразнят. Имате възможност да прекарате повече време с любимия човек и вие ще успеете да се възползвате от нея. Вечерта ви очаква приятно прекарване сред близки хора. Получавате подкрепата на определен човек за своя идея.
  17 май 2021

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Активността ви ще е в синхрон с настроението ви за промяна. Ще работите по затвърдяване на новостите на работното място, чиито инициатор сте вие. Няма да сте сами в усилията си, а и конкуренцията ще ви подскаже, че вървите в правилната посока. Реализиране на финансови сделки и проекти.
  17 май 2021

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Времето ще ви притиска, а от вас се очакват едва ли не подвизи. Внимавайте какво приказвате, за да не нараните някого неволно в стремежа си да вземете отношение към всеки възникнал проблем. Освен всичко друго ще постигнете съгласие по спорни въпроси и делата ви ще се ускорят.
  17 май 2021

  Случаен виц

  Последни новини