Няма опасни язовири в общината

Няма опасни за община Първомай язовири, стана ясно на свиканото заседание на Междуведомствена  комисия, назначена със заповед на областния управител на област Пловдив Здравко Димитров. Комисията констатира, че по-голямата част от проверените 28 язовира на територията на областта са в добро техническо състояние и могат да поемат повишаване на обемите в следствие на зимното снеготопене.

На 6 от проверените технически съоръжения са дадени предписания - Секирово 1, Долни Воден, . Красново 7, Домлян, Пъдарско 2 и Бабек.

Капацитетът на язовирите до момента е максимум 50-60%, като на тези с технически предписания е 20-30%. На този етап няма никакви рискове язовирите, намиращи се в близост и над населени места да ги наводнят в следствие на предстоящото снеготопене.

Заседанието на междуведомствената комисия е част от мерките за създаване на организация и за защита от вредното въздействие на водите и недопускане възникването на критични и бедствени ситуации. В комисията участваха представители на Държавната агенция за метеорологичен и технически надзор, Пожарна безопасност и защита на населението, Басейнова дирекция, Областна дирекция по земеделие и горите, представители на Държавните горски и ловни стопанства и други държавни органи и организации. Целта на проверката, която беше извършена в периода 04 октомври – 03 ноември 2016 година е недопускане възникване на критични и бедствени ситуации, застрашаващи живота и здравето на населението и съществуващата материална база на територията на област Пловдив.

parvomai.net

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини