Данни от отчета на Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни за 2021 година

    Деветнадесет са делата, образувани от Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни /МКБППМН/, Първомай през 2021година. 17 са разгледаните дела за извършени противоправни прояви от деца на възраст между 8 и 18 години.

   Две са прекратените дела поради изтекъл срок за давност. Данните са от отчета на МКБППМН, който ще бъде разгледан от ОбС - Първомай на днешното  заседание.

   Сред противообществените прояви са кражби на пари, на каруца, телевизор и други движими собствености, агресивни и хулигански прояви, повреждане и унищожаване на имущество и земеделска техника, бягство от дома, употреба на наркотици, управление на автомобили без свидетелство и др. Сред противообществените прояви е и увреждането на светофарна уредба от 14-годишен ученик, довела до опасност за движението на влаковите композиции.

    В отчета са намерили  място и многообразните конкурси, стимулиращи творческите способности на децата от Първомай по повод празници – Коледа, Баба Марта или свързани с национални кампании каквато  беше „Нарисувай своя град“.

    Като част от  превантивната дейност на комисията са и издаването на книжката „Странички за победители“ на местната поетеса Недялка Атанасова, осигуряването на средства за коледна декорация на площада и други.

    Т.Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Последни новини