12 °C

Отмениха частичното бедствено положение в общината

Отмениха частичното бедствено положение въведено от кмета на община Първомай заради непроходимите пътища към част от населените места. То беше въведено на 7 януари, за да може снегорините да влязат и пробият снежната блокада до там.

След обилния сняг вчера, до късно през нощта отново са били затворени пътищата по направлениеята към Воден, Буково, Искра, Татарево и Виница.

Днес те вече са са проходими, но при зимни условия.

Десетки са случаите, в които шофьорите на снегорините е трябвало да вадят затънали в преспите автомобили.  Обстановката е тежка, климатичните условия затрудняват разчистването.

Хляб е доставен до всички села. На зачислените към социалния патронаж е раздаден сух пакет за 3 дни, за да не останат без храна хората, ако селото, в което живеят се окаже блокирано от снега.

Ваканцията във всички общински училища е удължена до края на седмицата. А детските градини в Първомай ще отворят врати още утре - 12 януари.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (12)

 • 1
  Г-н Папазов(или някой от заместниците ви),заповядайте в с.Брягово да инспектирате работата на измисления дивак,дето са го уредили да чисти улиците,по-лошо чистене от години не е имало...и кмета Тенчев по-голям ли е от вас,че да върви с ръцете в джобовете ( и зиме и лете) и да раздава безплатния хляб онзи ден на циганите(които гласуваха за него) вместо първо на възрастни и трудно подвижни хора.Срамота!Срамота г-н Папазов! .и .ще добавя само,че за пореден път излъгахте бряговци (дупката,пътя,училището,речното корито и т.н) и ако имате морал не идвайте на 24-ти май да водите хорото!
  • Господ изпрати хабер, че бряговци имате много грехове. Поради това през цялата следваща седмица ще има обилни снеговалежи. Прекарайте я в молитви, не не забравяйте да заредите хляб, брашно, олио, захар, дърва за огрев и прясна вода. Той няма да ви забрави, защото в крайна сметка, както казва Амин, е милостив. С оглед на очакваните повече от 500 литра на кв. м. вода, след започване на снеготопенето, се препоръчва превантивно да се почистят канавки и дерета. Бог да ви е на помощ.
  • Пи
   питащ
   8 -1
   18:58, 11 яну 2017
   Че да не ви го е избирал Папазов, кмета ви Тенчев бе?!Сами си го избрахте!Що си не избрахте Наско?
  • Му
   Мунчо
   9 -4
   19:54, 11 яну 2017
   Много ви здраве на вас бряговци, през май николайчо се готви да е общински кмет, а анго да е депутатин! Тогава пак гласувайте за неправилните хора!
  • Да
   далтонист
   11 -2
   20:38, 11 яну 2017
   Ехооо, бряговци, алоууу? Вие освен червено друг цвят познавате ли?
  • Бр
   Бряговец
   1 -8
   11:28, 12 яну 2017
   Ти що не вземеш да си инспектираш простия мозък де... Виж коментара
 • 2
  Ба
  Баш брягавец
  5 -3
  12:56, 12 яну 2017
  Наска границите на Брягаво не знае от къде да къде са,кмет ще ни става :) По добре поп да вземе да стане и без това селото няма поп,а гледаме набожен е станал !
 • 3
  Bg
  BG
  11 0
  20:14, 12 яну 2017
  "Отмениха частичното бедствено положение в общината" следва да се обяви пълно "военно положение" и всички бряговци да хванат балкана както на 05.09.44 - митковци, петковци, бойловци, кръстевци и т.н и т.н. Кметот общинскьот да си го вземат за байрактар, а Руждито просто да им го харижим макар и да е от друго село , тамън баш предатател ще го дава вай,вай сакън!
 • 4
  Bg
  BG
  8 0
  07:50, 13 яну 2017
  Снегопочистващата техника на видния бряговски бизнесмен да им разчисти пътя към гората , в рамките на договора с общината за снегопочистване
 • 5
  към Бряговец: Ти на училище ходил ли си ниско човече,толкова правописни грешки та чак и в женски род ми се обръщаш...сигурно се чувстваш жена..и то не "такована" жена,че те са по злобни тогава...Ако ти е толкова голям мерака,скокни до аптеката за вазелин и няколко пакета марля,защото съм свикнал първо да е..а после да бия
  към всички други: Вместо да плямпате,подкрепете тези дето не са партизани,има и такива
  • Ам
   Амин
   2 -2
   15:11, 13 яну 2017
   Каквото и да си говорите с браговец, Бог решава, Бог взема, Бог дава.
   Отвърнахте се от Бога и затова ще страдате.
 • 6
  Ба
  Бать Саали
  2 0
  19:38, 14 яну 2017
  Фиткоф с лопатата ще ви обещае да ви разчисти, Разбойлоф като ви дъхне и от алкохолни пари ще ви стопи снегалПиткоф хич не ви такова, важното е да ви продаде земите на бряговския си начельник. Бряговския баш гинеколог ще ви извърти по един платен преглед на всички та да ви мине мерака за всичко бряговско

Хороскоп за 20.09.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Споделете опита си с човека, който търси подкрепата ви. Можете да го насочите към него, използвайки дарбите и желанието му да се развива. Право на личен избор и свободна воля има всеки, но и очевидните неща са факт. Романтично увлечение ще ви направи особено чувствителни към всичко, свързано с новата ви любов.
20 сеп 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Успешно и за сетен път ще докажете и на себе си и на околните, че умеете да печелите битки, стига да сте достатъчно мотивирани. Звездите ви предупреждават, ако ще пътувате да бъдете изключително внимателни при шофиране. Възприемчивостта ви е засилена, за това смело може да се впуснете в дебрите на науката.
20 сеп 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Може би мнозина от вас имат да довършват доста задачи от седмицата, но денят не е много подходящ за целта. Просто колкото и да се стараете едва ли ще се получи нещо толкова добро, че да ви удволетвори. Не хабете време и нерви в напразно упорстване, а се заемете с нещо което наистина ви се отдава днес. Почивайте си на воля, всичко може да почака.
20 сеп 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Прекарайте деня в къщи. Вземете мерки за здравето си. За да си починете от напрежението може да се занимавате с духовни практики. Бъдете внимателни в отношенията с близките.
20 сеп 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Днешният ден е сравнително успешен за вас. От вас зависи дали ще съумеете да използвате възможностите, които се откриват пред вас. Въздържайте се от необмислени ходове и не се доверявайте на непроверена информация.
20 сеп 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Чувствате прекалено много препятствия за изпълнението на плановете ви, но тревогите ви са неоснователни. Нещата постепенно ще се наредят, стига да не прибързвате. И вместо да страдате по-добре е да се замислите къде имате пропуски, и да работите върху тях. Свежите идеи, от които се нуждаете ще почерпите от емоционалната си връзка.
20 сеп 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Дайте предпочитания на по-приятни занимания и ще успеете да се освободите от натоварващи мисли. Ще възобновите силите си, грижейки се за здравето и духовната си пробуда. Спортът или физическата работа ще възвърнат добрата ви форма и ще повишат тонуса ви. Вълнуваща среща с човек от миналото.
20 сеп 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Денят е подходящ за работи, имащи отношение към огъня и желязото, за работа със земята. Не е време днес да пътувате и ако може го отложете.Не правете огромни жертви, само и само да постигнете целта си. Скоро ще разберете, че е било безсмислено. За хората на науката денят носи много потенциални възможности за открития. Обърнете внимание на здравето си и по специално на сърцето и крайниците. Използвайте възстановителни масажи.
20 сеп 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Не харчете излишно, скоро може да имате нужда от повече пари. Настроението ви е добро и с каквото и да се захванете ще го свършите. Единствено проблеми със здравето могат да създадат притеснения на някои от вас. Не правете нищо на инат, станете по-добронамерени в отношенията си и ще почувствате облекчение.
20 сеп 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Поспрете забързаният си ход днес и си починете добре. Никакви спешни ангажименти няма да изникнат, нито ще се налага да спорите с близките си. Просто условията за отдих са идеални, а как ще ги оползотворите е нещо, което сами ще решите. Близък човек има нужда от съвета ви. Не натрапвайте мнението си обаче.
20 сеп 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Посветете се на личните си занимания и се изключете от външния свят. Но, освен това желаете да вземете и максималното от всичко друго. Сега може, и дано то ви направи щастливи. Пазете се от недоброжелатели, които искат да ви оплетат в интригите си. Здравословните проблеми ще се задълбочават.
20 сеп 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Ваши близки ще предизвикат значителна промяна в живота ви. Това ще ви помогне да преодолеете лично пристрастие или стара позиция. Бъдете по-гъвкави и по отстъпчиви в отстояване на мнения и позиции. Това ще ви направи по-общителни и ще ви помогне да заживеете в мир с другите и дори със себе си. Една съдбовна среща, защо не и с чуждестранни претенденти за сърцето ви. Романът ще е необичаен но непременно зареден със страст.
20 сеп 2020
Последни новини