15 °C

Няма решение за удължаване на ваканцията в община Първомай

За сега няма решение да бъде удължена ваканцията в община Първомай. По думите на директор „Образование“ Катя Николова в момента няма причини училищата да останат затворени след понеделник. Препоръката се отнася до средищните училища и местата, на които има затруднения с придвижването по междуселските пътища. В община Първомай за сега няма откъснати населени места. Величка Чурчулива, директор на най-отдалеченото средищно училище „Отец Паисий“ в село Искра, е изразила готовност да посрещне учениците на 9 януари. Пътят до дам не е затворен, а грипната епидемия е овладяна.

„Зима като зима“ - коментират учители и родители и считат, че при настоящите обстоятелства е неразумно ваканцията да се удължава, защото това би създало проблем с наваксването на учебния материал.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (9)

 • 1
  Им
  именик
  12 -3
  16:17, 6 яну 2017
  Що така, бе?! Другаде как удължиха. За неосведомените да припомним , че чиновничката Катя Николова от Общината след по-малко от месец ще навърши 62 години и все така си стои на чиновническия пост, сякаш няма други достойни образовани люде да заемат стола й.
  • Ве
   Весел
   3 -1
   20:40, 6 яну 2017
   Ще работи докато навърши 100 години.
 • 2
  Бо
  Болен
  11 -1
  17:20, 6 яну 2017
  Изобщо не е вярно, че епидемията е овладяна!!! Тъкмо сега е в разгара си и крайно лекомислено ще бъде ваканцията да не бъде продължена . Вижте какво става в аптеките, поликлиниката и болницата. Не дай боже да се сблъскаме и с усложненията, така че дано нашите управници решат да предпазят поне децата !
 • 3
  Мо
  Момче
  8 -1
  19:41, 6 яну 2017
  Не е само до болестите, ще има трудности и при придвижването до училищата. Продължава да има болни, за нещастие грипът още не е отминал. През следващите дни температурите ще падат и е разумно да бъдем разпуснати до 11, както и Пловдив.
 • 4
  К.
  К.П.
  8 -1
  20:39, 6 яну 2017
  Половин България е болна и в ваканция, и се задават най-студените дни тази зима. В Първомай мерки взети отново няма ...
 • 5
  Гр
  грижа
  3 0
  05:27, 7 яну 2017

  Кой да ги вземе тези мерки?! На този въпрос - отговарям: Кметът е този, който може да разреши до 3 дни извънредна ваканция. До тук има дадени 2.
 • 6
  Не
  Не пишете глупости
  3 -1
  11:02, 7 яну 2017
  Във цялата страна има взети мерки само в Първомай няма ! Той е над закона ! По новините ясно казаха „цялата област Пловдив "! Спрете с глупостите!
 • 7
  12
  123456789_1483813521
  1 0
  20:25, 7 яну 2017
  Кметът миже да отмени заповедта си за 5 и 6 януари, тъй като те бяха допълнително определени от Министър Кунева като неучебни за цялата страна. В този смисъл, кметът отново има право на три дни, ако, разбира се, се наложи!
 • 8
  Ка
  КАК ТАКА?
  1 0
  10:22, 8 яну 2017
  Частично бедствено положение обяви кметът. Не пътувайте! | Мразовито и облачно, с минусови температури до 16 градуса.
  И как се очаква, децата да пътуват до училище? Също има и опасен грип...

Хороскоп за 03.03.2021

Хороскоп за Овен

Овен
Създавате добри взаимоотношения с хората от обкръжението ви и това ви помага да разширите обхвата на интересите си. Ще спечелите, ако запазите позициите си независимо от трудностите и подготвите следващите си изяви. Други ще бъдат принудени да търсят нова работа, заради невъзможността да продължат на досегашната си.
03 мар 2021

Хороскоп за Телец

Телец
Ще се заемете с важните си задачи, но не са изключени и изненади, които да наложат промяна в плановете ви. Денят е свързан и с развития от личен характер, ще имате придобивки и срещи с хора, към които храните очаквания по интересуващ ви въпрос. С колегите си бъдете общителни, но не разкривайте пред тях интимния си живот.
03 мар 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Ако представите аргументирано и по достъпен начин намеренията си, няма да се затрудните в изпълнението им. Овладени и без излишна показност, ще работите по текущите си задачи, едновременно с това договаряйки и условия по предстоящи проекти. Решаване на финансов въпрос и добри очаквания за предстоящите дни.
03 мар 2021

Хороскоп за Рак

Рак
Коректното ви поведение ще се оцени от хората, с които си сътрудничите, и в замяна ще получите същото. Не се притеснявайте излишно за проблем, касаещ близък човек. Ще съумее да се справи сам, а ако поиска помощ – не му отказвайте. Парични вложения ще ви накарат да потърсите съвет от хора, занимаващи се с инвестиции.
03 мар 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
И творческите и професионалните ви амбиции ще намерят реализация днес. Не се колебайте да се обграждате със сътрудници, защото те ще се окажат от решаваща роля при един служебен проблем, който ще доведе до финансов успех. Едно запознанство е възможно да прерасне в голяма любов.
03 мар 2021

Хороскоп за Дева

Дева
Ще се погрижите за детайлите в работата си, за да елиминирате изненадите и постигнете очакванията си. Благодарение на организираността и предвидливостта ви, средствата ще ви стигнат за всичко, което планирате. Занимаващите се с бизнес ще реализират търговска сделка или доведат споразуменията с клиенти и партньори до предстояща такава.
03 мар 2021

Хороскоп за Везни

Везни
Ще проявите сърдечност и разбиране в отношенията си с околните. Каквито и да са причините, те ви правят по-добри и социално ангажирани, което ви отличава в сивотата на деня. Ще постигнете намеренията си, не спирайте, а работете в същия дух. Дипломатическите ви умения отново ще се проявят.
03 мар 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
За някои от вас работа ще продължи и то с придобивки. Ще постигнете това, за което се борите, като оставате доволни. Погрижете се за близките си, те очакват това от вас. По отношение на личните си амбиции е добре да посветите в тях и партньорите си, ако имате такива.
03 мар 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Запазете съмненията за себе си, защото липсата на информираност може да ви подведе. Финансовите ви успехи ще зависят от това, доколко добре ще изиграете картите си. Предстоящо събитие ви зарежда с вълнения, но и с известно притеснение. Мълчанието ви може да се изтълкува двузначно.
03 мар 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
Някои от вас ще се занимават с организационни въпроси, свързани с работата им. Имате възможност да работите на спокойствие и да напреднете наистина много. Не се отказвайте от идеята, дадена ви от ваш близък. Впоследствие ще откриете безспорни предимства и възможности за в бъдеще.
03 мар 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
Тревогите ви, свързани с близък човек ще отпаднат. Нещата около него започват да се развиват в благоприятна светлина и това внася спокойствие в семейството. Благодарение на последователните си действия имате шанс да реализирате отдавна планувано начинание.
03 мар 2021

Хороскоп за Риби

Риби
Денят ще премине изцяло под знака на деловите ви успехи. Усетът ви за изгодни инвестиции ще ви открие добра възможност да увеличите финансовото си състояние. С помощта на нови партньори ще укрепите позициите си в избраната от вас сфера на действие.
03 мар 2021
Последни новини