21 °C

Няма решение за удължаване на ваканцията в община Първомай

За сега няма решение да бъде удължена ваканцията в община Първомай. По думите на директор „Образование“ Катя Николова в момента няма причини училищата да останат затворени след понеделник. Препоръката се отнася до средищните училища и местата, на които има затруднения с придвижването по междуселските пътища. В община Първомай за сега няма откъснати населени места. Величка Чурчулива, директор на най-отдалеченото средищно училище „Отец Паисий“ в село Искра, е изразила готовност да посрещне учениците на 9 януари. Пътят до дам не е затворен, а грипната епидемия е овладяна.

„Зима като зима“ - коментират учители и родители и считат, че при настоящите обстоятелства е неразумно ваканцията да се удължава, защото това би създало проблем с наваксването на учебния материал.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (9)

 • 1
  Им
  именик
  12 -3
  16:17, 6 яну 2017
  Що така, бе?! Другаде как удължиха. За неосведомените да припомним , че чиновничката Катя Николова от Общината след по-малко от месец ще навърши 62 години и все така си стои на чиновническия пост, сякаш няма други достойни образовани люде да заемат стола й.
  • Ве
   Весел
   3 -1
   20:40, 6 яну 2017
   Ще работи докато навърши 100 години.
 • 2
  Бо
  Болен
  11 -1
  17:20, 6 яну 2017
  Изобщо не е вярно, че епидемията е овладяна!!! Тъкмо сега е в разгара си и крайно лекомислено ще бъде ваканцията да не бъде продължена . Вижте какво става в аптеките, поликлиниката и болницата. Не дай боже да се сблъскаме и с усложненията, така че дано нашите управници решат да предпазят поне децата !
 • 3
  Мо
  Момче
  8 -1
  19:41, 6 яну 2017
  Не е само до болестите, ще има трудности и при придвижването до училищата. Продължава да има болни, за нещастие грипът още не е отминал. През следващите дни температурите ще падат и е разумно да бъдем разпуснати до 11, както и Пловдив.
 • 4
  К.
  К.П.
  8 -1
  20:39, 6 яну 2017
  Половин България е болна и в ваканция, и се задават най-студените дни тази зима. В Първомай мерки взети отново няма ...
 • 5
  Гр
  грижа
  3 0
  05:27, 7 яну 2017

  Кой да ги вземе тези мерки?! На този въпрос - отговарям: Кметът е този, който може да разреши до 3 дни извънредна ваканция. До тук има дадени 2.
 • 6
  Не
  Не пишете глупости
  3 -1
  11:02, 7 яну 2017
  Във цялата страна има взети мерки само в Първомай няма ! Той е над закона ! По новините ясно казаха „цялата област Пловдив "! Спрете с глупостите!
 • 7
  12
  123456789_1483813521
  1 0
  20:25, 7 яну 2017
  Кметът миже да отмени заповедта си за 5 и 6 януари, тъй като те бяха допълнително определени от Министър Кунева като неучебни за цялата страна. В този смисъл, кметът отново има право на три дни, ако, разбира се, се наложи!
 • 8
  Ка
  КАК ТАКА?
  1 0
  10:22, 8 яну 2017
  Частично бедствено положение обяви кметът. Не пътувайте! | Мразовито и облачно, с минусови температури до 16 градуса.
  И как се очаква, децата да пътуват до училище? Също има и опасен грип...

Хороскоп за 08.05.2021

Хороскоп за Овен

Овен
Добър енергиен тонус и физическа устойчивост. Радвате се на споделено внимание в работата си. Признанието, което получавате не е случайно. Положените усилия за да се приспособите към новата ситуация ви карат да се чувствате добре. Приемате градивно забележките и продължавате напред.
08 май 2021

Хороскоп за Телец

Телец
Очаква ви спокоен ден на работното място. Със задоволство ще установите, че служебните ви дела се развиват успешно като някои от тях е възможно да надхвърлят очакванията ви. От вас се излъчват добро настроение и оптимизъм, които действат стимулиращо на близките ви хора. Отложете ангажименти вечерта, за да прекарате повече време с любимия човек.
08 май 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Отдава ви се възможност да разширите дейността си и да завоювате нови територии. Възползвайте се от съветите на специалисти в дадената област. Инвестициите, които направите за компетентна консултация ще се възвърнат многократно. Не залагайте на нищо случайно, подсигурете се добре във всяка своя стъпка.
08 май 2021

Хороскоп за Рак

Рак
Присъствието ви от много хора е търсено и желано. Знайте, че само с постоянство и воля можете да постигнете желанията си, нищо няма да дойде наготово. В отношенията с роднините са възможни разногласия, от вас зависи да ги убедите аргументирано в правотата на доводите си.
08 май 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
Приключете навреме започнатите задачи, денят е подходящ и за други занимания. Ще останете адекватни на ситуацията и ще покажете най-доброто от себе си, споделяйки идеите си пред когото трябва. Разбирателството помежду ви ще помогне по-лесно да се постигнете обща цел. Други ще се подготвят за предстоящо събитие, важно за професионалната им реализация.
08 май 2021

Хороскоп за Дева

Дева
Предстоят ви важни ви срещи, изискващи да сте в добра форма. Ще се концентрирате в сферата на професионалните си занимания и ще търсите по-добри пътища за изяви. Личен проблем е на път да бъде решен, но не проявявайте твърдоглавие, а се вслушвайте в съветите на онези, които милеят за вас.
08 май 2021

Хороскоп за Везни

Везни
Посветете времето си за приключване на проект, по който работите от дълго време. Придържайте се към онова, което ви е познато. Всяко отклонение от пътя, може да ви навреди. Покажете на близките си колко много ги цените и се нуждаете от помощта им. Това ще ги мотивира да поемат част от грижите ви. Заемете се със самоусъвършенстването си - изучаването на чужда език е добро начало.
08 май 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Ще спечелите, ако не пренебрегвате предложенията на колегите си и заедно взимате решения по общите ви задачи. Може да се наложат и компромиси, за това не бъдете категорични. За реализацията на нова идея също се консултирайте със специалисти, за да не хвърлите труда си на празно.
08 май 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Доста напрежение и непредвидени ядове се очертават пред повечето от вас. Въпреки това денят има изгледи да се превърне в един от най-успешните ви в последно време. При по-голяма концентрация ще успеете да избегнете повечето неприятности и да се възползвате от шансовете, които ви се откриват. Важно е да не губите обзелия ви днес ентусиазъм.
08 май 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
С творческо настроение ще се отнесете към работата си. Една от причинете за повишения ентусиазъм е зараждаща се нова връзка или вълнуващо ви познанство. Но не така ще бъде с онези, които са заети да раздават “правосъдие”. Ако нямате пряко отношение към проблемите се въздържайте от коментари, за да не дистанцирате публиката от себе си.
08 май 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
Бъдете повече пестеливи. Сега не е желателно да си позволявате излишни харчове. Отваряйте си очите на четири, особено ако при работата си работите с пари. Помощта, която ще ви бъде поискана е много необходима. Не я отказвайте. Всяко ваше доброволно желание за подкрепа ще бъде многократно възнаградено.
08 май 2021

Хороскоп за Риби

Риби
Задача, върху която отдавна работите ще се придвижи успешно напред и ще я приключите с добри резултати за себе си. Други ще поставят условие пред партньора си за конкретни обвързаности, може да не са в личен план. Но това е начина да продължите спокойно напред, със защитени интереси.
08 май 2021
Последни новини