Все още не е отменено частичното бедствено положение

Изображение 1 от 2

    Все още не е отменено частичното бедствено положение, каза кметът на общината Ангел Папазов. Причината за обявяването му бяха затворените пътища към част от населените места в Първомайско. След обилния сняг вчера, те отново са били затворени през нощта, но в момента е недостъпно само село Виница и то по пътя от Татаревската чешма. Всички други пътища са проходими при зимни условия.

    Ако очакваният следобед сняг не затвори движението до Воден, Искра, Буково, Татарево и Виница и селата по тези направления, частичното бедствено положение ще бъде отменено.

    По високите места от общината, последният сняг е натрупал нови 35 см покривка. На много места снегонавяванията са направили преспи над метър. Обстановката е тежка, климатичните условия затрудняват разчистването.

    Хляб е доставен до всички села. На зачислените към социалния патронаж е раздаден сух пакет за 3 дни, за да не останат без храна хората, ако селото, в което живеят се окаже блокирано от снега.

    От комисията по бедствия и аварии предупреждават шофьорите, особено от селските райони, да не тръгват без да са информирани за пътната обстановка. Да не рискуват с гуми без грайфери и да карат със съобразена скорост.

    Десетки са случаите, в които шофьорите на снегорините е трябвало да вадят затънали в преспите автомобили. Припомня се и задължението на всеки един от нас, че по Закона за бедствията и авариите „сме длъжни да понесем ограниченията във връзка с обявено бедствено положение, произтичащи от мерките, приложени от компетентните служби при провеждане на дейностите по защитата“.

    Теодора Кирякова

    Източник: Parvomai.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (3)

    • 1
      Ам
      Амин
      3 -15
      11:30, 11 яну 2017
      Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара натиснете тук
      • Йо
        Йордан Василев
        13 -3
        11:42, 11 яну 2017
        Правилно! Няма нужда дори да вземаш греблото и да си почистиш тротоара пред дома. Стой и чакай Той да ти го почисти. Не ти ли омръзна да ръсиш глупости под всяка тема? И не смяташ ли, че с безсмислените си проповеди досаждаш на хората и ги отдалечаваш от онова, към което искаш да ги подкараш? Остави хората сами да решават и избират в какво да вярват или да не вярват. Те не са овце, макар ти да се изживяваш като пастир. Насилието не помага.
    • 2
      ..
      ..
      1 -5
      13:01, 11 яну 2017
      И кат не е отменено бедственото положение как са о... Виж коментара
    Последни новини