Пижо и Пенда посетиха кмета

    Баба Марта и живите Пижо и Пенда влзоха в Община Първомай, за да поздравят служители и управа с 1 март, да им завържат мартенички и да пожелаят на всички здраве и късмет. На кмета Папазов връчиха специална огромна мартеница, която да краси кабинета му.

    Той посрещна гостите пред сградата. Пижо и Пенда си носеха дърва за огрев и слама чак от Дълбок извор. Запалиха огън пред вратата на административната сграда, за да може всички желаещи да го прескочат за здраве и късмет, докато Баба Марта гонеше змиите и гущерите.

    След изпълнителната власт, предвестниците на пролетта посетиха и Общинския съвет, където вързаха от червенобелите символи и на замесник-председателя Маргарита Дафчева.

    Баба Марта и помощниците са тръгнали от ранни зори и вече са обиколили децата от детската градина и училището в село Дълбок извор. Там децата им пяха, поздравиха ги със стихове, подариха им красиви картички и мартеници изработени от тях и играха кръшно хоро. Ритуал с прескачането на огън и голяма мартеница е  имало и за кмета Костадин Кротнев. Те са преминали през през  здравната служба, през всички фирми от населеното място и  са зарадвали много от жителите му.  

    Теодора Кирякова

    Източник: Parvomai.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (7)

    • 1
      Пи
      пижо
      7 -3
      11:32, 1 мар 2017
      Да ви е честито, чиновници, днес в общината влязоха две баби - Марта и Катя Николова.
      • Пе
        ПЕТКО
        10 0
        12:36, 2 мар 2017
        и една кандидат баба Николина Славова.Благодаря на кмета за това, че с това назначение разочарова и малкото хора, които го подкрепяха.Може би това е "най-значителното" назначение след успешните съкръщения.отиват си знаещи и можещи а се завръщат посредствени и нахални персони.За тази особа, така тачена от мене и тебе важи "не е чело но начело"Много "стимулиращо" назначение за всички в общината.
    • 2
      Пи
      пижо
      5 0
      11:36, 1 мар 2017
      Баба Марта и живите Пижо и Пенда влЯЯЯЯЯзоха в Община Първомай...А "мъртвите" Пижо и Пенда останахме да висим закичени...
    • 3
      Ба
      БАЙ ХУАЙ
      5 0
      14:35, 1 мар 2017
      Ангу можеше да покани истинския пижю и да му стисне десницата вместо като магаре да се окичва с тия мартеници и да ходи с тях из града. Ние си имаме пижю за приказ известен в цялата околия само пенда трябваше да намерят.
    • 4
      !!
      !!!!!!
      0 0
      18:28, 1 мар 2017
      ????????
    • 5
      !!
      !!!!!!
      12 0
      18:47, 1 мар 2017
      Поредната емоционална изява на Кмета. Човек изпълнен с доброта извираща от самата му фигура. Доброта която избива в не традиционни форми на изяви от , които оставаш с впечатление че, ще запее или ще заплете крака в буен танц, ще подаде гореща десница за ръкостискане, щете възнагради с Общински вестник с 15 негови снимки или ще награди с целувка всеки срещнат съгражданин. Човек с гореща душа раздаваща с гореща усмивка обещания на всеки и свито сърце, спиращо изпълнението им.Кмет- Слънце стремящ се да стопли всяка душа в Общината с лъчезарно излъчване за населението и с материално стимулиране за обкръжението си. Да ни е жив и здрав и в тези трудни времена продължи да ни ощастливява с добротата си!
    • 6
      Пе
      пенда без пижо
      0 0
      10:18, 3 мар 2017
      Като кмет или като бъдещ депутат да ви ощастливява?
    Последни новини