21 °C

За 15 минути съветниците постигнаха единодушие по всички въпроси

Точно 15 минути би продължила февруарската сесия на Общинския съвет в Първомай, ако председателят на Политическата група на ГЕРБ Христо Вълчев не беше взел думата в края на зеседанието.

20 общински съветници бяха единодушни по всички точки от дневния ред. В отсъствието на кмета на общината беше приет отчетът му за изпълнение на решенията на ОбС. От заместниците му в залата беше единствено Николай Митков, но той остана на местата, отредени за гражданите, защото вече е в предизборна кампания.

Председателят на комисията по здравеопазване д-р Атанаска Симеонова внесе предложение за една допълнителна точка, с която се отпускат 500 лв.за гражданин, нуждаещ се от средства за лечение.

Предварително обсъдени и без забележки бяха гласувани и разпределението и условията за ползване на пасбищата и мерите в землищата на общинските населени места.

На сесията не бяха обсъждани решения, които да засягат някого или да имат алтернативни варианти, затова съветниците бяха единодушни по тях.

По предложение на заместник-кмета Ружди Салим в състава на Общинския съвет по етнически и интеграционни въпроси, оглавяван от сами я него, три от местата трябваше да бъдат заети от общински съветници. Политическите групи посочиха и впоследствие бяха избрани д-р Атанска Симеонова, Ресми Саид и Димчо Велев.

В края на заседанието Христо Вълчев използва правото си на изказване като председател на политическа група, за да напомни обещанието на колегите му, през текущата година да бъдат търсени средства за допълван на инвестиционната програма на общината за поисканите от тях 5 обекта: ремонт на ритуалната зала в село Караджалово, за довършване ремонта на покривана кметството в село Градина, за довършване на канализацията за дъждовна вода в Татарево, за ремонт на моста в село Крушево и за асфалтиране на улица „Първа“ в село Буково.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (13)

 • 1
  Пи
  Питащ
  13 -11
  10:42, 24 фев 2017
  И защо само ремонти в селата където кметове са гербаджии?Ами ремонтирайте си ги с парите на партията където половината ви членове са фалшиви,записани по втория начин само за попълнение.
  • За
   запознат
   15 -8
   11:23, 24 фев 2017
   Защото на всички други села дадоха пари, само за тези на които кметовете са от ГЕРБ не им дадоха.
  • Зн
   Знаеща!
   14 -5
   14:33, 24 фев 2017
   Защото на тези села не са отпуснати никакви пари за ремонти благодарение на фитков и компания.
 • 2
  Пи
  Питащ 2
  16 -14
  11:23, 24 фев 2017
  Христо Вълчев сигурно е болен от чревно разстройство и на всяка сбирка питат едно и също. Гербеските села що нямат, ами дайте им от вашите крадени пари да имат.
 • 3
  От
  Отговарящ
  22 -11
  11:33, 24 фев 2017
  Ами кой да им даде Катя Попова ли, дето като депутат работеше и като лекар и лапа от аптеките си също или Красимира Александрова от питцекладницата, която краде като за последно от нея, или Чавдар Здравчев, който се облизва мазно като директор на училището и лапа и дебелее, или Димчо Велев далавераджията,той ортак с циганите става, за да краде. Кой, Кой , Кой бе Кой да даде на гербаджииските села? Гербаджиите от къде да лапат.
  • Ре
   РЕМС
   11 -4
   17:26, 24 фев 2017
   Къс полет и рядка бомбардировка от кърваво червена посерница.Не така другари.
  • 12
   123
   9 0
   08:43, 25 фев 2017
   Какво се питаш нима не знаеш,ми дебърската баба *** ша управи работата ?
 • 4
  Ве
  верижката.
  16 -2
  11:46, 24 фев 2017
  На никой не му пука, в нашия град, да има-няма 20-тина души, които да ви вземат насериозно. Гледането ви от страни си е чист сеир.
 • 5
  Ср
  срамота е
  18 -3
  15:38, 24 фев 2017
  Бог високо,Кмет и многото МУ замове далеко.Съсредоточен председател,зама МУ също....Кратка сесия, осигурена заплата,а за някой и по още една.Не тридесет дена правят сесия,демек стриптийз, вярно не се получава ,но поне влагайте старание.А града и селата мръсни,мръсни ама много мръсни, като управлението.. ИМ.
 • 6
  Тр
  Трол Червен
  10 -1
  17:20, 24 фев 2017
  Сам се пита сам си отговаря. Трол Червен.96
 • 7
  Пи
  питащ
  13 0
  06:26, 25 фев 2017
  за празника на града на пампорово пак ли ще научим постфактум...на какъв принцип се набират хора за общинския превоз...за преспиване не питаме, там не можем да се уредим...
 • 8
  От
  Отговор
  16 0
  08:13, 25 фев 2017
  Набира ги от личната си квотата общинския секрета Ани. А нейната квота е голяма, ама много голяма и има нещо общо с карането на ски - ама не точно.
 • 9
  Де
  Делчев
  21 0
  09:00, 25 фев 2017
  Това е най- високо платения интелектуален труд в България. 15 минути- 500 лева заплата. Или 33,333 лева на минута,или 0,5555 лева на секунда. Браво! Уникално! Но полезно за жителите на Общината.Трябва да се гордеят с тези уникални свои съграждани. Без тях ще се изгубим в морето от инициативи на Общинската администрация, на анализи, повишаване капацитета на високо образованите чиновници и обмяна на интелект с високо платени партньори.Хвала на тези отрудени люде! На техните високо интелектуални Председател и особено Заместник Председател! На постоянните защитници на онеправданите кметове и население на Общината-Вълчев, Велев, Александрова и техните слушатели от останалите Политически групи! Дерзайте дами и господа но си пазете здравето защото тази работа преко сили съсипва нерви и физика. Ако някой почувства че получава херния от напъни да ощастливи нас електората ние от МБАЛ сме на среща. Хвала вам, наши ангели- хранители! Дерзайте не се жалете!

Хороскоп за 09.05.2021

Хороскоп за Овен

Овен
По-често се вслушвайте във вътрешния си глас, той е извор на истини и съвети от извора. Ще общувате добронамерено с конкурентите си, с което ще ги спечелите за обща задача. Реагирайки адекватно на създадената ситуация, ще подобрявате имиджа и финансите си. Реализирана мечта.
09 май 2021

Хороскоп за Телец

Телец
За да дадете всичко от себе си заложете на емоционалните си възприятия. Няма да се лутате в търсене на подходящото решение, но повече предпазливост не ще ви бъде излишна. Близките ще ви стимулират.
09 май 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Делова задача ще ви накара да ускорите работата си по нея. В сътрудничество с колеги и партньори ще я приключите в срок, без излишни вълнения. Новости от интимен характер ще ви подтикнат към повече обвързване с партньора. Вести от чужбина ще ви подтикнат към вземане по-бързи решения.
09 май 2021

Хороскоп за Рак

Рак
Служебните въпроси не търпят отлагане, част от времето ви ще е запълнено с тях. Помислите за организацията и реда на работното място, сътрудниците ви/ако имате такива/ също ще се включат в мероприятията. Не пренебрегвайте добрата си форма, има какво да направите, за да се поддържате в нужната ви кондиция.
09 май 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
Приоритетите на повечето от вас днес са свързани с въпроси, касаещи човека до вас. Стремите се към разбирателство и се опитвате да елиминирате нещата, които ви пречат да го постигнете. Ваш близък ще ви помоли за услуга, с която можете да му бъдете особено полезни. Не отказвайте предложение за вечерта, ще успеете да се отпуснете и да прекарате наистина приятно.
09 май 2021

Хороскоп за Дева

Дева
Възможно е в общуването си днес да срещнете несъгласие по въпроси, които считате за вече решени и това отново да ви върне назад. Отнесете се с повече внимание към чувствата и вълненията на околните и тогава нещата ви ще потръгнат. Често болката ни помага да осъзнаем истини, които подминаваме, без да осмислим.
09 май 2021

Хороскоп за Везни

Везни
Късметът ви днес ще работи и скоро ще се похвалите с осъществени намерения. Умело ще се възползвате от нечие несправяне с работата и ще блеснете със способностите си. Някои ще получат предложение за нова или допълнителна заетост. Промените, към които се стремите ще наложат повишаване на образоваността ви.
09 май 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
На работното място ще се чувствате в свои води, изненадите няма да ви стресират и с рутина ще отхвърляте задачите си. Финансовите ви възможности ще пораснат и с желание ще се погрижите за удобството на близките си. Не ви липсва настроение, но нещо дълбоко в душата ви кара да тъгувате. Бъдете искрени пред себе си.
09 май 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Стрелец Финансови успехи ще ви зарадват. Не е това, от което имате нужда, но на този етап - добре. Ако ви се налага да пътувате, много внимавайте като шофирате. Вечерта се поглезете заедно с любимия човек, като си подарите взаимно нещо вълнуващо.
09 май 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
Очаквате нещо днес, на което възлагате наистина големи надежди. Не пестите усилията си, за да останете доволни, дори околните ще се опитат да ви бъдат от полза. Постигате своя близка цел, свързана с човек, от когото сте силно привлечени. Разбирате се добра с човек от обкръжението си по въпрос, който сте считали че може да се окаже спорен.
09 май 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
Днес много неща ще ви носят добро настроение и създават усещане за сигурност. Сред тях на първо място са близките ви хора, наградете ги с приветливото си поведение и добра дума. При други се очертават постигнати споразумения и финансови придобивки. Ще можете да си позволите и нещо повече за себе си.
09 май 2021

Хороскоп за Риби

Риби
Градивното ви отношение към трудовите ви ангажименти ще ви изведе до финансов успех. Гостоприемни сте и това ще ви натовари с повече грижи. Ще се опитат да ви въвлекат в чужди проблеми. Независимо от желанието да сте полезни се дистанцирайте за момента. Решимостта ви ще ви бъде от полза.
09 май 2021
Последни новини