23 °C

Пижо и Пенда посетиха кмета

  Баба Марта и живите Пижо и Пенда влзоха в Община Първомай, за да поздравят служители и управа с 1 март, да им завържат мартенички и да пожелаят на всички здраве и късмет. На кмета Папазов връчиха специална огромна мартеница, която да краси кабинета му.

  Той посрещна гостите пред сградата. Пижо и Пенда си носеха дърва за огрев и слама чак от Дълбок извор. Запалиха огън пред вратата на административната сграда, за да може всички желаещи да го прескочат за здраве и късмет, докато Баба Марта гонеше змиите и гущерите.

  След изпълнителната власт, предвестниците на пролетта посетиха и Общинския съвет, където вързаха от червенобелите символи и на замесник-председателя Маргарита Дафчева.

  Баба Марта и помощниците са тръгнали от ранни зори и вече са обиколили децата от детската градина и училището в село Дълбок извор. Там децата им пяха, поздравиха ги със стихове, подариха им красиви картички и мартеници изработени от тях и играха кръшно хоро. Ритуал с прескачането на огън и голяма мартеница е  имало и за кмета Костадин Кротнев. Те са преминали през през  здравната служба, през всички фирми от населеното място и  са зарадвали много от жителите му.  

  Теодора Кирякова

  Източник: Parvomai.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (7)

  • 1
   Пи
   пижо
   7 -3
   11:32, 1 мар 2017
   Да ви е честито, чиновници, днес в общината влязоха две баби - Марта и Катя Николова.
   • Пе
    ПЕТКО
    10 0
    12:36, 2 мар 2017
    и една кандидат баба Николина Славова.Благодаря на кмета за това, че с това назначение разочарова и малкото хора, които го подкрепяха.Може би това е "най-значителното" назначение след успешните съкръщения.отиват си знаещи и можещи а се завръщат посредствени и нахални персони.За тази особа, така тачена от мене и тебе важи "не е чело но начело"Много "стимулиращо" назначение за всички в общината.
  • 2
   Пи
   пижо
   5 0
   11:36, 1 мар 2017
   Баба Марта и живите Пижо и Пенда влЯЯЯЯЯзоха в Община Първомай...А "мъртвите" Пижо и Пенда останахме да висим закичени...
  • 3
   Ба
   БАЙ ХУАЙ
   5 0
   14:35, 1 мар 2017
   Ангу можеше да покани истинския пижю и да му стисне десницата вместо като магаре да се окичва с тия мартеници и да ходи с тях из града. Ние си имаме пижю за приказ известен в цялата околия само пенда трябваше да намерят.
  • 4
   !!
   !!!!!!
   0 0
   18:28, 1 мар 2017
   ????????
  • 5
   !!
   !!!!!!
   12 0
   18:47, 1 мар 2017
   Поредната емоционална изява на Кмета. Човек изпълнен с доброта извираща от самата му фигура. Доброта която избива в не традиционни форми на изяви от , които оставаш с впечатление че, ще запее или ще заплете крака в буен танц, ще подаде гореща десница за ръкостискане, щете възнагради с Общински вестник с 15 негови снимки или ще награди с целувка всеки срещнат съгражданин. Човек с гореща душа раздаваща с гореща усмивка обещания на всеки и свито сърце, спиращо изпълнението им.Кмет- Слънце стремящ се да стопли всяка душа в Общината с лъчезарно излъчване за населението и с материално стимулиране за обкръжението си. Да ни е жив и здрав и в тези трудни времена продължи да ни ощастливява с добротата си!
  • 6
   Пе
   пенда без пижо
   0 0
   10:18, 3 мар 2017
   Като кмет или като бъдещ депутат да ви ощастливява?

  Хороскоп за 25.09.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Търпеливо и без излишни емоции ще работите по задачите си, така, че в края на деня да останете доволни от свършеното. На своя страна ще имате подкрепата на хора, чиято дума се чува. Интересите ви ще бъдат защитени, но не очаквайте друг да мисли за тях, остават си изцяло ваша грижа.
  25 сеп 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Днес е възможно да имате леки неприятности на работното място, които лесно можете да пренебрегнете с присъщото си спокойствие и положително настроение. Обърнете повече внимание на семейството си, което е вашата опора.
  25 сеп 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Бъдете добронамерени и не търсете реванш от човек, отнесъл се пренебрежително към вас. Споделете от времето си с любимия ви човек. Настроението ви ще се подобри и ще се заредите позитивно. Явяващите се на изпити ще отбележат успехи, което ще ги накара да се почувстват доволни от себе си.
  25 сеп 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  На работното място ще се отличавате с високата си компетентност и това ще ви издигне в йерархията. Притесненията ви, свързани с присъствието или отсъствието на определена тема в днешните преговори ще ви мобилизират да сте подготвени за всякаква развръзка, и с това ще спечелите.
  25 сеп 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Ще работите по приключване на конкретни задачи и в тази връзка ще проявите по-голяма активност в работата си. Делово сътрудничество ще се задълбочи и превърне в ново приятелство. Каквото и настроение да ви носи това, не пренебрегвайте други хора, на които дължите много. Целите се в десятката, но има още какво да свършите.
  25 сеп 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  С рисковани действия се опитвате да постигнете нещо, което ви се изплъзва по друг начин. За предпочитане е обаче да бъдете по-търпеливи и по-склонни на отстъпки, когато става дума за сътрудничество. От това ще зависят успехите ви в близко бъдеще, затова не ги пренебрегвайте. Отношенията ви с привлекателна за вас личност може да прераснат в трайна връзка.
  25 сеп 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Помислете за всичко, с което се ангажирате днес, за да си спестите главоболия и време. Безспорно ще се натоварите допълнително, но бързо ще свършите и ще останете доволни от постигнатото. Новото идва и ще промени нещата, които сами не сте осъзнали за грешни. Подгответе се.
  25 сеп 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Самите вие днес ще се учудвате на невероятния късмет, които ви преследва. Ще се осъществи ваше отдавнашно желание, което косвено е свързано с работата ви. Финансовото ви състояние се стабилизира, не без помощта на близък човек. Удовлетворение ще ви донесе и факта, че съвет който сте дали на колега се оказва безпогрешно точен. Атмосферата у дома е приятна и благоприятства всякакви начинания от ваша страна.
  25 сеп 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Днес са възможни конфликти с околните, така че овладейте агресивното си настроение и проявете повече търпение. Здравето няма да ви създава проблеми, и ще бъде добре, ако не приемате всяко неразположение за признак на болест. Съветите ви ще бъдат много полезни за ваш близък. Не го разочаровайте.
  25 сеп 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Денят ви ще бъде много приятен, най-вече поради успехите в личен план. Удава ви се шанса да зарадвате семейството си. Напоследък сте занемарили здравето си и това може да ви изиграе лоша шега. Полагайте повече грижи в тази насока.
  25 сеп 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Ще бъдете много заети както със служебни така и с лични дела, от които ще възникнат усложнения. Налага се да правите компромиси. Бъдете умерени в харченето, но вечерта може да си позволите по-комфортна обстановка.
  25 сеп 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Амбицирани сте да покажете възможностите си на хората около вас. С лекота ще постигнете споразумение, от което впоследствие ще черпите дивиденти. Обърнете повече внимание на взаимоотношенията си в семейството и с приятелите си. Чувствате неудовлетворение от нечие поведение и това ви създава напрежение.
  25 сеп 2020
  Последни новини