27 °C

За 15 минути съветниците постигнаха единодушие по всички въпроси

Точно 15 минути би продължила февруарската сесия на Общинския съвет в Първомай, ако председателят на Политическата група на ГЕРБ Христо Вълчев не беше взел думата в края на зеседанието.

20 общински съветници бяха единодушни по всички точки от дневния ред. В отсъствието на кмета на общината беше приет отчетът му за изпълнение на решенията на ОбС. От заместниците му в залата беше единствено Николай Митков, но той остана на местата, отредени за гражданите, защото вече е в предизборна кампания.

Председателят на комисията по здравеопазване д-р Атанаска Симеонова внесе предложение за една допълнителна точка, с която се отпускат 500 лв.за гражданин, нуждаещ се от средства за лечение.

Предварително обсъдени и без забележки бяха гласувани и разпределението и условията за ползване на пасбищата и мерите в землищата на общинските населени места.

На сесията не бяха обсъждани решения, които да засягат някого или да имат алтернативни варианти, затова съветниците бяха единодушни по тях.

По предложение на заместник-кмета Ружди Салим в състава на Общинския съвет по етнически и интеграционни въпроси, оглавяван от сами я него, три от местата трябваше да бъдат заети от общински съветници. Политическите групи посочиха и впоследствие бяха избрани д-р Атанска Симеонова, Ресми Саид и Димчо Велев.

В края на заседанието Христо Вълчев използва правото си на изказване като председател на политическа група, за да напомни обещанието на колегите му, през текущата година да бъдат търсени средства за допълван на инвестиционната програма на общината за поисканите от тях 5 обекта: ремонт на ритуалната зала в село Караджалово, за довършване ремонта на покривана кметството в село Градина, за довършване на канализацията за дъждовна вода в Татарево, за ремонт на моста в село Крушево и за асфалтиране на улица „Първа“ в село Буково.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (13)

 • 1
  Пи
  Питащ
  13 -11
  10:42, 24 фев 2017
  И защо само ремонти в селата където кметове са гербаджии?Ами ремонтирайте си ги с парите на партията където половината ви членове са фалшиви,записани по втория начин само за попълнение.
  • За
   запознат
   15 -8
   11:23, 24 фев 2017
   Защото на всички други села дадоха пари, само за тези на които кметовете са от ГЕРБ не им дадоха.
  • Зн
   Знаеща!
   14 -5
   14:33, 24 фев 2017
   Защото на тези села не са отпуснати никакви пари за ремонти благодарение на фитков и компания.
 • 2
  Пи
  Питащ 2
  16 -14
  11:23, 24 фев 2017
  Христо Вълчев сигурно е болен от чревно разстройство и на всяка сбирка питат едно и също. Гербеските села що нямат, ами дайте им от вашите крадени пари да имат.
 • 3
  От
  Отговарящ
  22 -11
  11:33, 24 фев 2017
  Ами кой да им даде Катя Попова ли, дето като депутат работеше и като лекар и лапа от аптеките си също или Красимира Александрова от питцекладницата, която краде като за последно от нея, или Чавдар Здравчев, който се облизва мазно като директор на училището и лапа и дебелее, или Димчо Велев далавераджията,той ортак с циганите става, за да краде. Кой, Кой , Кой бе Кой да даде на гербаджииските села? Гербаджиите от къде да лапат.
  • Ре
   РЕМС
   11 -4
   17:26, 24 фев 2017
   Къс полет и рядка бомбардировка от кърваво червена посерница.Не така другари.
  • 12
   123
   9 0
   08:43, 25 фев 2017
   Какво се питаш нима не знаеш,ми дебърската баба *** ша управи работата ?
 • 4
  Ве
  верижката.
  16 -2
  11:46, 24 фев 2017
  На никой не му пука, в нашия град, да има-няма 20-тина души, които да ви вземат насериозно. Гледането ви от страни си е чист сеир.
 • 5
  Ср
  срамота е
  18 -3
  15:38, 24 фев 2017
  Бог високо,Кмет и многото МУ замове далеко.Съсредоточен председател,зама МУ също....Кратка сесия, осигурена заплата,а за някой и по още една.Не тридесет дена правят сесия,демек стриптийз, вярно не се получава ,но поне влагайте старание.А града и селата мръсни,мръсни ама много мръсни, като управлението.. ИМ.
 • 6
  Тр
  Трол Червен
  10 -1
  17:20, 24 фев 2017
  Сам се пита сам си отговаря. Трол Червен.96
 • 7
  Пи
  питащ
  13 0
  06:26, 25 фев 2017
  за празника на града на пампорово пак ли ще научим постфактум...на какъв принцип се набират хора за общинския превоз...за преспиване не питаме, там не можем да се уредим...
 • 8
  От
  Отговор
  16 0
  08:13, 25 фев 2017
  Набира ги от личната си квотата общинския секрета Ани. А нейната квота е голяма, ама много голяма и има нещо общо с карането на ски - ама не точно.
 • 9
  Де
  Делчев
  21 0
  09:00, 25 фев 2017
  Това е най- високо платения интелектуален труд в България. 15 минути- 500 лева заплата. Или 33,333 лева на минута,или 0,5555 лева на секунда. Браво! Уникално! Но полезно за жителите на Общината.Трябва да се гордеят с тези уникални свои съграждани. Без тях ще се изгубим в морето от инициативи на Общинската администрация, на анализи, повишаване капацитета на високо образованите чиновници и обмяна на интелект с високо платени партньори.Хвала на тези отрудени люде! На техните високо интелектуални Председател и особено Заместник Председател! На постоянните защитници на онеправданите кметове и население на Общината-Вълчев, Велев, Александрова и техните слушатели от останалите Политически групи! Дерзайте дами и господа но си пазете здравето защото тази работа преко сили съсипва нерви и физика. Ако някой почувства че получава херния от напъни да ощастливи нас електората ние от МБАЛ сме на среща. Хвала вам, наши ангели- хранители! Дерзайте не се жалете!

Хороскоп за 27.09.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Както и до сега, ще поддържате осведомеността си по въпросите, които ви интересуват и с отношение по социалните проблеми, които вълнуват всички. Ще търсите подкрепата и на други хора, с които да работите за подобряване на настоящето. С решенията си днес ще влияете върху бъдещето, своето и на другите.
27 сеп 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Предпочитанията ще ви отведат навън сред природата, със семейството или приятелите. Където и да сте, ще се чувствате добре, удовлетворявайки страстта си към приключения. Не унивайте, дори и да не сте сред инициаторите, това е начин да се разтоварите от стреса. Среща с човек, който не спира да ви вълнува.
27 сеп 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Успявате да помогнете на свой близък без да променяте особено плановете си. Постарайте се да свършите работата, която сте планирали за днес, за да не останете недоволни от себе си по странични причини. Печелите доверието на човек, който е имал съмнения към вас. Направете всичко възможно, за да не го разочаровате отново.
27 сеп 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Поставяте си различни задачи за днешния ден, но има вероятност голяма част от плановете ви да не се осъществят точно според замисъла ви. Въпреки това бъдете сигурни, че ще останете доволни от нещата, които ще свършите днес. На някои от вас предстои интересно запознанство, което може да даде началото на нещо многоочаквано за вас.
27 сеп 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Не възлагайте прекалено много надежди на операции със значителен риск. Шансът днес ще дойде от съвсем неочаквана за вас посока. Бъдете готови да действате бързо и точно. Приятели са ви подготвили желана изненада.
27 сеп 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Няма да се чувствате в добра физическа форма и това ще се отрази на всичко, с което се занимавате. Помислете за активна почивка - разходки или спорт. Оставането в къщи не е добър избор - имате нужда от движение. Радостни ще останете от новините, които пътуват към дома ви. Приятелите очакват от вас повече внимание.
27 сеп 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Ще се отнесете отговорно към започната вече задача, чиито срок е днес. Няма да ви остане много лично време, за съжаление на други, които търсят компанията ви. Новите ангажименти ще изискват от вас повече съсредоточеност и енергия, за това отделете време за отдих. Без усилия ще решите финансов проблем.
27 сеп 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Денят ви ще е спорен и с по-малко усилия ще постигате повече. Намеренията ви ще срещнат разбиране, което ще се отрази благоприятно на реализацията им. По-спокойни ще се погрижите за идващите дни, така, че да зарадвате близките си. Търсете компанията на онези, сред които се чувствате добре.
27 сеп 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
От днес за вас започва период на стабилизация. Чувствате в себе си достатъчно сила и ентусиазъм да се справите с предизвикателствата на вашата дейност. Не след дълго очаквайте финансов еквивалент на успехите си и не забравяйте хората, които са ви подкрепяли. Изграждане на здрава и дълготрайна връзка, но не непременно интимна.
27 сеп 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Довършете всичко започнато до тук, и ако ви остане време, подгответе делата си за утре. Не се предвиждат изненади в рутинната ви работа. Погрижете се за гардероба си и зарадвайте някой с вече ненужни за вас аксесоари. Очаква ви приятна вечер с близък на сърцето ви човек.
27 сеп 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
В добро самочувствие ще приемете предизвикателствата на деня. Ще отделите голяма част от времето си на личните си дела и ще оползотворите по най-добрия начин даденостите. В откровен разговор с близките си ще решавате семейни проблеми и ще планирате заедно предстоящото.
27 сеп 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Ще бъде един приятен ден за представителите на знака. Ще останете доволни от начина, по който околните се отнасят към работата ви. Получавате примамливо предложение, което ще ви накара да се заинтересувате по редица нови въпроси. Привлечени сте от личност от другия пол, може да се получи нещо вълнуващо.
27 сеп 2020
Последни новини