Задигнаха Фолксваген от „Раковски“ и 15 000 лева от апартамент в „Бадема“

Три кражби са станали през почивните дни в Хасково, съобщиха от областната дирекция полицията. Едната е на лек автомобил Фолксваген, който бил паркиран на булевард „Раковски”, а другата на 250 лева, откраднати от хранителен магазин на улица „Г. Кирков”. Крадците са се промъкнали в бакалията след като разбили ауминиевата врата. След изкъртване на решетка и прозорец е извършена кражба и от апартамент в жк ”Бадема”. По данни на 42-годишният собственик са откраднати 15 000 лева и неустановено количество златни накити.

Три кражби са станали и в Харманлийско. 40 мобилни телефона, записващо устройство и преносим компютър са задигнати от търговски обект на Стария пазар в града след счупване на стъкло на врата. Апаши са претършували и къща в село Поляново, откъдето са отмъкнати 1600 лева. Там бандитите нахълтали след като счупили входната врата. Последната регистрирана кражба в Града на Белоногата е от хранителен магазин на булевард „България”. В обекта е проникнато по аналогичен начин. Откраднати са 100 стека цигари от различни марки и 100 лева на монети.

По всички случаи са образувани досъдебни производства.

За 24 часа в РУ Харманли е задържан афганистански гражданин. В петък той задигнал от хипермаркет в града бутилка алкохол на стойност 30 лева, която не платил на касата. В районното управление на полицията сигнал за кражбата подал охранителя на магазина. За същото деяние в свиленградското управление е задържан 50-годишен мъж от града, откраднал 10 лева на монети от цветарски магазин на Ивановден.

Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини